Cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer

Nyomtatás és kreativitás

Mesterien, művészien, mindenkinek @paperboyo jóvoltából

Egyáltalán nem meglepő, hogy Rich McCor, Instagram-nevén Paperboyo, rajong a papírért.

Ráadásul mintegy félmillió ember követi, mit csinál vele.

Az utasítás egyszerű volt – legyél kreatív, szórakozz, és csináld azt, amit szeretnél.

„Nagyon izgatott voltam, amikor a Canon arra kért, használjam a kreativitásomat a PIXMA TS5350 sorozatú nyomtatón és PIXMA papírválasztékukon. Az egész gyakorlat egy teljesen új világot nyitott meg előttem. Nagyon szeretem, amit a sablonokkal csinálok, de még rengeteg dolog van, amit fel szeretnék fedezni. A Canon kihívása szórakoztató módon vett rá valami másra, mint amivel jó ideje foglalkoztam.

„Ami a feladatban igazán tetszett, hogy úgy hagyta szabadjára engedni a kreativitásomat a papírral, hogy közben megőrizhettem a stílusomat és a humorérzékemet, mégis továbbmehettem, és olyan különböző utakat fedezhettem fel, amelyeket másképp biztosan nem.”

Picture of hashtag #liveandcreate printed on PIXMA TS5350 printer.

@paperboyo először a PIXMA TS5350 sorozatú nyomtató fotóinak minőségén rökönyödött meg.

„Elfelejtettem, egy jó nyomtató milyen hatásos nyomatokra is képes. Aztán kinyomtattam néhány tesztfotót a fényes fotópapírra, és teljesen lenyűgözött a minősége. Ráadásul, amikor fényképek kinyomtatására gondolsz, először a fényes papír jut eszedbe, a kétoldalas matt papírtól azonban nem vártam hasonló minőséget, mégis megkaptam. Nagyon retró és nagyon menő!”

Az is meglepte, hogy a sokféle papírtípus mennyi spontán ötletet hozott elő.

„Néhány elképzelésem működött, néhány pedig nem, mindenesetre szórakoztató volt új dolgokon gondolkodni. Nem egy ötletem származik a számítógépem egyik mappájából, amelyet az »Ötletek későbbi kísérletezéshez« névvel illettem! Üdítő volt keverni a régi és új ötleteimet.

„Egy Instán közzétett videotörténetem például akár 5 perc hosszú is lehetett volna, ha minden ötletemet beletettem volna. Végül olyan eszközöket használtam, mint a ceruza és a levél, amelyek kilógtak a papírról. Ez sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint azt eleinte gondoltam. Elsősorban azért, mert a nyomatok annyi részletet tartalmaztak, mint 3D-s élethű minőségben kinyomtatott 2D-s képek, ilyet pedig korábban nem láttam.”

„Az ötlet a bűvésztrükkök, optikai csalódások és hamis perspektívájú fotózás iránti rajongásomból jött. Paperboyo művészetem alapjai tehát a bűvészet és az illúziók iránti szenvedélyemhez vezethetők vissza. A fotópapír lehetőséget adott nekem, hogy visszatérjek régi hobbimhoz, amely már rég egy doboz mélyén lapult, és évekig nem is láttam.

„A többször felragasztható fotópapírral szintén remekül lehet dolgozni, és valószínűleg a legtöbb ötletemet ez adta, mivel tökéletesen használható a stop-motion animációkhoz. Fal mentén mozgó alakok kreálása, nem létező lyukakba guruló golflabdák létrehozása – a papír többször felragasztható természetének köszönhetően minden ötletet könnyebb volt megvalósítani.”

@paperboyo egyik régóta visszatartott gondolata az volt, hogy Paperboyo sablonokból álló védjegyét pólókra nyomtassa, hogy azok a zsebbel érintkezzenek.

 GIF of cat printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

„Korábban már több pólónyomdával is tárgyaltam. Mindegyikük azt mondta, hogy zsebekkel dolgozni túl bonyolult és drága, és nem voltak túl segítőkészek. Ezért nem is nagyon jutottam vele előre.”

A vasalható transzferpapírok segítségével viszont kipróbálhatta félretett ötleteit. Ez kelt most életre.

GIF of Koala printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

„Sokkal jobban sikerültek, mint hittem, a dizájnok megjelenése nagyon egységes és profi, a legyártásuk pedig rendkívül egyszerű volt, ami a nyomdák véleményének fényében kifejezetten meglepett.”

@paperboyo nagyon örült az eredménynek, amit kapott.

„Igazán élvezetes volt a PIXMA TS5350 sorozatú nyomtatóval és az eredeti Canon nyomathordozókkal végzett munka. A kreatív nyomtatásban rejlő szórakozás a tartalmakon és azokon a fantasztikus megjegyzéseken keresztül jön át, amelyeket kaptam.

„A jövőben a kísérletezést biztosan origamival, stop-motion animációkkal és leginkább pólókkal folytatom.”

Vágj hát bele, és meríts inspirációt, hogy ötleteidet mesterien, művészien és mindenkinek szólóan valósíthasd meg úgy, mint @paperboyo. Oszd meg őket velünk a #LiveAndCreate hashtaggel.

Kapcsolódó cikkek
Printer fun for everyone

KREATÍV NYOMTATÁS

Remek szórakozás a nyomtatóval mindenki számára

Hat módszer, amellyel PIXMA nyomtatód segítségével feldobhatod otthonod, a családi programokat és eszközeidet.

Five types of people who really need a printer – are you one of them?

NYOMTATÁS

Öt különböző ember, akinek nagy szüksége van nyomtatóra – te is közéjük tartozol?

Magadra ismersz a listában? Kreatív személyiség vagy, vagy esetleg saját vállalkozásod van? Ha nem a megfelelő nyomtatóval rendelkezel, könnyen hátrányba kerülhetsz. Miért?

Create a papercraft safari

KREATÍV NYOMTATÁS

Készíts szafarit papírból

Nyomtass saját állatos témájú családi szórakozást a Canon Creative Park megoldásával, és nyerj inspirációt a természetből.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes történethez