Mozifilm minőségű videofilmek készítése

A filmek készítésekor a moziba illő képminőség elérése igazi művészet. A lágy fókuszhúzás – annak biztosítása, hogy a főtéma élesen szerepeljen a képen – azon módszerek egyike, amelyekkel elérhető a professzionális érzet.

A technika azonban gyakorlat nélkül csak nehézkesen használható. Elsőként próbáld ki, hogy egy statikus tárgyra fókuszálsz, majd felé sétálva úgy állítod az objektívet, hogy az folyamatosan éles képet adjon a tárgyról.

Ha a főtémára szeretnéd irányítani a néző figyelmét, próbáld elhomályosítani a felvételek hátterét, miközben a főtéma éles marad. A nagy látószögű felvételek esetén érdemes lehet mindent élesen tartani.

A legújabb fényképezőgépeinkkel a Hybrid CMOS AF III fókusztechnológiának köszönhetően a fókuszhúzás is megoldható a filmfelvételek során. Ez a rendszer finom, automatikus követést tesz lehetővé, így a téma mindig élesen jelenik meg – még akkor is, ha mozog a képen belül. Egyes Canon fényképezőgépeken érintőképernyő segítségével oldható meg az egyszerű fókuszváltás a témák között, az objektív megérintése nélkül. A témát elég a képernyőn megérinteni, és fókuszba kerül. Az eredmény egy jobb minőségű, prémium megjelenésű, moziba illő filmfelvétel.

Mozifilm minőségű felvételek készítése