VLOGOLÁS

Melyik a legjobb felszerelés tartalomkészítéshez?

Egy jó fényképezőgép-felszerelés elengedhetetlen ahhoz, hogy kitűnjünk az online alkotók közül – tudd meg, mit használnak az Alkotói csapat tagjai, és hogyan teszik vele egyedivé tartalmukat.
Egy Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép felszerelt kézi giroszkópos tartóval egy falnál, néhány doboz festékszóró mellett.

Ha már nagy rajongótáborral rendelkező influenszer vagy, vagy egyszerűen csak több időt szentelsz közösségi bejegyzéseidnek, előbb-utóbb biztosan váltani fogsz az okostelefonról. A kreativitásodnak megfelelő fényképezőgép-felszerelés kiválasztása döntő fontosságú. A tartalom minőségének javítása egy nagyszerű készlettel fantasztikus módja annak, hogy kitűnj a tömegből, és mivel az online platformok tele vannak mindenféle alkotóval, még soha nem volt ennyire fontos, hogy észrevegyenek.

A Canon alkotói csapat kampányának négy innovatív online művésze Canon felszerelést használ a közös munkához, és arra, hogy a többieket kreativitásuk kibontakoztatására ösztönzzék. Itt bemutatjuk az egyes művészek által használt vlogging- és fényképezőberendezéseket, hogy miért szeretik őket, és hogyan segítenek a munkájukat annyira különlegessé tenni.

Útközben az EOS M50 Mark II fényképezőgéppel

Egy rózsaszín kezeslábast viselő, kék hajú nő önarcképe a Canon EOS M50 Mark II érintőképernyőjén.

„A fényképezőgépemnek könnyen érthetőnek kell lennie annak érdekében, hogy egyszerűen tudjak vele dolgozni, de az is fontos, hogy legyen még mit felfedeznem benne, és új trükköket tanulhassak meg” – mondja Nifè, aki a Canon EOS M50 Mark II típust használja, és imádja a változtatható képszögű érintőképernyőjét.

Nifè gyakran kézben tartva vagy menet közben vlogol, ezért egy olyan könnyű fényképezőgépre van szüksége, amely otthoni és utcai használatra egyaránt alkalmas. Tartalmainak mindig frissnek és egyedinek kell lenniük, így az okostelefon számára nem jelent megoldást – felszerelésének kiváló minőséget és kimagasló kreatív irányítást kell kínálnia.

„A Canon EOS M50 Mark II típust használom. Szép és könnyű, könnyen befér a táskámba” – mondja Nifè. „A minőség egyre fontosabbá válik. Mindenki szereti az eredeti telefonos videókat, de a mozgásminőség és a minőségi videók párosítása az, ami felkelti az emberek figyelmét.”

„Ha jobb minőségű, tiszta képeket szeretnék, a fényképezőgépemet használom. Így lehetőségem van kipróbálni különböző objektíveket, hogy változtassak a hatáson. Ha például elmosódott hátteret szeretnék, egy konkrét objektívet használok. Ha azt szeretném, hogy több ember legyen a felvételen, például amikor elmegyek otthonról vlogolni, akkor a szélesebb látószögű objektív a tökéletes választás.”

Egy kék fürtös, rózsaszín pulcsit viselő nő egy Canon fényképezőgépet tart az állványnál fogva.

Nifè

Londoni afrobeat-táncos és vlogger.

Közösségi média: 1,5 millió követő TikTokon @itsjustnifee
Kedvenc felszerelés:
Canon EOS M50 Mark II
Canon HG-100TBR állványmarkolat
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Bár fényképezőgépének 24,1 megapixeles érzékelője lenyűgöző eredményeket ad, Nifè nem elégszik meg a csupán éles felvételekkel. A videók élessége nem fog feltűnni, ha remegnek. A kezem pedig nem éppen a legstabilabb” – vallja be. „Amikor vlogolok, táncolok vagy felvételt készítek valakiről, nagyon jó, hogy az objektíveim belső stabilizálással rendelkeznek. Nem kell aggódnom a tökéletesség miatt.”

Nifè a Canon HG-100TBR állványmarkolatot használja, amely stabil állványként vagy vlogoló markolatként is működik, Bluetooth-távvezérlője pedig levehető. Fényképezőgépének változtatható képszögű érintőképernyőjével párosítva tökéletes rugalmasságot biztosít.

„Beállíthatom a fényképezőgépet, levehetem a távvezérlőt, és bárhonnan elindíthatom a felvételt. Nagyon hasznos, mert különböző típusú tartalmakat készítek” – mondja. „Mivel sok tartalomhoz használok zenét és táncolok, így jó, ha van önkioldó, mert el tudok jönni a fényképezőgéptől, fel tudom venni a kívánt testhelyzetet, és látom, hogy nézek ki, mielőtt elkezdenék mozogni.”

Légy kreatív az EOS RP fényképezőgéppel

Sötét felsőben ülő férfi egy íróasztal előtt egy otthoni stúdióban, miközben egy Canon EOS RP fényképezőgépet tart a szeméhez.

„Semmiképp sem vagyok profi fotós. Canon EOS RP fényképezőgépet használok, és azonnal rájöttem, hogy egy valóban hihetetlen fényképezőgép a fotózáshoz” – mondja Jack Garratt, aki imádja, hogy bár fényképezőgépe intuitív és könnyen használható, mégis túl tud lépni vele kreativitása határain.

Ahhoz, hogy alkotóként kitűnj a tömegből, át kell lépned a határaidon. Jack Garratt zenészként mindig arra törekszik, hogy felülmúlja saját kreativitását, ezért olyan felszerelésére van szüksége – legyen szó hangszerről vagy fényképezőgépről –, amely minden művészi kihívásra készen áll. A Canon EOS RP megfelel elvárásainak, ugyanakkor intuitív kialakításának és vezeték nélküli funkcióinak köszönhetően elég egyszerű ahhoz, hogy művészete szárnyalni tudjon.

„Tényleg ösztönösen egyszerű a kezelése” – mondja Jack. „Nagyon gyorsan rájöttem, hogy a képeim pontosan úgy jelennek meg, ahogy én azt elképzeltem, ami nagyszerű – ez növeli a magabiztosságomat, és arra ösztönöz, hogy jobban megismerjem.” A fényképezőgép intuitív jellege arra készteti Jacket, hogy mélyebben elmerüljön a beállításokban, és kreatív eszközként használja fényképezőgépét.

Ha szeretnél többet megtudni fényképezőgépedről, töltsd le a Canon Photo Companion alkalmazást.

Egy barna, göndör hajú férfi egy Canon EOS RP keresőjén át balra néz.

Jack Garratt

BRIT Awards-díjas zenész és producer.

Közösségi média: 90,9 ezer követő az Instagramon @jackgarratt
Canon felszerelés:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

„A sebesség nagyon fontos, mert egy ötlet csak addig friss, amíg a fejedben van. A fényképet az elkészítése után azonnal el tudom küldeni a telefonomra és meg tudom osztani onnan – ennek köszönhetően minden pillanat egy kicsit tovább tart.”

A Canon Camera Connect alkalmazással megoszthatod képeidet okostelefonodról, és a Canon médiaátviteli és felhőalapú tárolási rendszerével, az image.canon szolgáltatással könnyedén eltárolhatod képeidet. A rendszer lementi a képeket a fényképezőgépről, és elérhetővé teszi azokat az eszközeiden és a felhőalapú megosztási platformokon.

Ha a legjobb fényképezőgépet választod a vlogolás és fényképezés kombinációjához, maximalizálhatod tartalmaid színvonalát. A funkciókban bővelkedő Canon EOS RP fényképezőgép és teljes képmezős érzékelője segítségével semmi sem szabhat határt kreativitásodnak. „Tudván, hogy van lehetőségem 4K felvételeket készíteni, nem érzem, hogy korlátozva lennék” – mondja Jack.

„Amikor streamelek, közben sokat járkálok” – mondja. „Az arc- és szem AF-követés lehetővé teszi számomra, hogy olyan tartalmat készítsek, amilyet én akarok.”

Nagy sebességű sport az EOS R6 fényképezőgéppel

Valaki egy focilabda mellett egy Canon EOS R6 gépet vesz ki egy fotóstáskából.

Ewan Baggot imádja azt a hihetetlen minőséget, amelyet a Canon EOS R6 kölcsönöz tartalmainak. „A képminőség kulcsfontosságú számomra. Az online platformok manapság annyira telítettek, hogy ki kell tűnni a tömegből.”

„Azért szeretem a Canon EOS R6 fényképezőgépet használni, mert rendkívül sokoldalú” – mondja. „A Canon RF 24-240mm F4-6,3 IS USM objektívemmel akár 240 mm-es zoomot is használhatok. Ez őrület. Letehetem a felezővonalra, és el tudok zoomolni a kapuig. Nagyon messzire elmehetek, de nagyon közel is állhatok.

„A képminőség fantasztikus. 4K felbontás 60 kép/mp mellett: zökkenőmentes és egyenletes. A 120 kép/mp-es szuperlassú felvétel képe is gyönyörű” – folytatja. „Az autofókusz követése is nagyszerű. Amikor a focilabdával gyorsan mozgok, fennáll az esélye, hogy kikerülök a fókuszból. Az autofókusz azonban olyan gyors, hogy követni tudja a szemem, a lábam, a cipőm – bármit is szeretnék.”

Egy fehér kapucnis pulóvert viselő férfi a bal karja alatt egy focilabdát, jobb kezében pedig egy Canon fényképezőgépet tart.

Ewan Baggott

Freestyle focista, előadó és producer.

Közösségi média: 107 ezer követő az Instagramon @eabskills
Canon felszerelés:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Azonban nem csak a képspecifikációk teszik tökéletessé a Canon EOS R6 fényképezőgépet Ewan számára. Tartalom készítésekor a használhatóság és a kezelhetőség is rendkívül fontos – a fényképezőgép pedig itt is jól teljesít.

„Megfordíthatom a képernyőt, és nézhetem, hogy mit csinálok” – mondja lelkendezve Ewan. „Ha gyakorolni próbálsz valamit, azonnal látni akarod.

„Nagyon szeretem, hogy bármilyen Canon fényképezőgépet választhatsz, a menü mindig nagyon hasonló. Ez az, ami igazán tetszik. Imádom a sokoldalúságát, hogy amikor kézbe veszek egy másik fényképezőgépet, rögtön ismerős a kezelőfelület. Mivel tisztában vagy a működésével, azonnal tudsz fényképezni.”

Könnyed művészet a PowerShot G7 X Mark III géppel

Egy férfi guggol a Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgépe mögött, és egy graffitis falat fotóz.

Az utcai művész, Fat Cap Sprays esetében a fényképezőgépnek szinte észrevehetetlennek kell lennie, amikor az online megosztani kívánt, lélegzetelállító tartalmakat készíti. „Csak a művészetemre szeretnék összpontosítani” – mondja. „A Canon PowerShot G7 X Mark III típusnak köszönhetően nem kell művészként aggódnom. Tudom, hogy nagyszerű tartalmakat fog rögzíteni, így könnyedén tudok a festésre koncentrálni.”

Az olyan alkotók számára, mint Fat Cap Sprays, akik folyamatosan mozgás közben rögzítik videóikat, a felszerelés kiválasztásakor nagyon fontos tényező a fizikai forma. Ha egy gép nem olyan hordozható és könnyű, mint a Canon PowerShot G7X Mark III, a hihetetlen tartalmak mozgás közbeni rögzítése igazi kihívást jelenthet.

„Rengeteg anyagot készítek műveim létrehozásához, és soha egyetlen színt sem szeretnék kihagyni. Ezért fontos, hogy a fényképezőgép elég kompakt legyen ahhoz, hogy minden cuccom beleférjen a táskába” – mondja.

Egy állványos Canon fényképezőgép, amely egy graffitis fal előtt festékszórók között guggoló, sötét ruhás utcai művész felé néz.

Fat Cap Sprays

Utcai művész East Londonból; híres foszforeszkáló neon munkáiról.

Közösségi média: 5,3 millió követő TikTokon @fatcapsprays
Canon felszerelés:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Canon HG-100TBR állványmarkolat
Canon DM-E100 sztereó mikrofon

„Az egyik kezemmel közeli felvételeket készítek a Canon HG-100TBR állványmarkolattal, miközben a másikkal festek. Tetszik a mérete, igazán kompakt és könnyű. Mivel az egyik kezemben festékszórót tartok, a másikban nem lehet túl nehéz gép, mert az kibillentene az egyensúlyomból.”

Természetesen számos hordozható eszköz képes videofelvételt készíteni, de Fat Cap Sprays-nek arra is szüksége van, hogy a videót egyenletessé tudja renderelni, és ami még fontosabb, tökéletesen élethű színeket szeretne visszaadni.

„A Canon PowerShot G7 X Mark III belső stabilizálása azért nagyszerű, mert amikor összeállítom a videókat, azoknak rendkívül egyenletesnek kell lenniük” – mondja. „A képminőség is nagyon tetszik. Sok élénk színnel dolgozom, és a gép úgy örökíti meg őket, ahogyan szeretném, hogy mások lássák őket. Fontos, hogy tökéletesen tükrözze a művészetemet, mivel utcai művész vagyok – az emberek személyesen látják a műveimet.”


Írta: Peter Wolinski

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • A Canon EOS R10 fényképezőgép LCD-képernyője a két flamenco táncost filmező fotós válla fölött.

  TECHNOLÓGIA

  DSLR kontra tükör nélküli

  Tükör nélküli fényképezőgépre szeretnél váltani? Összehasonlítjuk a különbségeket, hogy segítsünk dönteni.

 • Egy kék fürtös fiatal nő egy kézi markolatú kamerával filmezi magát a sínek előtt.

  VLOGOLÁS

  Készíts még színvonalasabb online tartalmakat

  Hat szakértői tipp és technika, amikkel a közösségimédia-tartalmad kiemelkedhet a tömegből.

 • Egy személy egy Canon EOS R10 fényképezőgéppel vlogol. A háttérben egy gyümölcsökkel teli narancsfa látható.

  VLOGOLÁS

  A legjobb Canon gépek vlogoláshoz

  Ezek a remek Canon vlogger kamerák sokféle vezérlőelemmel és lenyűgöző videominőséggel segítenek életre kelteni videoblogodat.

 • VLOGOLÁS

  Utazós vlogolás ultranagy látószögű objektívvel

  Chloe Gunning utazási vlogger a Canon RF 16mm F2.8 STM objektívvel készít felvételeket egy városi kirándulásról.