KOMPAKT FÉNYKÉPEZŐGÉPEK

Miért a PowerShot G7 X Mark III a legjobb kompakt Canon fényképezőgép a kreatív alkotáshoz?

Tudd meg, hogy ez a zsebméretű 4K-s fényképezőgép hogyan segít a kreativitásod szabadjára engedésében, és hogyan illeszkedik be problémamentesen a mindennapjaidba.
Egy nő felállítja Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgépét a laptopja mellett, hogy a nappalijából közvetítsen egy jógaórát.

Bármilyen tartalmat szeretsz is készíteni, az önkifejezéshez olyan eszközök szükségesek, amelyekkel a mindennapok során szabadjára engedheted a kreativitásodat. A Canon PowerShot G7 X Mark III kompakt vázában 4K videókészítési lehetőség, egy 20,1 megapixeles érzékelő és egy kihajtható érintőképernyő bújik meg, így tökéletes kreatív társad lehet.

Mindegy, hogy vlogger, jógaoktató, irodai dolgozó, szülő vagy zenész vagy, ezt a zsebméretű fényképezőgépet webkameraként is használhatod a videohívások és vezeték nélküli élő közvetítések során, emellett a szabadtéri kalandjaid rögzítéséhez, illetve a napi vlogbejegyzések és a nyaralási fotók elkészítéséhez is segítségül hívhatod. A Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép középpontjában a hordozhatóság, a sokoldalú, 24 mm-es, nagy látószögű, 4,2-szeres zoomobjektív, a bemozdulás nélküli felvételeket garantáló, fejlett képstabilizálási rendszer, valamint az egyszerű használatot biztosító, beépített és intuitív technológia áll, így megbízható segítséget nyújt a fontos pillanatok megörökítéséhez és megosztásához.

Az alábbiakban három tartalomkészítő – Sarah Malcolm online jógaoktató és közösségimédia-influenszer, Mei-Ying Chow vlogger és emlékkönyvszakértő, valamint Jamie James videós és fotós – osztja meg azzal kapcsolatos tapasztalatait, hogy ez a fényképezőgép hogyan segít nekik a munkájuk, az életük és a művészetük online történő közvetítésében.

Mei-Ying Chow

Vlogolás művészi alkotásokkal

Asztalra helyezett Canon PowerShot G7 X Mark III egy SELPHY Square QX10 nyomtató és egy emlékkönyv társaságában.

Mei-Ying Chow a King's College London végzős közgazdászhallgatója, aki 90 000 YouTube-feliratkozóval büszkélkedhet. Mei emlékkönyvszakértőként ismert, aki az elmúlt hét évben a közösségi oldalakon naponta közzétett vlogbejegyzések által saját márkát épített ki, a diákélet pillanatait és saját kézműves alkotásait pedig egyaránt a PowerShot G7 X Mark III fényképezőgéppel dokumentálja.

„A csatornámra öt-hat éve töltök fel emlékkönyvkészítéssel kapcsolatos videókat, naplót pedig mindig is vezettem” – mondja Mei-Ying. „Ehhez a felvételhez a nővérem 2018-as diplomaosztójára készítettem el egy oldalt. Nekem idén nem lesz diplomaosztóm, mivel elhalasztották, ezért úgy gondoltam, az övéből próbálom meg kihozni a legtöbbet.”

Állványra helyezett, lefelé irányított Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép készít felvételt egy nőről, aki egy emlékalbumba való oldalt állít össze az ágyon.

Mei-Ying egy, a G7 X Mark III fényképezőgéppel készült, felülnézetes és közeli felvételeket ötvöző videóban mutatja be, hogyan készít el egy emlékkönyvet – a látványt az okostelefonnal vezérelt SELPHY Square QX10 nyomtatóval készített lenyűgöző nyomatokkal egészítette ki.

Egy nő, amint felülnézeti felvételt készít egy emlékkönyvről egy Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgéppel.

Mei-Ying Chow vlogger nagy örömmel nyugtázta a G7 X Mark III képstabilizálási funkcióit, mivel felvételeit szereti a gépet a kezében tartva elkészíteni.

„A G7 X Mark III érintőképernyőjével sokkal egyszerűbb közeli felvételeket készíteni, az autofókusz ugyanis villámgyorsan reagál az érintésre, és megtartani is könnyebb” – mondja Mei-Ying. A vlogger a Canon HG-100TBR állványmarkolatnak is rendkívül hálás, amiért a segítségére van a szűkös kollégiumi szobában való videókészítés során. Az állványmarkolat teljes mértékben vezeték nélküli, és a hozzá tartozó, eltávolítható BR-E1 Bluetooth-távvezérlő révén bárhol egyszerűen használható.

„A HG-100TBR állványmarkolat a kis magassága miatt tökéletes választás a számomra, mivel egy nagyon kicsi kollégiumi szobában lakom, így egy megfelelő magasságban lévő, kis méretű állványra kell hagyatkoznom” – magyarázza.

A tiszta hangzás szintén kulcsfontosságú szerepet játszik Mei-Ying online videóiban: a csatornájára feltöltött emlékkönyvkészítési útmutatók nyújtotta élményt hanghatások teszik még gazdagabbá. A könnyű Canon DM-E100 sztereó mikrofon közvetlenül a fényképezőgéphez csatlakoztatva teszi lehetővé a sztereó hangok rögzítését.

A külső mikrofonnal való kombinálás során Mei-Ying a következőket tapasztalta: „A PowerShot G7 X Mark III hangminősége messze túlszárnyalja a DSLR-em beépített mikrofonját. A mikrofon kristálytiszta hangot rögzít, és szeretem, hogy eltérő rétegekkel fokozza az élményt: hallhatjuk az ollóm csattogását és a különböző egyéb hangokat, így a videó az összes érzékszervünkre hat. Amikor zenét keverek a videó alá, igyekszem nem elnémítani ezeket a hangokat, mivel szerintem még érdekesebbé teszik az egészet.”

A legújabb készülékszoftver-frissítés a PowerShot G7 X Mark III készüléket ideálissá teszi a Mei-Yinghoz hasonló vloggerek számára, a beépített vloggolást segítő üzemmódnak köszönhetően.

Sarah Malcolm

Élőben közvetített jógaóra egyenesen a nappaliból

Egy nő felállítja Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgépét a laptopja mellett, hogy élőben közvetítsen egy jógaórát.

A Sarah-hoz hasonló, több mint 1000 feliratkozóval büszkélkedő tartalomkészítők a Canon PowerShot G7 X Mark III segítségével közvetlenül a YouTube-on, élőben közvetíthetik a videóikat.

Élénk színű felsőt viselő fiatal nő, aki a nappalijában jógázik, miközben a Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép rögzíti a mozdulatait.

„A PowerShot G7 X Mark III arckövetés funkciója rendkívül hasznos, ezzel ugyanis mindig fókuszban maradhatok az óráim alatt” – mondja az online jógaoktatóként tevékenykedő Sarah Malcolm.

Sarah Malcolm egy londoni online jógaoktató és közösségimédia-influenszer, aki a Covid-19 világjárvány miatt a Zoom® alkalmazáson keresztül tartja meg élő jógaóráit, ezért egyszerű beállításra van szüksége a diákjai számára.

„2020 elején tértem át az online oktatásra, amikor a stúdióban végzett munkám egyik pillanatról a másikra semmivé lett” – mondja Sarah. „Végül azonban a váltás elég hatásosnak bizonyult, és valahogy még szorosabbra fűzte a kapcsolatokat, mint amilyenek korábban voltak.” A beállítás legjobb része maga az egyszerűsége.

Jógagyakorlatai rögzítéséhez Sarah a G7 X Mark III készüléket a kiváló hangminőséget garantáló DM-E100 sztereó mikrofonnal, a folyamatos felvételkészítést lehetővé tevő PD-E1 adapterrel, valamint a stabilitásról gondoskodó HG-100TBR állványmarkolattal ötvözi – véleménye szerint ez a készlet messze túlszárnyalja a telefonja és a laptopja által nyújtott minőséget. A G7 X Mark III készülékkel ráadásul a felhasználóknak arra is lehetősége nyílik, hogy tiszta HDMI-kimeneten keresztül, 4K felbontással rögzítsék videóikat.

„Alig hittem a szememnek, amikor beállítottam a fényképezőgépet az online órákhoz, és megláttam, mennyire más a minőség” – mondja Sarah. „A G7 X Mark III könnyű, egyszerűen használható, és sokkal szélesebb látószöggel rendelkezik, mint a laptopom beépített kamerája – így a diákjaim is sokkal többet láthatnak az órából. Szintén rendkívül hasznos, hogy a 180 fokban dönthető LCD-kijelzőn láthatom magam, így ugyanis biztosan végig látható maradok az óra során.”

Szürke pulóvert viselő fiatal nő, aki felülről készít fényképet egy gyümölcsturmixról és egy habos kávéról.

Sarah-t teljesen lenyűgözte a 20,1 megapixeles érzékelővel rendelkező Canon PowerShot G7 X Mark III által nyújtott képminőség.

Vágódeszkára helyezett gyümölcsturmix, habos kávé és egy gerezd narancs felülnézeti felvétele.

Amikor épp nem online órát tart, a Kitchen Club elnevezésű étel- és wellness-podcast egyik házigazdájaként is ismert Sarah gyakran oszt meg tápláló ételeket és italokat ábrázoló képeket 17 500 Instagram-követőjével – a G7 X Mark III fényképezőgép által biztosított f/1.8-2.8-as rekeszértéknek köszönhetően élénk színű, határozott körvonalú képeket készít, amelyeket közvetlenül a fényképezőgépről tesz közzé. A fotó egy Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgéppel, valamint 24mm, 1/125 sec, f/1.8 és ISO 125 beállításokkal készült. © Sarah Malcolm

A Canon EOS Webcam Utility szoftver letöltésével a fényképezőgép webkameraként is működik – a szoftver kompatibilis a videokonferenciákhoz és streaming szolgáltatásokhoz használt alkalmazások többségével. Ez ideális megoldás azon jógaoktatók (és általánosságban véve minden fitneszoktató) számára, akik online tagsággal igénybe vehető platformokon tartanak órákat.

Videózás közben a PowerShot G7 X Mark III készülék esetében egy piros körvonal jelenik meg a képkockán, amely így hatékonyan jelzi, hogy éppen felvétel készül. Extra megerősítés, nincs több elhibázott kezdés. A PowerShot G7 X Mark III készülék továbbfejlesztett autofókusz (AF) funkciója segítségével a Sarah-hoz hasonló tartalomkészítők biztosak lehetnek abban, hogy a videó alatt végig fókuszban vannak.

Jamie James

Tudatos vlogolás a természetben

Sziklaperem közelében meditáló férfi, aki saját magáról készít videót egy Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgéppel. A háttérben az óceán is látható.

Jamie James az elmúlt hat évben minden idejét a videókészítésnek és a fotózásnak szentelte, és olyan márkáknak készít túrázással kapcsolatos tartalmakat, mint például a Vans és a The North Face. A Jamie által készített tartalmakhoz mindenképpen egy sokoldalú, minőségi készlet szükséges.

Jamie a természetben készített videókkal és állóképekkel tette próbára a Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgépet. A fényképezőgép magas képfrekvenciája (akár 120 képkocka/mp) és a 4.2x 24-100mm f/1.8-2.8 zoomobjektív tökéletesnek bizonyult a Jamie háttereként szolgáló Jurassic Coast bámulatos szikláinak megörökítéséhez. Ezt tovább fokozza a PowerShot G7 X Mark III által kínált 4 fokozatú képstabilizálás, amelynek révén a felvételek hosszabb záridővel, a fényképezőgép bemozdulása nélkül rögzíthetők.

A legújabb készülékszoftver-frissítéssel a PowerShot G7 X Mark III készülék hatékonyabb képstabilizátor funkciót kapott, így már magabiztosan fotózhatsz. Az arckiemelő AE funkcióval pedig minden eddiginél könnyebben örökítheted meg a mozgásban lévő embereket.

Tengerparton guggoló férfi, aki egy tábortüzet fényképez Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgépével.

Jamie James olyan videósként és fotósként ismert, aki a felvételei elkészítésekor nem tervez meg előre minden apró részletet, így teljesen el van ragadtatva a Canon PowerShot G7 X Mark III sokoldalúságától.

Habzó tenger nyaldossa a homokos tengerpartot alkonyatkor.

„Az én alkotói folyamatom abból áll, hogy felfedezem a környezetemet, és lefotózom, ami megtetszik” – mondja Jamie. „Egyszerűen csak kimegyek, hogy lássam, mi történik, és megörökítem az adott pillanat eseményeit.” A fotó egy Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgéppel, 100.8mm, 1/200 sec, f/2.8 és ISO 160 beállításokkal készült. © Jamie James

„Felvettem, ahogy elkészítek egy kávét és elvégzek néhány nyújtógyakorlatot, ugyanis szerettem volna megosztani a nézőkkel az életem egy apró mozzanatát, valamint hogy milyen fontos, illetve milyen megnyugtató tud lenni, ha szánsz magadra egy kis időt a természetben" – mondja Jamie. „Az objektív sokoldalúsága teljesen lenyűgözött – hihetetlen, hogy nem csak panorámaképeket készíthetek, hanem a kisebb részletekre is ráközelíthetek.”

„Ha hosszú kalandra indulunk, bizony igenis a méret a lényeg. Szeretem, hogy a fényképezőgép elfér a zsebemben, és bármikor elővehetem egy RAW-felvétel készítéséhez – nem kell attól félnem, hogy elszalasztok egy fontos pillanatot, amíg a táskámban kotorászom” – mondja Jamie.

A legújabb készülékszoftver-frissítéssel a PowerShot G7 X Mark III készülék már többféle keretvonallal rendelkezik különböző képarányokhoz, így könnyebbé téve a fényképek készítését különböző platformokhoz vagy nyomtatáshoz. Videózás közben még egy Instagram-barát jelölőt is bekapcsolhatsz a kijelzőn, így biztos lehetsz abban, hogy a közösségi oldalnak megfelelő tartalmat készítesz.

Elkerülheted a túlexponált képeket a PowerShot G7 X Mark III készülék zebramintás átfedés funkciója segítségével, amely kiemeli a túlexponált részeket.

Egy férfi kivesz egy Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgépet a kabátja zsebéből.

Jamie megrögzött szabadtéri kalandor, így olyan kompakt felszerelésre van szüksége, amely elég könnyű ahhoz, hogy távolabbi helyekre is magával vihesse, a G7 X Mark III pedig egy zsebméretű vázban biztosítja azt a kapacitást, amelyre a profi filmeseknek és fotósoknak szükségük van.

A Jamie-hez hasonló tartalomkészítők számára az sem mellékes, hogy kiváló minőségű webkamerát tudjanak használni a videohívásokhoz, ugyanis így a közönségük képet kaphat az alkotások minőségéről – a Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgéppel ez is lehetséges egy USB-kapcsolaton keresztül.

„Filmesként és fotósként jó benyomást szeretnék tenni az emberekre. Ha csatlakozhatok egy Zoom® híváshoz, és úgy állítom be a jelenetet, hogy igazi mozifilmszerű hatást keltsen, illetve a mélységélesség is megfelelő legyen, az ügyfelek képet kapnak arról, hogy mire számíthatnak, ha velem dolgoznak.”

Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • VIDEÓ

    Tippek a közösségi oldalra feltöltött videóid tökéletesítéséhez

    Négy alkotó beszél arról, mitől nagyszerű egy tartalom és hogyan emelkedhetsz ki a tömegből az online térben.

  • VLOGOLÁS

    Hogyan legyél vlogger

    Vágj bele, és készíts minőségi vlogokat a kezdőknek szóló vlogolási tippjeinkkel.

  • FOTÓ

    Az EOS R50 és az EOS R10

    Összehasonlítjuk két EOS R rendszerű APS-C fényképezőgép legfontosabb jellemzőit és kialakítását.

  • VLOGOLÁS

    Ismerd meg a PowerShot V10 készüléket

    Fedezd fel, hogy a Canon kis méretű, 4K vloggerkamerája miért egy tökéletes és sokoldalú kezdőkészlet.