Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

HATTIE NEWMAN, DÍSZLETTERVEZŐ

Hogyan segít a Canon EOS 4000D életre kelteni az ötleteimet?

Hattie Newman
Hattie Newman

Modellkészítő és díszlettervező


Hattie modelleket és díszleteket készít, amelyek merész színei vidámságot sugároznak. Az anyaga pedig mindennek ugyanaz: papír.

Ez a szenvedély a művészeti iskolában indult, ahol azért választotta ezt a médiumot, mert „olcsó volt és könnyen beszerezhető”. Azóta pedig nincs megállás; alkotásai galériákat, magazinokat, könyveket, hirdetéseket és weboldalakat díszítenek szerte a világon.

Hattie állítása szerint a projektjeit szinte bármi ihletheti: „galériák, kertek, épületek… vagy akár olyan egyszerű dolgok, mint egy szín, egy minta vagy egy felület.” A fényképezés ezért vált alkotói folyamatának elengedhetetlen részévé.

"Folyamatosan keresem az új ötleteket, ezért ha látok valamit, ami megihlet, megállok, hogy lefotózzam. Így megőrizhetem a képet, és később visszatérhetek rá."

Kapcsolódó cikkek
canon-get-inspired-christmas-craft-related-article-1-185

NYOMTATÓK

Melyik nyomtató a legmegfelelőbb a számodra?

Legyél akár szülő, független vállalkozó vagy fotóművész, vár rád egy igazi nyomtató. Derítsd ki, melyik illik a legjobban hozzád!

A table filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

KÉZMŰVESKEDÉS NYOMTATÓ SEGÍTSÉGÉVEL

Eljött a kreativitás ideje – hat olyan dolgot mutatunk be, amelyeket idén karácsonykor te is elkészíthetsz a nyomtatód használatával

Légy kreatív és készítsd el saját karácsonyi ajándékaidat, díszeidet és játékaidat az idén. Az összes sablon ingyenesen letölthető és nyomtatható.

Two people skateboard down a city street at night, colourful lights from buildings reflecting in the wet road surface.

UTAZÁSHOZ VALÓ

11 tipp a városnézés megörökítéséhez

Hozd ki a legtöbbet fényképezőgépedből a városnézés alatt, és néhány egyszerű ötlet és trükk segítségével örökítsd meg a városi dzsungel hangulatát!

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

Hattie számára a fényképek emellett ahhoz is fontosak, hogy megoszthassa ötleteit és a folyamatban lévő munkáit az ügyfeleivel, a stúdióasszisztenseivel és az online követőivel. Nem csak a befejezett munkáit szereti dokumentálni: „Szeretem azt is megörökíteni, mi zajlik a színfalak mögött, ezért mindig van nálam fényképezőgép. A fényképezőgépről azonnal a blogomra vagy a közösségi oldalakra tudom tölteni a képeket, néha pedig kinyomtatom őket a portfóliómhoz.”

„Nagyon fontos, hogy pontos képeket tudok készíteni a készülő modellekről, így az ügyfél láthatja, hogyan fog a végeredmény kinézni” – mondja Hattie. A képminőség szintén nagyon fontos akkor is, amikor a kész munkáiról készít fényképet. „Jó minőségű képek kellenek a korábbi projektjeimről, hogy ha valami hasonlót kell készítenem, megnézhessem a képeket, és eszembe jusson, hogyan is csináltam az adott modellt.”

In the studio sharing images of the creative process

Korábban Hattie a telefonját használta fotózásra, de egyre inkább zavarták annak korlátai.

"Habár a kamerás telefonok kényelmesek, soha nem tudtam jó képet készíteni gyenge fényviszonyok között, és a képek nem voltak elég élesek ahhoz, amihez kellettek nekem."

Amint Hattie az EOS 4000D fényképezőgépet kezdte használni, jelentős javulást észlelt. „A legnyilvánvalóbb különbség az volt, hogy a képek sokkal több részletet tartalmaztak. A színek pontosabbak voltak, és a fényképezőgép sokkal jobban teljesített gyenge fényviszonyok között is.” Más előnyei is voltak annak, hogy immár nagyobb felbontású képeket tudott készíteni a munkáiról. „Most már ki is nyomtathatom a fényképeimet, mert tudom, hogy jól fognak kinézni. És mivel jó minőségűek a képek, fotózás után akár később szerkeszthetem is azokat, kivághatok például egy részletet, ha kell.”

Shooting with background blur

Habár korábban nem használt még DSLR fényképezőgépet, Hattie-t lenyűgözte, milyen egyszerű használni az EOS 4000D készüléket. „Amikor megvettem a fényképezőgépet, sokkal több képet kezdtem készíteni a modelljeimről, annyira egyszerű volt gyönyörű képeket készíteni.” A fényképezőgép Wi-Fi-csatlakoztathatóságát is éppen ilyen intuitívnak találta: „Nagyon könnyű a képeket a fényképezőgépről a telefonomra küldeni, így ha kint is vagyok, könnyen meg tudom osztani a képeket az ügyfeleimmel vagy a stúdióban lévő kreatív csapatommal.”

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

Az EOS 4000D fényképezőgépével felszerelve Hattie olyan kiváló minőségű fényképeket készít, amelyeket büszkén oszt meg, nem csupán azért, mert profin néznek ki, hanem mert remekül visszaadják művészi látásmódját. Ezt bevallása szerint nagyrészt a fényképezőgépben rejlő kreatív lehetőségek felfedezésének köszönheti. „Csodálatos, hogy különböző objektíveket használhatok – például makroobjektívet, ha közeli képeket akarok egy elkészült munkáról. Na és imádom a kis mélységélességet – a háttér elmosódása szépen kiemeli a munkámat.”

Hattie így összegez: „Az EOS 4000D használatának előnye, hogy a képek készítésénél sokkal több mindent én irányítok. Még amikor rohanásban is vagyok, tudom, hogy olyan remek képeket tudok készíteni, amelyek hűen visszaadják a műveimbe fektetett munkámat.”

Kapcsolódó cikkekAz inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és váltsd valóra kreatív elképzeléseidet.

Vissza az összes tipphez és technikához

Érdekel az EOS 4000D?

Különböző történetek felvétele és megosztása könnyedén és intuitív módon, olyan színekkel, részletgazdagsággal és csodálatosan elmosódott háttérrel, amellyel kitűnhetsz a tömegből.

További információ

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle