Cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer

Nyomtatás és kreativitás

Mesterien, művészien, mindenkinek @paperboyo jóvoltából

Egyáltalán nem meglepő, hogy Rich McCor, Instagram-nevén Paperboyo, rajong a papírért.

Ráadásul mintegy félmillió ember követi, mit csinál vele.

Az utasítás egyszerű volt – legyél kreatív, szórakozz, és csináld azt, amit szeretnél.

„Nagyon izgatott voltam, amikor a Canon arra kért, használjam a kreativitásomat a PIXMA TS5350 sorozatú nyomtatón és PIXMA papírválasztékukon. Az egész gyakorlat egy teljesen új világot nyitott meg előttem. Nagyon szeretem, amit a sablonokkal csinálok, de még rengeteg dolog van, amit fel szeretnék fedezni. A Canon kihívása szórakoztató módon vett rá valami másra, mint amivel jó ideje foglalkoztam.

„Ami a feladatban igazán tetszett, hogy úgy hagyta szabadjára engedni a kreativitásomat a papírral, hogy közben megőrizhettem a stílusomat és a humorérzékemet, mégis továbbmehettem, és olyan különböző utakat fedezhettem fel, amelyeket másképp biztosan nem.”

Picture of hashtag #liveandcreate printed on PIXMA TS5350 printer.

@paperboyo először a PIXMA TS5350 sorozatú nyomtató fotóinak minőségén rökönyödött meg.

„Elfelejtettem, egy jó nyomtató milyen hatásos nyomatokra is képes. Aztán kinyomtattam néhány tesztfotót a fényes fotópapírra, és teljesen lenyűgözött a minősége. Ráadásul, amikor fényképek kinyomtatására gondolsz, először a fényes papír jut eszedbe, a kétoldalas matt papírtól azonban nem vártam hasonló minőséget, mégis megkaptam. Nagyon retró és nagyon menő!”

Az is meglepte, hogy a sokféle papírtípus mennyi spontán ötletet hozott elő.

„Néhány elképzelésem működött, néhány pedig nem, mindenesetre szórakoztató volt új dolgokon gondolkodni. Nem egy ötletem származik a számítógépem egyik mappájából, amelyet az »Ötletek későbbi kísérletezéshez« névvel illettem! Üdítő volt keverni a régi és új ötleteimet.

„Egy Instán közzétett videotörténetem például akár 5 perc hosszú is lehetett volna, ha minden ötletemet beletettem volna. Végül olyan eszközöket használtam, mint a ceruza és a levél, amelyek kilógtak a papírról. Ez sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint azt eleinte gondoltam. Elsősorban azért, mert a nyomatok annyi részletet tartalmaztak, mint 3D-s élethű minőségben kinyomtatott 2D-s képek, ilyet pedig korábban nem láttam.”

„Az ötlet a bűvésztrükkök, optikai csalódások és hamis perspektívájú fotózás iránti rajongásomból jött. Paperboyo művészetem alapjai tehát a bűvészet és az illúziók iránti szenvedélyemhez vezethetők vissza. A fotópapír lehetőséget adott nekem, hogy visszatérjek régi hobbimhoz, amely már rég egy doboz mélyén lapult, és évekig nem is láttam.

„A többször felragasztható fotópapírral szintén remekül lehet dolgozni, és valószínűleg a legtöbb ötletemet ez adta, mivel tökéletesen használható a stop-motion animációkhoz. Fal mentén mozgó alakok kreálása, nem létező lyukakba guruló golflabdák létrehozása – a papír többször felragasztható természetének köszönhetően minden ötletet könnyebb volt megvalósítani.”

@paperboyo egyik régóta visszatartott gondolata az volt, hogy Paperboyo sablonokból álló védjegyét pólókra nyomtassa, hogy azok a zsebbel érintkezzenek.

 GIF of cat printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

„Korábban már több pólónyomdával is tárgyaltam. Mindegyikük azt mondta, hogy zsebekkel dolgozni túl bonyolult és drága, és nem voltak túl segítőkészek. Ezért nem is nagyon jutottam vele előre.”

A vasalható transzferpapírok segítségével viszont kipróbálhatta félretett ötleteit. Ez kelt most életre.

GIF of Koala printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

„Sokkal jobban sikerültek, mint hittem, a dizájnok megjelenése nagyon egységes és profi, a legyártásuk pedig rendkívül egyszerű volt, ami a nyomdák véleményének fényében kifejezetten meglepett.”

@paperboyo nagyon örült az eredménynek, amit kapott.

„Igazán élvezetes volt a PIXMA TS5350 sorozatú nyomtatóval és az eredeti Canon nyomathordozókkal végzett munka. A kreatív nyomtatásban rejlő szórakozás a tartalmakon és azokon a fantasztikus megjegyzéseken keresztül jön át, amelyeket kaptam.

„A jövőben a kísérletezést biztosan origamival, stop-motion animációkkal és leginkább pólókkal folytatom.”

Vágj hát bele, és meríts inspirációt, hogy ötleteidet mesterien, művészien és mindenkinek szólóan valósíthasd meg úgy, mint @paperboyo. Oszd meg őket velünk a #LiveAndCreate hashtaggel.

Kapcsolódó cikkek
Discover the possibilities of printing

NYOMTATÁSI LEHETŐSÉGEK

Fedezd fel a nyomtatásban rejlő lehetőségeket!

A modern nyomtatók manapság többre képesek, mint gondolnád. Fedezd fel a modern nyomtatók által kínált számtalan kreatív lehetőséget!

Five types of people who really need a printer – are you one of them?

NYOMTATÁS

Öt embertípus, akinek nagy szüksége van nyomtatóra – te is közéjük tartozol?

Magadra ismersz a listában? Kreatív személyiség vagy, vagy esetleg saját vállalkozásod van? Ha nem a megfelelő nyomtatóval rendelkezel, könnyen hátrányba kerülhetsz. Miért?

Six amazing things you didn’t know you can make with your printer

NYOMTATÁSI ÖTLETEKET TÁMOGATÓ KREATÍV FORTÉLYOK

Hat lenyűgöző dolog, amelyekről nem tudtad, hogy a nyomtatóddal is elkészíthetők

Éld ki a kreativitásodat, és hozd létre a saját karácsonyi ajándékaidat, dekorációidat és játékaidat az idei ünnepi időszakban. Minden sablon ingyenesen letölthető és kinyomtatható.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és váltsd valóra kreatív elképzeléseidet.

Vissza az összes történethez