burano-italia-estelle-moreau.jpg

A te fényképeid, a mi kedvenceink: Utazás

Ebben a hónapban sok képet küldtetek utazásaitok során a föld különböző pontjairól: a színes Kubától az élettel teli Indiáig, és egyedi perspektívából mutattátok be ezeket a csodálatos helyeket. Most megmutatunk néhány képet azok közül, amelyeket a Fotótárban osztottatok meg.

Margarita Trull Bosch: India színei

„Ez a kép India egyik legszínesebb államában, Rádzsasztánban, a Dzsaipur közelében található Ámbér-erődben készült.

Ez a vörös homokkőből és márványból épült négyemeletes palota egy meredek hegytetőn áll. Ha nem akarsz sokat gyalogolni, akkor elefánton is felmehetsz a hegyre.

Az erődnek gyönyörűek a termei és a nagy teraszai. Az egyikben ott állt egy csoport barátságos, színes szárit viselő nő. Nagyon tetszett a nők és az elefántok elhelyezkedése a halvány színű kőpadlón. Rádzsasztán élénk színei közül is kitűntek a szárik, az elefántok és a gyönyörű arcok.”

Melina Surrano: Kuba

„Ezt a képet egy hajóút első állomásán, Kubában készítettem. Az épületek között a régi az újjal keveredett. Csodálatos volt a napsütés, és egy olyan képet akartam készíteni, amelyen jól látszanak a színes retroautók, amelyekkel a kubaiak járnak.

Egy ideig jártam az utcákat, hogy megtaláljam a régi és az új megfelelő kombinációját. Meglepő volt azt látnom, hogy a város régi részét még mindig lakják, annak ellenére, hogy eléggé lepusztult, és sok az omladozó épület.

Sokat utazok, és bármit megteszek egy jó képért. Érdemes különböző napszakokban és fényviszonyokban megtekinteni egy-egy jelenetet. Mindig kéznél van a fényképezőgépem, így a spontán pillanatokat is el tudom kapni.

Kuba kellemes meglepetés volt. Bármikor visszamennék, igaz tudom, hogy ideje haladni a korral, és nagy valószínűséggel újjáépítik a legtöbb városukat. Remélem, nem veszik el a varázs. Igazán kár lenne érte.”

Lars Suechting: Paris mon Amour (Szerelmem, Párizs)

„Ezt a képet Párizsban készítettem. Feleségemmel nyaraltam, és meg akartuk ismerni a város másik arculatát, távol a megszokott látványosságoktól. Ötéves koromban megkaptam az első Canon fényképezőgépet, és azóta szeretem a dolgokat egy új szögből megörökíteni.

Sokat jártuk az utcákat, rengeteg gyönyörű házat és parkot láttunk, illetve számos segítőkész, barátságos emberrel találkoztunk. Végül kilyukadtunk ezelőtt a városháza előtt. Rengeteg ember és szappanbuborékokat fújó gyermek volt ott. Mindannyian nevettek, boldog mozzanatoktól pezsgett a tér. Ráadásul a gyönyörű házak előtt ott állt egy régi körhinta. Ott volt előttem Párizs, ahogy mindig is elképzeltem: gyönyörű, régi, játékos, színes, varázslatos és mindig mozgásban.

Sokat kell utaznom ahhoz, hogy fotósként fejlődhessek. Mindig megpróbálok egy olyan új dolgot lefényképezni az adott helyen, ami visszaadja az ország lényegét. Ez bármi lehet: különleges emberek, az időjárás, egy tájkép, épületek, virágok vagy egyéb részletek. A fotózás által sokat tanulok az országról, a lakóiról és arról, hogyan élnek.”

Vegyél részt e havi feladatunkban

Ezek az utazók megosztották velünk utazási élményeiket – és mi nagyon élveztük. Örökíts meg te is egy különleges pillanatot! Meríts inspirációt és oszd meg velünk a kedvenc képedet. Lehet, hogy következő számunkba be is tesszük.

Fotóid elküldése