NYOMTATÁS

Az idő- és költségmegtakarítás 5 módja a MAXIFY GX7040-nek köszönhetően

A Canon MAXIFY GX7040 gyors, sokoldalú és számos csatlakoztatási lehetőséget biztosít, így nagyszerű választás vállalkozások számára. Kiváló minőségű nyomatokat készít rendkívül alacsony költségek mellett.
Egy Canon MAXIFY nyomtató egy fadobozokból álló asztal tetején.

„Dokumentumainknak ugyanolyan minőségűnek kell lenniük, mint rajzainknak” – mondja Ian Scullion, az altrinchami (Greater Manchester, Egyesült Királyság) Fasciato Architects építésziroda egyik tervezőcsapatának vezetője. „Márkánk szempontjából nyomtatott anyagaink egységes kinézete kiemelten fontos.”

Az A3-as és A0-s tervrajzokon kívül a cég olyan projekteket is visz, amelyekhez rengeteg normál méretű nyomatot kell készíteni, legyenek ezek ügyféldokumentumok vagy éppen tervezőalkalmazásokhoz kapcsolódó dokumentumok.

Egy olyan piacon, ahol ekkora a verseny, papíron minden vállalkozásnak jól kell kinéznie. A Canon MAXIFY üzleti célú nyomtatók gyorsak, könnyen használhatók és prémium minőséget biztosítanak alacsony teljes tulajdonlási költség mellett.

Ebben a cikkben Ian, és Zubair Rahim, Canon termékspecialista megosztja a velünk a Canon MAXIFY GX7040 irodai környezetben történő használatának előnyeit.

1. Gyors és könnyen kezelhető

Egy közeli felvétel a Canon MAXIFY nyomtató érintőképernyőjéről.

Az új MAXIFY nyomtató (és testvérmodellje) az első Canon MegaTank nyomtatók, amelyek érintőképernyővel rendelkeznek. „Annyira praktikus és egyszerű minden, a nyomtató beállításától a Wi-Fi-hez való csatlakozásig, a szkennelésig és a másolásig” – mondja Ian Scullion, építész.

Egy személy papírt tölt egy Canon MAXIFY nyomtatóba.

Az új MAXIFY modell 2 db 250 lapos papírkazettával rendelkezik az alsó részén, valamint egy hátsó lapadagolóval és egy 50 lapos D-ADF-fel (automatikus dokumentumadagoló), amely egy kétoldalas dokumentum mindkét oldalát képes beszkennelni egyetlen menetben.

Iant lenyűgözte, hogy a MAXIFY GX7040 milyen gyorsan és egyszerűen beállítható. „A teljes üzembe helyezési folyamat kb. 10–15 percet vett igénybe” – mondja. „Mind a négy tintapalack egyedi formájú és színkódolt, így fizikailag is lehetetlen, hogy egy tintát rossz tartályba tölts. Nem kell összenyomnod a palackot, a tinta nem folyik tovább, ha a tartály megtelt, így nem koszol össze semmit sem.”

A nyomtatási és szkennelési sebesség is elnyerte a tetszését, mivel munkatársaival gyakran szoros határidőkkel dolgoznak. Egyetlen oldal kinyomtatása mindössze hét másodpercet vesz igénybe, míg egy több oldalas fekete-fehér, illetve színes dokumentum nyomtatási sebessége 24 és 15,5 kép/perc¹.

„A GX7040 egyik előnye a GX6040 modellel szemben, hogy a kétoldalas dokumentumok egy menetben beszkennelhetők” – magyarázza Zubair. „A kétoldalas szkennelési funkció azt jelenti, hogy szkenneléskor nem kell fordítgatnod a dokumentumot, hogy mindkét oldalát beszkenneld. Egy nagy adag kétoldalas dokumentum esetén ezzel rengeteg idő és energia megspórolható.”

Ha egy kisebb és kedvezőbb árú MAXIFY nyomtatót szeretnél, a GX6040 a megfelelő választás.

2. Kiváló minőség, hogy papíron is jól nézzen ki

Egy tervrajzokkal borított asztalon lévő laptopon gépelő személy.

„Fejléces papírunkon a színtelítettség javulása szembeötlő volt” – meséli Ian. „Ráadásul a tinta kopásállósága is kiváló, amikor a helyszíneken dolgozunk a dokumentumokkal.”

Azoknak a dokumentumoknak a minősége, amelyeket egy vállalkozás kiküld, nagyban eldöntheti, hogy az ügyfelek miképp ítélik meg a vállalkozást. „Időnként benevezünk bizonyos díjakra és versenyekre is, emellett szeretünk különböző típusú papírokra képeket nyomtatni, hogy aztán kitegyük ezeket az irodában” – mondja Ian. „A MAXIFY GX7040 nyomtatási minősége sokkal jobb a korábban használt nyomtatóinkhoz képest.”

„A GX7040 és a GX6040 az első nyomtatók az újratölthető tintatartályos MegaTank sorozatban, amelyek pigmenttintát használnak mind a három színhez és a feketéhez is” – teszi hozzá Zubair. „Ennek köszönhetően rendkívül éles, kontrasztos szövegek és gazdag, élénk színű képek nyomtathatók, lenyűgöző részletgazdagsággal, még a jogi dokumentumokban gyakran használt legkisebb betűméret esetén is.”

3. Intuitív funkciók a nagyobb hatékonyság érdekében

Egy nyomatot a kezében tartó férfi, aki közben a telefonjáról egy Canon MAXIFY nyomtatóra nyomtat.

A MAXIFY tintákban használt pigment biztosítja a dokumentumok „strapabíróságát”, valamint hogy maszatmentesek, vízállóak és szövegkiemelő-állóak legyenek.

Egy férfi egy irodában egy asztalnál ül, és mögötte egy fadobozokból álló asztal tetején egy Canon MAXIFY nyomtató található.

„Ezekben a MAXIFY nyomtatókban egy felhasználó által cserélhető karbantartó tartály is található, amely összegyűjti a nyomtatófej tisztítása során keletkező használt tintát” – magyarázza Zubair Rahim, Canon termékspecialista. „Ezt a tartályt évente egyszer vagy használattól függően kell cserélni, és a csere folyamata igen egyszerű.”

A MAXIFY GX7040 három bemeneti papírtálcával rendelkezik. A két elülső kazetta 250-250 lapos (a GX6040 csak egy elülső kazettával rendelkezik), a hátsó 100 lapos. „Szeretjük a több tálca kínálta sokoldalúságot” – mondja Ian. „A hátsó tálca kifejezetten alkalmas a speciális nyomathordozókhoz, így nyomtathatszfényes és matt fotópapírra, borítékra, címkére, névjegykártyára, mágneses irodaszerekre, de akár 1,2 m hosszú molinóra is. Olyan ez, mint egy minden igényt kiszolgáló nyomtatószalon.

„Szeretem, hogy közvetlenül a telefonomról tudok nyomtatni” – teszi hozzá. „Nagyszerű, hogy az érintőképernyő használatával a dokumentumokat be lehet szkennelni és e-mailen továbbítani, vagy egy, a nyomtató elején lévő csatlakozóhoz csatlakoztatott USB-meghajtóra menteni. Lehetőséged van a beszkennelt dokumentumokat egy hálózati mappába is elmenteni. Minden annyira intuitív és az egész folyamat annyira egyszerű.”

4. Sokoldalú csatlakoztatási lehetőségek

Egy férfi a telefonjával nyomtat a Canon MAXIFY nyomtatón.

A Canon PRINT alkalmazás segítségével okoseszközökről nyomtathatsz, másolhatsz és szkennelhetsz, valamint ellenőrizheted a nyomtató beállításait, a tintaszinteket, illetve karbantartási műveleteket futtathatsz. Ezek a MAXIFY nyomtatók teljes mértékben kompatibilisek az Apple AirPrint és a Mopria (Android) funkciókkal is.

„A WhatsApp használatával vesszük fel a kapcsolatot ügyfeleinkkel, akik időnként képeket és dokumentumokat küldenek az alkalmazáson keresztül, így nagy segítség, hogy közvetlenül a telefonról tudunk nyomtatni” – magyarázza Ian. „Táblagépeket is használunk, így ha éppen egy projektet vitatunk meg egy ügyféllel, könnyedén kinyomtathatunk egy dokumentumot vagy rajzot, amelyre aztán jegyzetelhetünk. Az USB-meghajtóra történő szkennelés hatékonyabb módja a dokumentumtárolásnak, mint ha mindent papíralapon tárolnánk.”

A terepen dolgozó munkavállalók számára is hasznos, hogy képesek az irodába nyomtatni a dokumentumok megosztásához vagy aláírásához. „A PIXMA Cloud Link révén a Canon PRINT alkalmazáson keresztül bárhonnan nyomtathatsz” – teszi hozzá Zubair. „Okoskészüléked kamerájával dokumentumokat szkennelhetsz be és nyomtathatsz ki az irodában, vagy beszkennelheted a dokumentumokat az irodai nyomtatóval, és elküldheted egy okostelefonra.”

5. Alacsony tulajdonlási költség

Egy építész egy irodában egy papírokkal borított asztalánál ül.

Mindkét MAXIFY nyomtató esetében a vállalkozás költségmegtakarítása elsősorban a MegaTank kialakításnak köszönhető, amely a hagyományos tintapatronok helyett nagy kapacitású tintapalackokat használ.

Közeli felvétel egy Canon MAXIFY nyomtatóról, amelynek az elején látszanak a tintatartályok.

„Egy üzleti célú tintasugaras nyomtató esetében egy nagy kapacitású kazettával kb. 1000–1500 oldal nyomtatható ki” – magyarázza Zubair. „Ezekkel a MAXIFY GX nyomtatókkal 14 000 oldal², vagy gazdaságos üzemmódban akár 21 000 oldal³ is kinyomtatható. Még ha havi 1000 oldalt is nyomtatsz, több mint egy évig nem kell törődnöd a tintatartályok feltöltésével. Időt és energiát takarítasz meg vele, és még a műanyag hulladék mennyiségét is csökkented.”

A GX7040 – és a GX6040 – legfontosabb tulajdonságai az alacsony üzemeltetési költség és az alacsony teljes tulajdonlási költség. „Ezt az összeget leosztottuk az oldalankénti átlagos költségre és a vállalkozás teljes költségére, öt évre vetítve, beleértve a nyomtató és a fogyóeszközök árát is” – magyarázza Zubair. „A két nyomtatótípus esetében mindkettő igen alacsony. A 10 legnépszerűbb lézer- és tintasugaras nyomtatóhoz képest ennek a sorozatnak 85%-kal alacsonyabb a teljes tulajdonlási költsége.

Ez nagyszerű hír az olyan vállalkozások számára, mint amilyen Iané is. „Nagyon meg vagyunk elégedve a GX7040-nel, rengeteg költséget takarítunk meg vele” – magyarázza.

Írta: Matthew Richards

 1. A dokumentumnyomtatási sebességek az alapértelmezett normál módban történő, irodai kategóriás nyomtatásra vonatkozó, az ISO/IEC 24734 szabvány alapján mért ESAT-értékek átlagai (Word, Excel, PDF).

  A nyomtatási sebesség a rendszerkonfiguráció, a csatlakozás, a használt szoftver, a dokumentum bonyolultsága, a nyomtatási üzemmód, az oldal telítettsége, a felhasznált papírtípus stb. függvényében változhat.

 2. A kezdeti beállításhoz használt tintapalack kapacitása alacsonyabb a cserepalackokéhoz képest, mivel a beállítás során a nyomtatófej megtöltésére egy bizonyos mennyiségű tinta kerül felhasználásra. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 színes táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a csere tintapalackokkal végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.

  A fekete és színes oldalkapacitások nem vonhatók össze.

  Az oldalkapacitás a nyomtatott tartalmaktól és egyéb tényezőktől függően jelentősen változhat.

 3. Gazdaságos üzemmódban a sűrűség csökkentése révén kevesebb tinta felhasználására van szükség – a normál módhoz képest 50%-kal több oldal nyomtatható
 4. A hardver kezdeti beszerzési költsége és a tinta- vagy toner-költségek alapján számított átlagos megtakarítás az 1,000 oldal havonta öt év alatt történő nyomtatásakor. A teljes tulajdonlási költségek (TCO) összehasonlításakor az IDC EMEA Hardcopy Tracker (2020 Q1–Q3-ra vonatkozó adatok) alapján a 10 legnépszerűbb lézernyomtatót és a 10 legnépszerűbb tintasugaras nyomtató lett alapul véve. További részleteket lásd Canon weboldalán.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  MegaTank nyomtatók és előnyeik

  Fedezz fel hat okot, amiért szükséged van egy MegaTank nyomtatóra.

 • Két építőmunkás dokumentumokat nyomtat a Canon PIXMA TR150 nyomtatóval. Mellettük az asztalon egy narancssárga munkavédelmi sisak látható.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  Út közbeni nyomtatás a PIXMA TR150 használatával

  Fedezd fel, hogyan segíthet egy hordozható nyomtató a mobil vállalkozások felpezsdítésében.

 • NYOMTATÁS

  Tintasugaras vagy lézer: melyik a megfelelő a számodra?

  Ismerd meg a Canon tintasugaras és lézernyomtatói közötti különbségeket, és találd meg az igényeidhez legmegfelelőbbet.

 • Valaki az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást használja egy táblagépen keresztül, hogy vezeték nélkül kinyomtasson egy családi képet az asztalon lévő Canon PIXMA nyomtatóval.

  NYOMTATÁS

  Vezeték nélküli nyomtató használata

  Okos módszerek, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki vezeték nélküli nyomtatódból.