How I’m using the Canon EOS 2000D to promote my band

JOSH GIBBS, ÉNEKES-DALSZERZŐ

Hogyan használom a Canon EOS 2000D fényképezőgépet a zenekarom promotálására?

Josh Gibbs
Josh Gibbs

Énekes-dalszerző


Josh Gibbs ösztönösen érzi a kapcsolatot az előadó zenéje és az imidzse között. „Kiskorom óta imádom azokat a zenekarokat, amelyek jól néznek ki. Még nem is hallottad a zenéjüket, de a róluk készült képek alapján úgy érzed, meg akarod hallgatni, mit tudnak.”

Miután megalapította a Pin Ups nevű zenekart testvéreivel, Louis és Jesse Bakerrel, Josh sokat gondolkozott azon, hogyan jelenjenek meg a közönség előtt. „Új zenekar voltunk, ezért fontos volt megmutatni az embereknek, hogy mire készülünk, és miért éri meg nekik figyelemmel követni a munkásságunkat.”

Tudta, hogy ha követőket akar, ütős képeket kell közzétennie a közösségi médiában, de arról már kevésbé volt meggyőződve, hogy ezt a telefonját használva is el tudná érni. „Nem tudtam megfelelően fókuszálni, és mindig vagy túl világos, vagy túl sötét volt – különösen, amikor lepukkant fellépőhelyeken vagy a stúdióban voltunk” – meséli.

Josh számára a megoldás a Canon EOS 2000D volt, egy olyan DSLR fényképezőgép, amely gyenge fényviszonyok között is jó minőségű képeket készít. Bár korábban még soha nem használt DSLR fényképezőgépet, Josh-t lenyűgözte, milyen egyszerű ennek a fényképezőgépnek a használata, és milyen pompásak az azzal készített képek.

"Az egész nagyon intuitív volt – olyan egyszerű, mint egy telefont használni. Csak kézbe vettem és fényképezni kezdtem. Hirtelen a képeim megteltek részletekkel, szuperélesek és nagyon profi hatásúak lettek."

Kapcsolódó cikkek
Ready for anything: introducing the Canon EOS 850D

CANON EOS 850D

Mindenre készen: bemutatjuk a Canon EOS 850D fényképezőgépet

Frissítsd fotós eszköztáradat egy olyan DSLR géppel, amely szinte bármit képes kezelni: a Canon EOS 850D fényképezőgéppel.

Get to grips with shutter speed

ZÁRIDŐ

Megismerkedés a záridővel

5 tipp segítségével sajátíthatod el a záridő használatát a mozgó témák megörökítéséhez és akciófotós képességeid javításához.

Sharing memories after the recording session

Josh eleinte aggódott, hogy egy DSLR használatával a fényképek megosztása nehézkes lesz, ám aztán elámult a fényképezőgép csatlakoztatási funkcióin. „Az EOS 2000D fényképezőgépet hihetetlenül egyszerű a telefonomhoz csatlakoztatni. Már csak át kell néznem a képeket, és a legjobbakat azonnal fel is tölthetem az Instagramra.” Ráadásként arra is rájött, hogy a képeket út közben is éppen olyan egyszerű megosztania, mintha csak a stúdióban lenne. „Csak a táskámba teszem a fényképezőgépet, és magunkkal viszem. Ha látok valami érdekeset, a lehető leggyorsabban meg akarom osztani.”

Getting creative in the recording studio, the EOS 2000D captures great shots in low light

Az EOS 2000D történetmesélő képességei szintén megfeleltek Josh igényeinek.

"Imádom, hogy izgalmas videókat is készíthetek vele, imádom a Video-pillanatkép funkciót. Minden nap készítesz pár rövid videót, a fényképezőgép pedig összefűzi azokat egy történetté arról, ami az elmúlt napokban történt."

A Pin Ups jelenleg az első albumát készíti, Josh pedig élvezi, hogy úgy örökítheti meg a felvétel eseményeit, hogy a történet pontos és magával ragadó is legyen. „Számomra nagyon romantikus ötlet, hogy megörökítsem ezeket az emlékeket, hogy képeket társíthassak a hanghoz.”

Jesse and Louis tracking the first Pin-ups album. Effortless storytelling, even in tricky light

Hogy a zenekar hangzását tükröző fényképeket készíthessen, Josh már neki is látott kiaknázni az EOS 2000D fényképezőgépben rejlő kreatív lehetőségeket. „Tetszik a háttérelmosódás lehetősége, ettől a képek álomszerűek és ködösek lesznek” – mondja.

Kreativitását szeretné ennél is jobban kibontani. „Határozottan szeretnék speciálisabb DSLR-funkciókat is használni, talán kipróbálni egy-két különböző objektívet” – lelkesedik Josh. „Ugyanúgy, ahogyan az új hangzásokkal való kísérletezés is izgalmas, az új fotós technikák kipróbálása is igazán szórakoztató.”

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes történethez

Érdekel az EOS 2000D?

Egyszerű és intuitív – az ideális első DSLR, amellyel csodálatosan elmosódott háttérrel örökítheted és oszthatod meg emlékeid.

További információ

Interested in the EOS 2000D