Wilder Story by Loraraine Poole

A te fényképeid, a mi kedvenceink: Emberek és portrék

A Balti-tenger partján merengő emberektől kezdve a munkájába merülő tengerparti mesteremberen át rengeteg elgondolkodtató képet küldtetek nekünk távoli tájak érdekes lakóiról. Most megmutatunk néhány képet azok közül, amelyeket a Fotótárban osztottatok meg.

Nikolai Pogodin: A tenger álmai

„Ezt a képet a Visztula-földnyelvnél készítettem, a Balti-tengernél: a modern Oroszország és Kelet-Poroszország legnyugatibb nyúlványánál. Itt tényleg lehet érezni a történelem fuvallatát, hiszen a modern kor érintetlenül hagyta ezt a területet.

Amikor a parton sétáltam, és elhaladtam a részben lerombolt Luftwaffe hangár maradványai mellett, megpillantottam egy fiút, aki a víz szélénél, egy téglafalon üldögélt. Meredten bámulta a türkizkék tengert, mintha csak a térség múltján és jövőjén töprengene. Imádom ezt a kettősséget: a kép egyszerre álomszerű, ugyanakkor stabilan a valóság részét is képezi. Felidézte bennem a saját gyermekkoromat.

Canon EOS 6D fényképezőgéppel és EF 24-105 L IS USM objektívvel készítettem ezt a képet. Általában RAW formátumban és rekesz-előválasztási módban fényképezek. Ezt a képet f/9 rekeszértékkel, ISO 100 érzékenységgel, 35 mm-es fókusztávolsággal készítettem.”


Lorraine Poole: A fazekas

„Tavaly augusztusban elutaztam az angliai Dorset Lyme Regis nevű településére, ahol kiállították az egyik képemet. Amikor odaértem megtudtam, hogy már eladták, így nem láthattam. A hirtelen jött szabadidőmben úgy döntöttem, hogy felfedezem ezt a gyönyörű tengerpari városkát, és kihasználom az alkalmat, hogy készítsek pár fényképet a helyiekről és a turistákról. Elhaladtunk egy sötét, pajtának kinéző épület előtt, melynek ajtaja nyitva állt. Mivel eléggé kíváncsi alkat vagyok, belestem. A helyi fazekas épp befejezett pár bögrét, melyeket később el akart adni. Agyagfoltos kötényével, sűrű szakállával és viharedzett külsejével ő volt a tökéletes idős, tengerparti fazekas. Egyedül volt, és erősen koncentrált. Körülvette a sok agyag, az edények és a tálak, a régi mészfalon pedig fazekas eszközök lógtak. Több képet is készítettem munkájáról, és próbáltam megörökíteni a belőle áradó nyugalmat, valamint szakértelmet.

ISO 800 érzékenységet használtam a részletes kontrasztos kép érdekében. Nem szeretek vakuzni, ugyanakkor a lehető legtöbbet akartam kihozni az ottani fényekből. F/4,5 rekeszértéket használtam. Azt szeretem nagyon ezen a képen, hogy a fazekas természetes környezetében látható. Tökéletesen tükrözi személyiségét és foglalkozását.

Canon EOS 6D fényképezőgéppel és Canon EF 24mm-105mm L objektívvel készítettem ezt a képet.”

Oszd meg képeidet

Szeretnéd, ha megjelenne itt a képed? A következő hónapban a fénnyel történő kísérletezés lesz a téma. Örökítsd meg a napfelkeltét, a csodálatos alkonyatot, vagy légy bátor, és kísérletezz a vakuval. Használd kreatívan a fényt, és oszd meg képeidet Fotótárunkban.

Fotóid elküldése