Your photos, our favourites: Patterns and Textures

A te fényképeid, a mi kedvenceink: Mintázatok és textúrák

Ebben a hónapban a színek elfelejtésére, és városod látképe mintázatainak, textúráinak, formáinak fotózására hívtunk ki. A három kedvenc fotónk készítőit felkértük, hogy osszák meg velünk a képek hátterében húzódó történeteket.

Nicolas Noyes: A fórumnegyed

Nicolas Noyes: A fórumnegyed

„Ezt a képet barcelonai nyaralásom alkalmával készítettem. Ismerem a várost, de valamelyik kora délután folyamán egy teljesen újonnan épített negyedre bukkantam, a Fórumra. Építészként az új épületekre figyeltem.

Letaglózott az a kontraszt, amely az irodaház egyenes, rendszerszerű vonalai között húzódik. Kedvelem az ember által alkotott épületek és a felhős ég véletlenszerű gomolyai közötti viszonyt. Később szerkesztettem a képen, hogy a hangulata erősebb legyen. Ezzel az eget és az épületet egyaránt meg tudtam mutatni, ugyanazzal az expozícióval.”

Ana Valente: Latolgató

Ana Valente: Latolgató

„Ezt a fotót Lisszabonban készítettem egy vasárnap, kifejezetten az e havi Mintázatok és textúrák kihívásra. 

Mindig izgatott, kissé aggodalmas vagyok, mikor találok egy jelenetet, amelyet igazán meg szeretnék örökíteni. Azon a délutánon tökéletes jelenetet találtam. A tipikus portugál stílusú, csempelapokkal gyönyörűen díszített épület előtt, a macskaköves járdán egy tökéletesen a jelenetbe illő ember álldogált. 

A fényképezőgép manuális módjával készítettem fotót, úgy, hogy az ott álló férfi ne vegyen észre semmit, mert a pillanat valódiságát csak így örökíthettem meg.”

Gonzalo Garcia: Támasz

Gonzalo Garcia: Támasz

„Ha a városban sétálok, a tekintetem mindig lesben áll, keresi a különleges fényű pillanatokat. Kedvelem azokat a helyzeteket is, amelyekben a jelenetbe foglalt természet építi a kompozíciót. A spanyolországi Oviedoban sétálgattam, mikor megláttam ezt az állványzattal támasztott épületet. A függőleges és vízszintes formák, és a szín mélysége együtt absztrakt festményre emlékeztettek. 

Az épület körül biztonsági kerítés volt, ezért nem igazán változtathattam a helyzetemen, de próbáltam megtartani a vízszintes és függőleges vonalakat olyannak, amilyennek láttam őket. Az utómunka során körülvágtam a képet, hogy egyensúlyba kerüljön a kompozíció. A fotó az EOS 6D fényképezőgépemre helyezett Canon EF 24-70mm f/2.8 L II USM objektívvel készült. Nagyon sokoldalú felszerelésnek találom.”

Vegyél részt e havi feladatunkban

A képek mindegyike egyedi szemszögből ragad meg mintázatokat, textúrákat és formákat, de most úgy szeretnénk látni a világot, ahogyan te látod. Vegyél részt e havi fotós kihívásunkban, akár a te fotód is szerepelhet a Showcase képei között! Kapd fel a fényképezőgépedet, fedezd fel a városodat, és töltsd fel az eredményt ide.