seagulls alexandra simionov header

A te fényképeid, a mi kedvenceink: Akció és sport

Ebben a hónapban az akció és a sport témában kaptunk tőletek lenyűgöző képeket. Valamennyi fotó egy egyedi perspektívát mutat be, és arra ösztönöz hogy mi is induljunk, és kapjuk el a legjobb pillanatokat. Íme egy válogatás kedvenceinkből és a mögöttük rejlő történetekből.

Guadenz Gerig: Tornádó

Guadenz Gerig: Tornádó

„A felvételt az indonéziai Baliban, Balangan Beachen készítettem. Egyik délelőtt, egy kimerítő szörfóra után a parton ülve pihentem, és egy szörfössel beszélgettem, akivel korábban találkoztam. Azt mesélte, bármi történjen is, ők mindig egy szép, hosszú és szabályos hullámot keresnek. Jó idő volt az elmúlt napokban, de aznap délelőtt néhány felhő érkezett a tenger felől, és pont a mi partszakaszunk előtt haladtak el. Egy tornádó tűnt fel az horizonon, majd addig ereszkedett, amíg el nem érte a tenger felszínét. Nálam volt a fotós felszerelésem, ráadásul a Canon 70-200-as objektívem is a gépre volt erősítve. Felkaptam a fényképezőgépet, gyorsan elvágeztem néhány beállítást, és már lőttem is a fotókat. Miután a szörfös meglovagolta a hullámot, észrevette a tornádót, de úgy tett, mintha nem érdekelné, és visszaúszott a tengerben. A tornádó csak néhány percig volt teljes (a felhőktől a tengerszintig), ezért igazán nagy szerencsém volt, hogy jókor, jó helyen találtam meg ezt a két témát.”

Vincent Lescaut: Willancourt

Vincent Lescaut: Willancourt

„Ezt a felvételt vasárnap délután készítettem a belgiumi Willancourtban egy motocrossversenyen. Meg akartam ragadni a pillanatot, az izgalom és a mozgás élményét szerettem volna egyszerre visszaadni. Kihívást jelentett az akció megállítása, ezért sokáig vártam, amíg elkészítettem a megfelelő felvételt.

Hosszú időt töltöttem a téma követésével, és a fényképezőgéppel pásztáztam a jelenetet. Ki akartam hangsúlyozni a sebességet és el szerettem volna rejteni a hátteret, mert egyrészt nem nézett ki jól, másrészt nem adott hozzá a képhez semmit. Csak a motor színeire koncentráltam és arra, hogy a motoros hogy viszonyul a pályához.”

Alexandra Szimjonov: Sirályok

Alexandra Szimjonov: Sirályok

„Ezt a fotót 2015 nyarán készítettem Thászoszon, amikor a barátom a sirályokat etette. Teljesen hozzá voltak szokva, hogy etetik őket, és nyaggatták az embereket. Előző nap már láttam ezt a jelenetet, így előre felkészültem rá, mennyire gyorsan mozognak. Igazán páratlan élmény volt, és örülök, hogy megörökíthettem ezt a pillanatot. Az akció megállításához 1/800 másodperces záridőt használtam.”

Vegyél részt e havi feladatunkban

Meríts inspirációt e havi témánkból Galériánkban, oszd meg képeidet, és lehet, hogy legközelebb te szerepelsz majd a Showcase-ben!

Fotóid elküldése