NYOMTATÁS

Növeld vállalkozásod hatékonyságát a nyomtatás segítségével

Fedezd fel, hogy a Canon MAXIFY és PIXMA MegaTank nyomtatók – gyorsaságukkal, megbízhatóságukkal, sokoldalúságukkal és rendkívül alacsony üzemeltetési költségeikkel – hogyan segíthetnek vállalkozásod felvirágoztatásában.
Egy nő egy laptopon dolgozik, mellette az íróasztalon egy Canon MegaTank nyomtató látható.

Papíron minden vállalkozásnak jól kell kinéznie. Akár irodában, akár otthon, akár hibrid munkarendben dolgozol, a Canon MAXIFY és PIXMA MegaTank nyomtatói biztosítják a mutatós dokumentumok és nyomatok gyors és egyszerű elkészítéséhez szükséges teljesítményt, minőséget és könnyű kezelhetőséget. Az újratölthető, nagy kapacitású tintatartályoknak köszönhetően ráadásul időt, pénzt és energiát is megtakaríthatsz. Sőt, néhány ilyen nyomtató a hagyományos tintasugaras és lézernyomtatókhoz képest akár 90%-os megtakarítást is eredményezhet a teljes tulajdonlási költségből, így a vállalkozás nyeresége szempontjából is kiváló.

Nézd meg, mit kínálnak, és hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet, olyan emberek tapasztalatai alapján, akik napi szinten használják őket üzleti tevékenységeik során.

1. Gyorsaság és hatékonyság

Egy felhasználó egy palack sárga tintát tart a kezében, amelyet a Canon MegaTank nyomtatóba készül behelyezni.

A MAXIFY GX1040 ideális hibrid munkarendben dolgozók számára – kompakt, így kis helyet foglal el az otthoni környezetben, a gyors nyomtatási sebességnek és a nagy kapacitású, újratölthető tintatartályoknak köszönhetően azonban a MAXIFY nyomtatócsalád többi tagjához hasonlóan számos termelékenységi előnyt biztosít.

Ian Scullion, a Fasciato Architects munkatársa a MAXIFY GX7040 nyomtatót használja forgalmas irodájában. Szoros határidők betartása mellett dolgozik, és nagyra értékeli a gyors, 24 kép/perces fekete-fehér, és 15,5 kép/perces színes nyomtatási sebességet, valamint azt, hogy a nyomtató a kétoldalas dokumentumok mindkét oldalát egy menetben képes beszkennelni, amivel időt takaríthat meg. A beállítás is gyorsan és egyszerűen ment.

„A teljes üzembehelyezési folyamat kb. 10–15 percet vett igénybe” – mondja Ian. „Mind a négy tintapalack egyedi formájú és színkódolt, így fizikailag is lehetetlen, hogy egy tintát rossz tartályba tölts. Nem kell összenyomnod a palackot, a tinta nem folyik tovább, ha a tartály megtelt, így nem koszol össze semmit sem.”

A hibrid munkarendben dolgozók számára ideális másik választás a Canon MAXIFY GX1040, amely rendkívül kompakt, gyorsan beállítható és egyszerűen használható az intuitív, személyre szabható színes érintőképernyőnek és a többszínű LED-jelzőfénynek köszönhetően. Egyetlen palackkészletben körülbelül 3000 színes oldalra elegendő tinta van,1 a termelékenységet pedig a gyors – fekete-fehér nyomtatás esetén akár 15 kép/perces, színes nyomtatás esetén pedig akár 10 kép/perces – nyomtatási sebesség fokozza.2 A helytakarékos, 250 lapos papírkazetta a nyomtató alsó részén helyezkedik el, a MAXIFY GX2040 pedig egy 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval egészül ki a többoldalas dokumentumok egyszerűbb szkenneléséhez és másolásához.

2. Alacsony tulajdonlási költség

Egy felhasználó papírt ad a Canon MAXIFY nyomtató elején található kazettához.

A MAXIFY GX7040 modell két 250 lapos papírkazettával rendelkezik az alsó részén, valamint egy hátsó lapadagolóval és egy 50 lapos D-ADF-fel (automatikus dokumentumadagoló), amely egy kétoldalas dokumentum mindkét oldalát képes beszkennelni egyetlen menetben. Ez azt jelenti, hogy kevesebb időt kell töltened a tálcában lévő papír kicserélésével vagy a dokumentum ismételt hozzáadásával a másik oldal szkenneléséhez.

A termelékenység egy vállalati nyomtató esetében nem csupán a gyorsaságon és a hatékonyságon múlik. Fontos figyelembe venni a beszerzési árat és az üzemeltetési költségeket is. „Nagyon meg vagyunk elégedve a MAXIFY GX7040 modellel, rengeteg költséget takarítunk meg vele” – magyarázza Ian.

Zubair Rahim, a Canon Europe termékspecialistája beszél a MAXIFY GX7040 és MAXIFY GX6040 modellekhez hasonló nyomtatók alacsony teljes tulajdonlási költségeiről. „Ezt az összeget leosztottuk az oldalankénti átlagos költségre és a vállalkozás teljes költségére, nagyjából öt évre vetítve, beleértve a nyomtató és a fogyóeszközök árát is. A két nyomtatótípus esetében mindkettő igen alacsony. A 10 legnépszerűbb lézer- és tintasugaras nyomtatóhoz képest ennek a sorozatnak akár 90%-kal alacsonyabb a teljes tulajdonlási költsége.”

3. Nyomtatási minőség

Egy nő szövegkiemelőt használ egy nyomtatott dokumentumon, mellette az asztalon egy Canon MegaTank nyomtató látható.

A Canon MegaTank nyomtatók – amilyen a MAXIFY GX2040 – nagy kapacitású, újratölthető tintatartályainak hála kevesebb időt kell a kazetták utánrendelésével töltened. A pigmentalapú tintákban használt pigment biztosítja a dokumentumok „strapabíróságát”, valamint hogy maszatmentesek, vízállóak és szövegkiemelő-állóak legyenek.

Azoknak a dokumentumoknak a minősége, amelyeket egy vállalkozás kiküld, nagyban eldöntheti, hogy az ügyfelek és potenciális vásárlók miképp ítélik meg a vállalkozást. „Időnként benevezünk bizonyos díjakra és versenyekre is, emellett szeretünk különböző típusú papírokra képeket nyomtatni, hogy aztán kitegyük ezeket az irodában” – mondja Ian. „A MAXIFY GX7040 nyomtatási minősége sokkal jobb a korábban használt nyomtatóinkhoz képest.”

A MAXIFY GX1040, MAXIFY GX2040, MAXIFY GX7040 és MAXIFY GX6040 mindhárom színhez és a feketéhez is pigmenttintát használ. Ennek köszönhetően éles szövegek és gazdag, élénk színű képek nyomtathatók, lenyűgöző részletgazdagsággal, még a jogi dokumentumokban használt legkisebb betűméret esetén is. A fekete-fehér és a színes dokumentumok is rendkívül ellenállóak az elkenődéssel szemben, ami segít megőrizni a kiváló minőséget tükröző megjelenést – ez pedig nagy előny, ha szövegkiemelőt szeretnél használni.

4. Kényelem és csatlakoztathatóság

Egy férfi egy építészirodában dolgozik egy asztalnál, és mögötte egy szekrény tetején egy Canon MAXIFY nyomtató található.

A Canon MegaTank nyomtatók elején található áttetsző panelekkel egyszerűen ellenőrizheted a tintaszinteket, és időben rendelhetsz költséghatékony csere tintapalackokat.

Egy felhasználó egy táblagépet tart a kezében, amelynek képernyőjén egy oszlopdiagram látható, miközben egy Canon nyomtató ugyanazt a diagramot nyomtatja.

A Premier Insurance a Canon PRINT alkalmazás segítségével dokumentumokat tud nyomtatni mobiltelefonról vagy táblagépről a MAXIFY G6040 készülékére – akár az irodában, akár távolról.

Anik Islam szerint a Canon MAXIFY G6040 ideális a Premier Insurance forgalmas irodai környezetéhez. A nyomtató 350 lapos kapacitása, a kétirányú papíradagolás és a nagy kapacitású, újratölthető tintatartályok révén kevesebb időt kell pazarolni a papír újratöltésére és a tintapatronok utánrendelésére.

Az említett nyomtatók másik előnye, hogy számos különféle hordozótípust képesek kezelni, a normál papírtól és a kártyától a borítékokig és a fotópapírig. A vállalkozás részben a kiváló minőségű, ügyfélközpontú marketinganyagokra támaszkodik annak érdekében, hogy ugyanilyen kiváló márkaélményt biztosítson. Ezért Anik szerint a költséghatékony, házon belüli nyomtatás jelenthet igazi forradalmi változást.

A Canon MAXIFY és PIXMA nyomtatók felhőalapú funkciói szintén nagyban átalakítják a Premier Insurance szolgáltatásait. „Ügyfeleink gyakran hoznak dokumentumokat a megbeszélésekre. A Canon PRINT alkalmazással most gyorsan beolvashatom őket, és automatikusan visszaküldjük őket nyomtatásra az irodába, hogy a személyzet azonnal elkezdhesse elemezni őket” – magyarázza Anik.

A Canon MAXIFY és PIXMA MegaTank nyomtatói közül számos rendelkezik személyre szabható színes érintőképernyővel, így a gyakran ismétlődő feladatok hozzárendelése egyetlen érintéssel elvégezhető. Normál papírra, speciális hordozókra és fotópapírra történő nyomtatáshoz egyes nyomtatók több bemeneti kazettával és tálcával is rendelkeznek, így nem kell időt és energiát pazarolni a papír újratöltésére.

5. Vállalkozásközpontú tervezés

Egy férfi nézi a kezében tartott üdvözlőkártyát, a háttérben színes virágok, mellette pedig egy Canon nyomtató látható.

Számos vállalkozás számára fontos a környezettudatosság. Míg a Canon az egyes patronos nyomtatóihoz költségtakarékos előfizetési csomagokat (az elérhetőség országonként változhat), a használt tintapatronokhoz pedig újrahasznosítási programot kínál, a MegaTank nyomtatók újratölthető tintarendszere új szintre emeli a környezetbarát működést.

Egy felhasználó egy fotónyomatot tart a kezében, a többi nyomat pedig az előtte levő asztalon található a virágmintás bemutatótáblák mellett.

A Forever Rose személyes fényképet is ad minden elküldött ajándékhoz, és ennek a képnek a legjobb minőségűnek kell lennie. A vállalkozás szerint a Canon MAXIFY G6040 megfelel a szabványoknak, és nagy mennyiségek nyomtatására alkalmas a lézernyomtatás költségeinél alacsonyabb költségek mellett.

A Forever Rose egy dubaji székhelyű, személyre szabott ajándékokkal foglalkozó cég. A Canon MAXIFY G6040 készülékben a Forever Rose tulajdonosa, Ebraheem Al Samadi egy olyan megoldást látott meg, amellyel amellett, hogy mindig megbízható minőségű és nagy mennyiségű nyomatok készíthetők, a nyomtatási költségek is csökkenthetők. „A korábban használt lézernyomtatáshoz képest jelentős költségmegtakarítást értünk el” – mondja.

„Naponta nyomtatunk – mondja Asim Hussain nemzetközi kereskedelmi igazgató. – A nagy mennyiségben, de megfizethető áron történő nyomtatás pedig jelentős szempont volt a Canon MegaTank nyomtató kiválasztásakor.”

A megfizethetőség azonban csak az érem egyik oldala. A PIXMA G6040 kiváló minőségű eredményei kielégítették egy olyan vállalat igényeit, amelynek ügyfelei minimum tökéletes végeredményt várnak el. Mivel a PIXMA G6040 kiváló minőségű, festékalapú tintái csodálatosan egyenletes és természetes fényképeket tesznek lehetővé, a Forever Rose ügyfelei mostantól egy hihetetlenül jó minőségben kinyomtatott személyes fényképet is hozzáadhatnak az elküldött ajándékhoz.

A még nagyobb kényelem érdekében a Canon Small Business Print Hub rengeteg háttér-információt és esettanulmányt kínál, amelyekből ötleteket meríthetsz azzal kapcsolatban, hogy hogyan adhatod át az üzeneted a nyomtatás segítségével. Emellett a Canon PosterArtist is több ezer személyre szabható sablont tesz elérhetővé, így gyorsan és közvetlenül házon belül készíthetsz professzionális megjelenésű posztereket, transzparenseket és szórólapokat.

Az íróasztalon egy Canon MegaTank nyomtató és néhány csere tintapalack található, a háttérben pedig egy számítógép monitorja és egy asztali lámpa látszik.

A személyre szabható 2,7 hüvelykes érintőképernyő mellett a MAXIFY GX1040 és a MAXIFY GX2040 új, színváltó LED-jelzőfénnyel is el lett látva, ami megkönnyíti a nyomtatási folyamat ellenőrzését. Emellett a felhőalapú szolgáltatásokkal is kompatibilisek, így a Canon PRINT alkalmazással közvetlenül Android és iOS rendszerű okostelefonról és táblagépről is nyomtathatsz és szkennelhetsz.

A Canon MAXIFY és PIXMA MegaTank nyomtatói végső soron prémium nyomtatási minőséget biztosítanak nagy nyomtatási sebesség, és az üzemeltetési költségek alacsonyan tartása mellett. Végeredményben javíthatják a termelékenységet, és nyereségesebbé, valamint hatékonyabbá tehetik vállalkozásodat.

Matthew Richards & Paul Fitzpatrick
  1. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a cserével végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
  2. A normál papírra történő A4-es dokumentumnyomtatás sebességét az ISO/IEC 24734 szabvány irodai kategóriás tesztjének ESAT átlagértéke alapján határozták meg.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • NYOMTATÁSI TIPPEK

    Hogyan nyomtass biztonságosan

    8 módszer a Canon nyomtató biztonsági funkcióinak használatára a biztonságos nyomtatás érdekében.

  • NYOMTATÁS

    A legjobb nyomtatók otthoni irodákba

    A Canon PIXMA és MAXIFY nyomtatókkal zökkenőmentessé teheted az otthoni munkavégzést.

  • NYOMTATÁS

    Canon PosterArtist

    Hozz létre professzionális posztertervek gyorsan, egyszerűen és ingyenesen.

  • NYOMTATÁS

    Tintasugaras vagy lézer: melyik a megfelelő a számodra?

    Ismerd meg a Canon tintasugaras és lézernyomtatói közötti különbségeket, és találd meg az igényeidhez legmegfelelőbbet.