Your photos, our favourites: Urban and street

A te fényképeid, a mi kedvenceink: Város és utca

A te képeid, a mi kedvenceink: Városi és utcai fotózás

Utazz velünk Lengyelországba, Indiába vagy akár Horvátországba, és tekintsd meg a Fotótárba feltöltött kedvenc képeinket. Mindegyik kép városi környezetben örökít meg egy pillanatot az időben, így mutatva be a mögötte rejlő érdekes történetet.

Joy Michal Patron: Kitörés

„Ezt a képet egy street art rendezvény megnyitóján készítettem a lengyelországi Lublinban. Nem tudtam, mi fog történni, ezért a tömegbe olvadva vártam. Hirtelen hatalmas felhők kezdtek gomolyogni egy füstgépből, ami óriási örömmel töltötte el a közelben lévő gyerekcsoportot. Ekkor jött el az én időm.

Bár a füst zavart a látásban, a lehető legnagyobb látószöget próbáltam megtalálni, ahol a gyerekek voltak az előtérben, a szellemszerű alakok sziluettjei pedig a háttérben. Mindössze néhány másodpercem volt – a gyerekek hamar szétszéledtek, és elkezdődött a parádé.

A képet a 2015-ös Grand Press Photo, Lengyelország legelismertebb fotóriporteri versenyének első díjával jutalmazták.”

Susana Hinojo: Szabadon

„Felmásztam a dzsaipuri Ámbér-erődre, ahol szerencsémre éppen egy különleges fesztivál zajlott. Emberek egy csoportja India nemi egyenlőtlenségének több évszázados kultúrája mellett tüntetett.

Az egész jelenet varázslatos volt – és ez a tökéletes pillanat hirtelen előttem is feltűnt. Egy anya és lánya közötti teljesen természetes szeretet és boldogság mozdulata.

Abban a pillanatban a szívem teljesen összhangba került azzal, amit láttam.”

Frederik Frydendal: Façade med Patina

„Miközben egy riksatúrán vettem részt a horvátországi Split körül, egy kis ablak mellett haladtam el, és a kép nagyon megragadott. Olyannyira, hogy később úgy éreztem, muszáj visszamennem és lefotóznom.

Az ösztönöm helyesnek bizonyult. A nyugodt atmoszféra, a természetes patina és a bonyolult textúra mögött számomra egyértelműen az „otthon, édes otthon” története rejlett.

Az utazás közben vagy az utcákon elkészített felvételeknél mindig RAW formátumban és AV módban fotózok, ebben az esetben pedig f/8-as rekeszértékkel. Ezáltal a lehető legtöbb részletet tudom megörökíteni.”

Vegyél részt e havi feladatunkban

Ezek a fotósok mind az idő egy pillanatát osztották meg mindennap tapasztalt hétköznapi városi környezetükben. Mi történik a körülötted lévő világban? Meríts inspirációt havi témánkból a Fotótáron keresztül, oszd meg történetedet, és lehet, hogy a következő hónapban te szerepelsz majd a Showcase-ben!