A hand holding a smartphone displaying the Creative Park app. Canon printer paper and Creative Park templates and designs are arranged on the table.

NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

Öt dolog, amit érdemes tudni a Creative Park alkalmazásról

A Creative Park alkalmazás több órányi szórakozást és inspirációt kínál, életkorodtól vagy ügyességi szintedtől függetlenül. Az alkalmazásban megtalálható rengeteg különféle kézműves projekt (például a holmijaid személyre szabását lehetővé tevő szórakoztató módszerek, elkészíthető modellek, sőt, izgalmas játékok) közül biztosan találsz olyat, amelyet szívesen megvalósítanál otthonod kényelmében, akár egyedül, akár családtagjaiddal vagy barátaiddal. A Creative Park alkalmazás egyszerű módot kínál arra, hogy inspiráló ötleteket tekints meg és nyomtass ki közvetlenül a mobiltelefonodon keresztül. Számos nyelven elérhető, iOS és Android operációs rendszert használó készülékekhez egyaránt. Első lépésként töltsd le az alkalmazást az App Store vagy a Google Play áruházból. Az alábbiakban eláruljuk, mi az az öt – általad esetleg nem ismert – dolog, amit a legjobban szeretünk a Creative Park alkalmazásban, továbbá néhány tippet is adunk, hogy megkönnyítsük az első lépéseket.

1. Használata ingyenes és egyszerű

 A personalised card on the paper tray of a Canon printer.
A Creative Park alkalmazás használata teljesen ingyenes – mindössze egy Canon ID-ra és egy támogatott Canon nyomtatóra lesz szükséged.

A Creative Park alkalmazás teljesen ingyenes! Mindössze le kell töltened az okostelefonodra. Első elindításakor az alkalmazás automatikusan átirányít a weboldalra, ahol el tudod végezni az egyszerű Canon ID regisztrációs folyamatot, de regisztrálhatsz (vagy ha már rendelkezel Canon ID-val, akkor bejelentkezhetsz) a jobb felső sarokban lévő menülapon keresztül is, a „Confirm/Create Canon ID” (Canon ID létrehozása/megerősítése) gomb megérintésével.
Ahhoz, hogy nyomtatni tudj a Creative Park alkalmazásból, csatlakoztatnod kell egy kompatibilis Canon PIXMA tintasugaras nyomtatót – nézd meg a támogatott nyomtatótípusok* listáját. Nyomtatód csatlakoztatásához lépj a jobb oldali menülapra, majd a „Settings” (Beállítások) lehetőség alatt kattints az „Add Printer” (Nyomtató hozzáadása) elemre.

2. Könnyű belőle ihletet meríteni

Kapcsolódó cikkek
A child sat at a table with an adult creating colourful papercrafts using a Canon printer.

NYOMTATÁS ÉS ALKOTÁS

Fedezz fel több száz ingyenes, szórakoztató papírprojektet!

A Creative Park papírprojektjeinek választékával – a bábjátékoktól kezdve a társasjátékokon át egészen a tanulási segédletekig és gondolkodtató labirintusokig – a gyermekek figyelmét könnyen lekötheted.

A tablet displaying the Creative Park app sits on botanical themed paper, next to custom invitations and colourful bunting.

NYOMTATÁS ÉS ALKOTÁS

Nyomtasd ki a partikellékeket a Creative Park alkalmazással

Valósítsd meg álmaid buliját olyan dekorációkkal és kellékekkel, amelyeket otthon is ki tudsz nyomtatni a Creative Park alkalmazással.

A smartphone displaying the Creative Park app surrounded by Canon printer paper, Creative Park designs and crafting tools.
Akár néhány partidekorációt szeretnél készíteni, akár pár személyes üdvözlőlapot gyártanál, akár játékokat barkácsolnál az egész család számára, a Creative Park projektjei között biztosan megtalálod, amire szükséged van.

A Creative Park alkalmazásban a papírművészettől és a személyre szabható üdvözlőlapoktól a partidekorációkig és a 3D modellekig mindent megtalálsz. Bármilyen kézműves tevékenység vagy tematikus sablon érdekel is, a Creative Park alkalmazásban egyszerűen kereshetsz. A kezdőlap főmenüje négy fő részből áll – „Top” (Legnépszerűbb), „Featured” (Kiemelt), „Category” (Kategória) és „New” (Újdonság). Az aktuálisan felkapott szezonális témákat a „Featured” részben népszerűsíti az alkalmazás, a friss tartalmak pedig mindig a „New” alatt jelennek meg. Ha valami konkrétat keresel, akkor a „Category” részt válaszd, amely minden sablont alkategóriákba rendez, hogy azok néhány érintéssel hozzáférhetők legyenek. Bármelyik sablont elmentheted, csak érintsd meg a csillagot, hogy a sablont hozzáadhasd a „Favourites” (Kedvencek) közé.

3. A legkülönfélébb kézműves ötleteket kínálja

A Creative Park template emerging from a Canon printer.
A Creative Parkban található rengeteg különféle kézműves projektnek (pl. 3D modelleknek stb.) köszönhetően a világ csupán egy érintésre lesz tőled.

Nyomtass ki és hajtogass meg egy origami pingvincsaládot, szerkessz tovább saját elképzeléseid alapján egy stílusos flamingós levélpapírkészletet, vagy nyomtass ki egy felvasalható, kaktuszos matricát egy egyedi póló készítéséhez. Böngéssz a Creative Park alkalmazásban, és hamar rá fogsz jönni, hogy itt órákra elegendő érdekes tartalmak várnak. Ha valamilyen papírhajtogatást igénylő tevékenységet választasz, pl. origami báb készítését, akkor használd a Canon MP-101 papírját, egy éles ollót és egy erős papírragasztót. A gyerekek és szüleik számára van egy külön „Kids” (Gyerekeknek) rész is, amely a „Category” menü alatt található – itt a motivációs matricáktól és a számokat/betűket ábrázoló poszterektől kezdve a kinyomtatható és megépíthető 3D járművekig, állatokig és élelmiszerekig rengeteg segédanyag áll rendelkezésre a különféle kreatív tevékenységekhez. A Creative Park alkalmazásnak köszönhetően a lehetőségek tárháza végtelen, és életkortól, érdeklődési körtől függetlenül bárki rábukkanhat inspiráló tartalmakra.

4. Szinte bármit testre tudsz szabni benne

A hand holding a smartphone displaying the Creative Park app. A personalised card is on the table.
Készíts személyre szabott üdvözlőlapokat és ajándékokat, melyekhez egyszerűen hozzá tudod adni saját szövegeidet és képeidet az okoseszközödről.

A Creative Park alkalmazás egyik előnye, hogy szinte az összes sablon testreszabható, és az egyéni igények szerint szerkeszthető. Amikor kiválasztottad a neked tetsző sablont, érintsd meg az „Edit” (Szerkesztés) lapot, és máris indul a letöltés. Amint letöltésre került a sablon, hozzáadhatod az okoseszközödön található saját szövegeidet és képeidet a + fülek megérintésével. A továbbiaknak csak a fantáziád szab határt, és addig folytathatod a testreszabást, amíg elégedett nem leszel az eredménnyel. A sablont nagyíthatod és kicsinyítheted, és a kezet ábrázoló eszközzel könnyedén mozgathatod is.

5. Nem kell kilépned az alkalmazásból

A personalised card created with the Creative Park app next to a Canon printer.
Tedd egyedivé a kész terveket, adj hozzá saját szöveget és képeket, és nyomtass közvetlenül az okoseszközödről a kompatibilis Canon nyomtatódra – a Creative Park alkalmazással mindez gyerekjáték.

A Creative Park alkalmazás nemcsak intuitív és egyszerűen böngészhető, hanem azt is lehetővé teszi, hogy közvetlenül az okoseszközödről hozzá tudj adni képeket és rajzokat. Ha elégedett vagy az elkészült tervvel, csak érintsd meg az alkalmazásban lévő „Print” (Nyomtatás) elemet, és a többit bízd a Canon PIXMA nyomtatódra. Ha később szeretnél visszatérni, hogy egy sablont tovább szerkessz, csak érintsd meg a „Save” (Mentés) gombot, és a sablon mentésre kerül a „Your Items” (Saját elemek) menüben.

Most, hogy már ismered a Creative Park alkalmazás működését, semmi sem állíthat meg! Csatlakozz, éld ki a kreativitásodat, és láss neki az alkotásnak mielőbb egy kupac papír és Canon tintasugaras nyomtatód társaságában. Töltsd le az alkalmazást, és próbáld ki még ma!

Írta: Claire Gillo

*Ha nyomtatód nem támogatja az alkalmazást, keresd fel a Creative Park weboldalát.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes tipphez és technikához