A pillanat megörökítése

A tökéletes felvétel elkészítése az akciófotózásban épp annyira szól az előkészületekről, mint magának a pillanatnak a megörökítéséről. Amikor sportesemények fotózására kerül sor, ismerned kell a környezetet, hogy a pillanat megörökítéséhez a megfelelő időben a megfelelő helyen legyél, a megfelelő felszereléssel. Próbáld meg meglátogatni a helyszínt az esemény előtt, hogy megtudd, hogyan tudod a legjobb felvételeket megkomponálni.

Ismerned kell magát a sportot is, amit fotózni akarsz. Ha például egy futballmeccsen fotózol, próbálj meg mozgásmintákat felismerni. Sokkal egyszerűbb jó felvételt készíteni, amikor egy kicsivel előre meg tudod jósolni, hogy valami történni fog.

Néha a dolgok olyan gyorsan történnek meg, hogy nincs időd reagálni. Engedélyezd a sorozatfelvételi módot az AI Servo folyamatos autofókusszal. Ezt követően a nyomon követés elindítása érdekében irányítsd a fényképezőgépet a témára, majd félig nyomd le az exponálógombot. A gomb teljes lenyomása esetén a készülék a fókuszált képek egész sorozatát készíti el, amely megnöveli annak az esélyét, hogy a tökéletes felvétel is szerepeljen köztük.

A sebesség a fényképezőgép típusának függvényében más és más. A EOS 7D Mark II készülékben például méretre szabott záregység és tükörrendszer található a Canon DIGIC képfeldolgozó processzorával együtt, melyeknek köszönhetően hihetetlen sebességgel tíz képet készíthetsz másodpercenként.

Akciófotózás - A pillanat megörökítése