ruined-grandeur-decayed-industry-exploring-the-worlds-ruined-spectacles

Urbex fotózás Andy Kay-jel

A fényképészek egyik legfontosabb mozgatórugója a kalandvágy és az újdonságok öröme – a felfedezés és a fotózás öröme állhat annak hátterében is, hogy a városi felfedezés és az urbex fotózás egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Andy Kay felfedezéssel töltötte az elmúlt három évet. Megkapó képekkel teli részletes beszámolókat készít elhagyott vidámparkokról, gazdátlan udvarházakról és romos ipari épületekről, melyeken keresztül feltárol ezek egyedi története.

Andy egy felfedezőkből álló sokrétű társaság tagja, akiket az építészet, a fényképészet és a kaland közös szeretete hoz össze. Véleménye szerint az urbex fényképészethez való megközelítése a művészet és a dokumentarizmus között félúton helyezkedik el, mivel az érdeklődők megismerhetik a fotók kontextusát is, így összetett élményben lehet részük.

Andy szavaival:
„Ezeket az enyészetnek átadott helyeket sokszor úgy találom meg, ahogy a bezárás napján hagyták őket, így alapos bepillantást nyerhetek abba, hogy milyen életet éltek, hogy dolgoztak az emberek. Ha az ember ellátogat egy múzeumba, elé tárják a múltat – elmerülni benne azonban teljes más, jóval nyersebb élmény.”