burano-italia-estelle-moreau.jpg

A te fényképeid, a mi kedvenceink: Az én városom

Stockholmtól Szöulig, Portlandtől Palauig ebben a hónapban a világ minden tájáról olyan képeket küldtetek be, amelyeken keresztül bepillantást nyerhettünk városotokba Most megmutatjuk kedvenc képeinket, amelyeket a Fotótárban osztottatok meg.

Estelle Moreau: Burano, Italia

„Burano a velencei lagúna egyik szigete Olaszország északi részén. Burano mentalitását tökéletesen visszaadják a többszínűre festett házak: melegséget és nyitottságot sugároznak. A sziget szűk sikátorai között haladva az ember rájön, mennyivel lazább város ez, mint Velence. Sokszínű és festői építészetével, csendes hangulatával és az utcákat nyaldosó csatornáival Burano és nagyobb, híresebb testvére között ég és föld a különbség. A sziget csipkegyártásáról is ismert – egy ilyen kisvároshoz képest igazán bonyolult mestermunka.

Egy hosszú nap végén készítettem ezt a képet, amikor Velencében és Muranóban jártam. Teljesen lehangolt a turisták hordája, amikor azonban rábukkantam Buranóra, végre megkönnyebbültem. Ez a hely olyan pozitív hatással van az emberekre, akik a macskaköveket róják, hogy a helyiek és a látogatók egyaránt állandóan mosolyognak.

Tölts itt egy délutánt, és biztosan jó érzés tölt el. Boldogan és újult erővel távoztam, és hálás voltam, amiért megtapasztalhattam ezt a színkavalkádot, mielőtt visszatértem saját szürkébb, egyhangúbb világomba.”

Jakab Róbert: Pécs a ködben, Magyarország

„Pécsett – a Magyarország déli részén fekvő kisvárosban, amelyet otthonomnak nevezek – az idő mindig meglepő. Ezt a képet egy kora januári reggelen készítettem, amint a főtér épületei előtűntek a felhők közül. Láthatók a városháza ködben megcsillanó fényei, csakúgy mint a Kászim pasa mecsetének jellegzetes réz kupolája.

Mielőtt elkészítettem volna a felvételt, több napra előre megnéztem az időjárás-jelentést, majd felmentem a hegyre, hogy megtaláljam a tökéletes látványt. A fényképezőgépem a hideget is jól bírta, és szinte minden egyes fotó, amelyet reggel készítettem, lenyűgöző lett.

Pécsett rengeteg etnikai csoport él együtt. Gyermekkoromban közel laktam a fényképen látható kápolnához. Most pedig közvetlenül a mecset mellett lakom. Számomra ez a kép a város csodálatos kulturális sokféleségét adja vissza.”

Renzo Oroboncoidi: Genova gabbiani affamati

„A fotót akkor készítettem, amikor Genova tengerpartjára látogattam. A város Olaszország legzsúfoltabb kikötőjének ad otthont. Reméltem, hogy meg tudom örökíteni a város sokféle tulajdonságát, és megmutathatom a régi épületek és a városi utcák, illetve a sok-sok sikátor közötti kontrasztot, amikor megpillantottam ezeket a sirályokat. Alacsonyan buktak alá a falról, hogy felcsipegessék a hölgy által hátrahagyott kenyérmorzsákat. Az alkonyati felvételen rengeteg a feszültség. Ha távolabbra nézel, észrevehető a Genova vízén visszaverődő fénysugár is.”

Vegyél részt e havi feladatunkban

Mindegyik fotós egy rövid pillanatra bepillantást engedett saját életébe – nekünk pedig mindez nagyon tetszett. Miért nem örökíted meg te is életed egy sajátságos pillanatát? Meríts inspirációt e havi témánkból Fotótárunkban, és oszd meg képeidet. Lehet, hogy következő számunkban meg is mutathatod.

Fotóid elküldése