AKCIÓKAMERÁK

Ideális társ a következő nagy kalandhoz: Canon IVY REC

Kicsi, könnyű és hordozható – nézd meg, hogyan birkózott meg a kihívással a Canon IVY REC akciókamera sziklamászás közben.
Molly Thompson-Smith sziklamászó egy sziklán állva, miközben a Canon IVY REC akciókamera keresőjébe néz.

A kaland nem más, mint a hétköznapokból való kiszakadás: lehetőség a természet felfedezésére és a jelen pillanat megélésére. Legyen szó hegymászásról, erdei futásról vagy kajakozásról egy folyó kanyarulatain át, a könnyedén hordozható, strapabíró Canon IVY REC nem szab határt az élménynek. Az ütésálló1 és vízálló2Canon IVY REC hátizsákra, övre vagy hevederre is felcsíptethető, így a kerékpárosok, a túrázók, a hegymászók és a rafting szerelmesei is otthon hagyhatják a nagy fényképezőgépeket és a drága okostelefonokat, és egyszerűen készíthetnek felvételeket ezzel az akciókamerával.

A Canon IVY REC akciókamerát a 22 éves profi mászó, Molly Thompson-Smith erős, lendületesen mozgó kezébe adtuk, és megkértük, tegye próbára az egyesült királyságbeli Peak District leghíresebb szikláinak meghódítása közben. Íme a végeredmény.

Csak egy csíptetés, és indulhat a kaland

Molly Thompson-Smith sziklamászó magnéziával dörzsöli be a kezeit mászás előtt.

Molly Thompson-Smith sziklamászó a lehető legkevesebb felszerelést viszi magával, amelynek ráadásul a súlya sem akadályozza a mozgásban.

Mászócipő, kötél és karabiner a földön, egy övre csíptetett Canon IVY REC akciókamera mellett.

A könnyű Canon IVY REC akciókamera csíptetője lehetővé teszi az övre vagy hátizsákra való felhelyezést, így még zsebekre sincs szükség a tárolásához.

„Úgy gondolom, egyre fontosabb, hogy egy kicsi és hordozható eszköz álljon azok rendelkezésére, akik hosszú órákat szeretnének a természetben tölteni” – mondja Molly. „Amikor mászni megyek, cipőt, szőnyegeket, hevedereket viszek magammal...sok mindenre van szükség.”

„Egy franciaországi út során például egy órát kellett felfelé gyalogolni, hogy meg tudjam közelíteni a sziklát. Első nap magammal vittem a DSLR fényképezőgépemet, de másnap már úgy gondoltam, nem éri meg – túl nehéz és túl sok helyet foglal a hátizsákban. Aztán persze megbántam, mivel a látvány lenyűgöző volt.”

A Canon IVY REC akciókamerát az igazi kalandvágyóknak terveztük, a könnyű hordozhatóságot szem előtt tartva. A mindössze 110,5 mm széles, 90 gramm tömegű fényképezőgép nem jelentett nagy pluszsúlyt Molly felszerelésében. A keresőként is funkcionáló csíptető segítségével pedig az övére tudta rögzíteni. „Mászás közben expresszek [sziklamászó felszerelés] vannak az oldalamon” – mondja. „Vagyis egy kis méretű fényképezőgép a hátamon egyáltalán nem akadályoz.”

Kicsi, de masszív

Molly Thompson-Smith sziklamászó egy szikláról ereszkedve, Canon IVY REC akciókamerával az övén.

Molly inkább nem vitte magával az okostelefonját a mászásokra, hátha leesik, viszont szerette volna képeken is megörökíteni az élményt.

Molly Thompson-Smith sziklamászó egy sziklahomlokzaton.

Molly egy olyan akciókamerát keresett, amellyel megörökítheti a lenyűgöző eredményeket – a Canon IVY REC pedig messze felülmúlta a várakozásait.

Molly gyakran szeretné megörökíteni a pillanatot, amikor felér a csúcsra – különösen, ha kiemelkedő eredményről van szó –, de mindig aggódott amiatt, hogy magával vigye az okostelefonját. „Túlságosan stresszes” – mondja. „Mindig az járna a fejemben, hogy leesik vagy megkarcolódik.”

A Canon IVY REC azonban Molly számára is megnyugvást jelent. Nincs képernyője, amely megkarcolódhatna, és akkor sem lesz baja, ha kétméteres magasságból leesik1 vagy legfeljebb kétméteres mélységben, 30 percig édesvíz éri2, így a vizes kalandokhoz – például kenuzáshoz vagy supozáshoz – is ideális.

„A Canon IVY REC akciókamerát a hevederre vagy a magnéziazsákra csíptetve megnyugtató volt a tudat, hogy néhány ütést is simán kibír” – meséli Molly. „És olyan jó volt, hogy elkészíthettem azt a bizonyos felvételt a csúcson!”

Egyszerű használat

Molly Thompson-Smith egy szürke Canon IVY REC akciókamerával a kezében.

A Canon IVY REC csíptetője keresőként is szolgál, így könnyedén elkészíthető a tökéletes felvétel. Ha pedig szennyeződés éri, egyszerűen leöblíthető vízzel, majd szárazra törölhető.

Egy szürke Canon IVY REC akciókamerát és egy okostelefont tartó nő.

A Canon IVY REC Wi-Fi és Bluetooth funkciója révén az okostelefon távolról vezérelhető zárként is funkcionálhat, a fotók pedig azonnal megoszthatók a közösségi oldalakon.

Bár saját magát csak amatőr fotósként jellemzi, Molly számára nem okozott problémát a 13 megapixeles Canon IVY REC használata, amellyel az állóképek mellett Full HD 1080p videó is készíthető akár 60 kép/mp sebességgel. „Magától értetődő a használata, nagyon egyszerű kezelni” – mondja. „Csak felcsípteted, és az egyik kezeddel használod a tárcsát. Az egyes szimbólumokat könnyű kiválasztani, nincs bonyolult érintőképernyő, emellett könnyű tisztára törölni, így magnéziás vagy piszkos kézzel is használható.

„Edzés során a kültéri mászás körülményeit reprodukáljuk a teremben” – folytatja Molly. „Amikor még nem ismertem ezt a fényképezőgépet, gyakran volt olyan, hogy a kötélen lógva néztem egy fogást, és arra gondoltam, bárcsak lefotózhatnám a későbbi gyakorláshoz. Lenyűgöző, hogy 40 méteres magasság felett is tudok képeket készíteni a fogásokról, főleg, ha ott vár rám a legnehezebb rész. Tényleg nagyon hasznos ez a fényképezőgép.”

A még kreatívabb képek – beleértve a káprázatos szelfiket is – érdekében a Canon IVY REC Wi-Fi és Bluetooth funkcióval rendelkezik, így okostelefonhoz is csatlakoztatható, az ingyenes Canon Mini Cam alkalmazással3 pedig távolról vezérelhető a záridő. Az alkalmazás használatával Molly a követőinek is örömet szerzett – rögtön a csúcs meghódítása után átküldhette a képeket és videókat okostelefonjára, majd megoszthatta azokat a közösségi oldalakon.

A kedvező árú Canon IVY REC négy lenyűgöző színben – szürke, rózsaszín, zöld és kék – kapható, így akár a környezethez passzoló árnyalatot is választhatsz, legyen szó sziklákról, sárról, homokról vagy éppen vízről. „Úgy érzem, bárhova magammal vihetem” – mondja Molly.


Írta: Natalie Denton

 1. Akár két méterig ütésálló. Az ütésállóság tesztelési módszerei egyediek ennél a terméknél; nem garantálják a termék sérülésmentességét illetve a meghibásodás elkerülését.
 2. Legfeljebb 30 percig vízálló, kétméteres mélységig. Édesvízben tesztelve. Ha sósvíz érné, ajánlott édesvízzel azonnal leöblíteni.
 3. Az opcionális Canon Mini Cam alkalmazás használatához egy kompatibilis eszközt Bluetooth®-on és Wi-Fi®-n keresztül a Canon IVY REC géphez kell csatlakoztatni. A Canon Mini Cam alkalmazás ingyenesen elérhető az App Store-ban és a Google Play Áruházban. Az alkalmazás használata adatforgalmi költségekkel járhat. Kompatibilis az iOS 11 vagy újabb verziójú rendszert futtató mobileszközökkel és az 5.1 vagy újabb verziójú Android rendszert futtató mobileszközökkel.

Kapcsolódó cikkek

 • Egy szörfös feltartja az IVY REC készüléket, és a keresőn keresztül néz.

  AKCIÓKAMERÁK

  Ismerkedj meg a Canon IVY REC akciókamerával

  Készíts felvételeket menet közben a kedvező árú, hordozható fényképezőgéppel, amelyet a ruhádra csíptethetsz

 • Egy kötött sapkát viselő fiatal lány a szüleivel ül az erdőben, és mindhárman néznek valamit, ami nem látható a képen, miközben az apa egy Canon PowerShot ZOOM fényképezőgépet használ.

  AKCIÓKAMERÁK

  Lásd még: PowerShot ZOOM

  Derítsd ki, miért ideális a családi kalandokhoz ez a zsebméretű kompakt fényképezőgép.

 • Két, hátizsákot viselő férfi egy befagyott tavon korcsolyázik keresztül.

  KALANDFOTÓZÁS

  Tippek kalandfotózáshoz

  Öt tipp, miként örökítsd meg a kültéri kalandokat az EOS M6 Mark II fényképezőgéppel.

 • 5 tipp az akciójelenetek megörökítéséhez

  KÜLTÉRI FOTÓZÁS

  5 fontos tipp szabadtéri tevékenységek megörökítéséhez

  Tudd meg, hogyan készíthetsz még kreatívabb akciófelvételeket hétköznapi kalandjaid során Tom Bing profi fotós tippjeivel.