NYOMTATÁSI TIPPEK

Fedezd fel a hibrid munkát zökkenőmentessé tevő nyomtatót

Tudd meg, miért a Canon PIXMA TR4650 a legjobb otthoni nyomtató a távmunkára való áttéréshez.
Egy Canon PIXMA nyomtató egy íróasztalon egy otthoni irodában.

Amikor a Covid–19-járvány miatt az alkalmazottaknak otthonról kellett dolgozniuk, Jamie Watson, amatőr fotós és egy bristoli reklámügynökség stratégiai igazgatója az étkezőjét alakította át saját otthoni irodájává. Ahogy a határidők közeledtek és a kreativitás alábbhagyott, rájött arra, hogy egy dolog hiányzik: egy jó nyomtató.

A korlátozások enyhülésével egyre inkább a hibrid munkavégzés felé mozdulunk el, ahol az otthoni és az irodai munka közötti átmenet fontosabb, mint valaha. Jamie az ügyfelekkel, egy kutatócsoporttal és egy kreatívtervező csapattal dolgozik együtt, hogy segítsen innovatív kampányokat és egyebeket létrehozni számos márka számára. Ma már otthonról és az irodában is dolgozik és nagyra értékeli a kétféle szabadságot.

A tökéletes otthoni iroda nem teljes egy jó nyomtató nélkül, amire gyakran rádöbbenünk egy sürgető határidő vagy egy megbeszélés előtt, amikor felmerül a nyomtatás szükségessége. Mivel egyre többen dolgozunk távolról, ez egy olyan funkcionális technológiai eszköz, amely kevesebb képernyő előtti időt eredményezhet, és valóban felgyorsíthatja a kreatív folyamatokat.

Az otthoni és az irodai környezet közötti váltás a megfelelő berendezésekkel zökkenőmentes lehet. A Canon nagy teljesítményű nyomtatóival – különösen a kompakt, 4 az 1-ben Canon PIXMA TR4650 készülékkel – professzionális minőségű nyomatokat készíthetsz gyorsan és egyszerűen.

„Amikor rengeteg munkám van, az otthoni munkavégzés elég jó módja annak, hogy elmeneküljek az iroda zavaró tényezőitől” – mondja Jamie. „Kicsit jobban be lehet osztani az időt és kevésbé merev, mint a hagyományos munkaidő. Nyilvánvalóan nem kell ingáznod sem, így egy nap alatt kicsit több munkát tudsz elvégezni. Nagyon szeretek biciklizni, így el tudok menni biciklizni anélkül, hogy az irodába való bejárás idejével számolnom kellene, vagy fordítva.”

A csapattagokkal való együttműködés azonban irodai környezetben könnyebb és a feladatok is hatékonyabban végezhetők el.

Jamie megosztja velünk, hogy otthoni nyomtatója hogyan kínál lehetőséget arra, hogy felálljon a képernyő elől és teljesen elmerülhessen a projektekben, amelyeken otthonról dolgozik.

Tisztánlátás a nyomtatással

Egy férfi lenyomja egy Canon nyomtató elülső tálcáját.

A 4 az 1-ben Canon PIXMA TR4650 nyomtató 4 színű hibrid tintával és továbbfejlesztett patronbehelyezéssel rendelkezik, így a patronok cseréje még egyszerűbb és könnyebb.

A Canon PIXMA TR4650 nyomtató segít Jamie-nek eltávolodni a laptopjától, hogy a munkájához szükséges dokumentumok nyomtatott példányaira koncentrálhasson. „Jobban szeretem papíron olvasni az ügyfelek tájékoztatóit” – mondja Jamie –, „hogy többet tudjak befogadni, így nem vonja el a figyelmemet az, ami a képernyőn megjelenik, például egy e-mail vagy egy csapatcsevegésről szóló értesítés.” Könnyebb arra koncentrálni, amit éppen olvasol, kiemelhetsz dolgokat és kérdéseket írhatsz hozzá. Egy kicsit jobban belefeledkezem abba, amit csinálok és amit olvasok.

„Amikor kutatási ügynökségektől kapom vissza a felmérések sok különböző grafikonnal és ábrával tarkított eredményeit, akkor a legegyszerűbb, ha van előttem néhány papírlap, és összehasonlítom őket, ahelyett, hogy a diákat lapozgatnám, mert akkor egyszerre csak egy dolgot láthatok” – teszi hozzá.

Ha az irodában dolgozol, nem kell aggódnod a nyomtató beállítása, valamint a papír és a tintaszintek miatt. Otthon sem lehet ez másképp. A dokumentum eltávolítására emlékeztető értesítés, a papírbetöltést megkönnyítő, továbbfejlesztett elülső papírtálca és a gyorsabb, egyszerűbb patronbehelyezés teszi ezt a készüléket egy felhasználóbarát és hatékony otthoni nyomtatóvá a Jamie-hez hasonló profik számára.

Sőt, mivel a PIXMA TR4650 teljes egészében a Canon PRINT alkalmazásból működtethető, beleértve a nyomtatást, másolást, szkennelést, karbantartást, a tintaszint ellenőrzését és a cseretinták vásárlását, nincs is szükség számítógépre.

A toll és a papír egyesítése a digitális világgal

Egy személy okostelefonjával nyomtat a Canon otthoni nyomtatójáról.

Amikor otthonról dolgozik, a különböző helyiségekben végzett feladatok megoldása segít Jamie-nek a fókuszálásban. „Amikor az irodában vagyok, a környezetváltozás miatt és hogy egy kicsit felfrissüljek, körbe szoktam sétálni. Az íróasztalomnál szoktam lenni, de aztán kiülhetek az ebédlőbe vagy a tetőteraszra” – mondja. „Otthon is ezt csinálom. Kinyomtatom dolgokat, és felállok a laptopomtól, mert bár otthonról dolgozok, az emberek állandóan hívogatnak és üzeneteket küldenek. Azzal, hogy felállok a laptoptól, eltávolítom magam a zavaró tényezőktől. Kinyomtatok valamit, aztán lent a konyhában olvasom el, mert így jobban tudok koncentrálni.”

Egy személy egy nyomtatott táblázatba ír.

Jamie az ügyfelek széles körével dolgozik együtt, az egészségügyi márkáktól kezdve, az élelmiszer- és üdítőital-gyártó cégeken át, az internetes tárhelyszolgáltatókig és bankokig.

A Jamie által használt, megfizethető árú nyomtatót a Canon PRINT alkalmazással könnyű beállítani, ami magasabb szintű felhasználói élményt is nyújt. „Nagyon egyszerű volt a beállítás, ami számomra a legfontosabb volt, mert úgy érzem, hogy minden eddigi nyomtatómat körülbelül öt napba telt, mire ténylegesen beüzemeltem és működésbe hoztam. Ez egyszerűen magától ment” – mondta lelkesen.

Hasznos az Easy-Layout Editorral való kapcsolat is, amely lehetővé teszi a dokumentumok, például PDF-ek és képfájlok egy oldalra történő átrendezését a nyomtatás előtt – ez Jamie munkájához igen ideális.

„Ha márkastratégiai projekteken dolgozok, vagy egy márkatervezetet kell megrajzolnom, akkor inkább kézzel rajzolom meg” – mondja. „Ezt aztán beszkennelem, és elküldöm e-mailben a csapat többi tagjának, mint munkavázlatot, ahelyett, hogy rengeteg időt töltenék a Microsoft® PowerPoint® programban történő megrajzolásával.”

Szkennelés a felhőbe egy Canon otthoni nyomtatóval

Egy férfi egy kerti padon ül egy bögrével és egy laptoppal.

Jamie-nek néha hiányzik az irodai csapatmunka, ami az otthoni munkavégzés egyik hátránya. „Mivel egy kreatív ügynökség vagyunk, határozottan hiányzott az együttműködés” – mondja. „Az otthoni munka sokkal inkább tranzakciós jellegű, nem tudsz csak úgy átugrani valaki asztalához, vagy ebéd közben elbeszélgetni valamiről. Be kell írni egy megbeszélést a naptárba, és telefonálgatni kell, szemben a spontán csevegésekkel.”

Egy férfi felvesz egy kerékpáros sisakot.

Az otthoni munkavégzésnek határozottan megvannak az előnyei – Jamie korábban kerékpárral járt dolgozni, de most már elkerülheti az ingázást, és inkább hobbiként, mint kényszernek tekinthet a kerékpározásra.

A Canon PIXMA TR4650 nyomtatón elérhető PIXMA Cloud Link – a felhőbe történő nyomtatást és szkennelést segítő funkció* – tökéletesen alkalmas olyan kisvállalkozások számára, amelyek a fájljaikat egy megosztott felhőszolgáltatásban, például a Google Drive™, a Dropbox™ vagy az Evernote® szolgáltatásba mentik és onnét osztják meg, és így azok nyomtatáshoz is bárhonnan elérhetők.

Amikor a csapatok megosztják egymással a terveiket, Jamie-nek a dokumentumok és rajzok kinyomtatása, majd falra tűzése segít a kreatív ötletek átgondolásában.

„Amikor kreatív ötleteket kapunk vissza a tervezőcsapatoktól, amelyek lehetnek például rajztervezetek, csak folytatni kell a munkát, hogy közben a tudatalattiban megszülethessen a végeredmény” – mondja.

„Ezért nagyon szeretem, ha ezek ki vannak nyomtatva és ki vannak tűzve a falamra vagy az asztalomra, mivel így gondolkodhatok rajtuk, miközben mással foglalkozok. Kicsit könnyebb, ha visszatérek rá és tudat alatt töröm rajtuk a fejem.”

Sokoldalúság az otthoni nyomtatásban

Egy Canon nyomtató egy szobanövény, egy telefon és néhány nyomat mellett.

Jamie Watson amatőr fotós szívesen indul útnak a fényképezőgépével – a Canon PIXMA TR4650 nyomtatóval pedig kiváló minőségű nyomatokat készíthet, amelyeket otthon ki is lehet állítani. „Igyekszem egy csomó fényképet készíteni, amikor elmegyek otthonról” – mondja. „Régebben Ausztráliában éltem, ami rávett erre.”

Egy férfi bezár egy táskát az otthoni íróasztalán.

A sokoldalú Canon PIXMA TR4650 lehetővé teszi Jamie számára, hogy teljes mértékben bevonja magát a munkaprojektekbe, úgy, mintha csak a cég irodájában lenne.

A Canon PIXMA TR4650 nem csak munkára kiváló, hanem otthoni tanuláshoz, a gyerekek iskolai feladataihoz és családi fotókhoz is sokoldalúan használható.

Az Easy-PhotoPrint Editorral egyszerűen készíthetsz különféle fotóelemeket, például egyedi méretű nyomatokat, naptárakat és négyzet alakú fotókat, így a program otthoni és munkahelyi projektekhez is egyaránt használható.

A lelkes fotós Jamie keretekbe szánt nyomatok készítésére használta, mivel a 10x15 cm-es, keret nélküli fotók pillanatok alatt kinyomtathatók. „A nyomtatási sebesség kiváló és hasznos, amikor az új házunk falára fotókat nyomtatunk ki, hogy bekeretezzük őket, és így nem kell fizetnem azért, hogy profi nyomdában nyomtassam ki őket” – mondja.

A Canon PIXMA TR4650 otthoni nyomtató letisztult és elegáns dizájnnal rendelkezik, ami szintén szempont, amikor Jamie és párja kiválaszt valamit az otthonukba. „A nyomtatók nem mindig a legjobban kinéző dolgok, de a Canon PIXMA TR4650 nagyon jól néz ki. A menyasszonyom nagyon büszke az otthonára, és egy igazi vizuális merchandiser, így nagyon ért ahhoz, hogy a dolgok jól nézzenek ki. Nagyon fontos volt számára, hogy egy szép megjelenésű nyomtatót szerezzünk be” – teszi hozzá.

Add meg az utolsó simítást otthoni irodádnak a továbbfejlesztett 4 az 1-ben Canon PIXMA TR4650 nyomtatóval, amely a távmunka és a személyes nyomtatási projektek igényeit is kielégíti.

*A felhőbe és az e-mailbe való szkennelés csak az eredeti Canon tintát használó felhasználók számára érhető el.


Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • Otthoni irodájában ülő nő laptoppal, monitorral és egy Canon MegaTank nyomtatóval, valamint négy tintatartállyal körülvéve.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  Melyik nyomtató a legmegfelelőbb a számodra?

  Találd meg az igényeidnek leginkább megfelelő Canon nyomtatót akár családi használatra, akár diákként, akár otthoni irodádba.

 • Nyitott tervezőnapló felülnézetből, a Creative Parkból származó szegélysablonok és egy Canon PIXMA nyomtató mellett.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Listák, tervek, célok kinyomtatása

  Kreatívkodj Canon PIXMA nyomtatóddal, és rendszerezd tudatosan a dolgaidat egész évben.

 • CSALÁDI FOTÓZÁS

  A Canon PowerShot PX előnyei

  Fedezd fel a kompakt, intelligens PTZ-kamera használatának új módjait.

 • Valaki az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást használja egy táblagépen keresztül, hogy vezeték nélkül kinyomtasson egy családi képet az asztalon lévő Canon PIXMA nyomtatóval.

  NYOMTATÁS

  Vezeték nélküli nyomtató használata

  Okos módszerek, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki vezeték nélküli nyomtatódból.