hero

Néhány inspiráló ötlet fotózáshoz 2016-ra

Az új év mindig új lehetőségeket kínál, hogy a legtöbbet hozd ki fényképezőgépedből, és eddig még soha nem látott pillanatokat örökíts meg. További ihletet meríthetsz családodtól vagy barátaidtól, új (vagy régi) helyeket meglátogatva, és új tapasztalatokat szerezve. Az alábbiakban öt kreativitást inspiráló ötletet mutatunk be, valamint tippeket, amelyek elősegítik ezeknek a varázslatos pillanatoknak a megörökítését.

1. Hív a természet

Otthonodból kilépve számos varázslatos pillanatot élhetsz át. A természetes fényeket kihasználva készíts képet szeretteidről a szabadban, csodálatos helyszíneken. Tölts egy napot a tengerparton, vagy járd az erdőt néhány óráig. Látogass el a dombokhoz vagy csak a legközelebbi parkba. Tapasztalni fogod, hogy a friss levegő és a természetes környezet segítenek a legjobbat kihozni fotós tudásodból.

Izabela Łabędzka: Mój cały świat

Ahhoz, hogy egész évben megőrizd a motivációd, hasznos lehet kiválasztani egy helyszínt, ami különös jelentőséggel bír számodra és családod számára, és megjelölni egy napot minden évszakban, amikor visszalátogatsz oda. Vigyél magaddal egy piknikkosarat nyáron vagy forró csokit télen, de semmiképp se feledd magaddal vinni a fényképezőgéped, hogy megörökítsd, ahogy a helyszíned és családod az évek során változik.

2. Aktív sportok

Az év ezen szakaszában sokan szeretnének fittebbé és egészségesebbé válni. Koncentrálj arra, hogy kiemeld az energiát a felvételeidben – minél több vér, veríték és könny, annál jobb! Akár az unokaöcséd rögbimeccse, akár egy helyi focimeccs vagy a korcsolyázó gyerekeid a téma, a sportalkalmak mindig tele vannak izgalmas pillanatokkal, amelyek élettel és intenzitással töltik meg a képeidet.

Gorm J Siiger: Mountainbiker i regn

Miért ne használhatnád a fotózást az egészségesebb élethez vezető út megörökítésére? Egy kicsit tovább futottál, felfedeztél egy új bicikliutat, vagy végre sikerült magadat abba a fejen álló jógapózba hajtogatnod. Bármi is legyen ez az eredmény, örökítsd meg, hogy a jövőben visszatekintve új célokat tűzhess ki magadnak.

3. Nyüzsgő tömeg

A zsúfolt rendezvények tökéletes helyszínt biztosítanak a fotózáshoz. A tömeg izgalmát komoly kihívás lehet egyetlen fotóba sűríteni, ezért a fókusszal kísérletezve megpróbálhatsz egyéneket megörökíteni és kiemelni a tömegből. Látogass el a nagy fesztiválokra, vagy keresd fel a spontánabb hangulatú kisebb rendezvényeket.

Daniel Mundstock: Zombiewalk Düsseldorf

Juan Carlos Arizmendi Garillete: Mimo

Ha az újévi fogadalmaid között szerepel a fotós ismereteid bővítése, és a több utazás, akkor válassz ki öt fesztivált (otthon vagy külföldön), amelyeket meg fogsz látogatni. Hasonlítsd össze a kultúrát, a tömeget, a színeket, és örökítsd meg élményeidet a fényképezőgépeddel.

4. Az utca fényei

Városod (vagy amelyikbe ellátogatsz) tele van olyan érdekes fotótémákkal, amelyek képesek megidézni a hely szellemét. Tegyél egy kitérőt fényképezőgépeddel, és fedezd fel a lehetséges témákat. Keress érdekes régi vagy új építészeti megoldásokat. Látogass el a helyi piacokra, és örökítsd meg élénk színeiket és látványukat. Az utcai előadók és zenészek mindig vonzzák a tömeget, és nagyszerű pillanatokat biztosítanak a fotózáshoz.

James Wilkinson: Fürkészés Splitben

Inspirációd megőrzéséhez az év során, tekintsd meg fotótárunkban a hónap kihívását, és ezek alapján döntsd el, hogy mit és hogyan fotózol a városodban? A témaválasztás segítségével olyan területekre összpontosíthatsz, amelyek további fejlesztést igényelnek, például a zársebesség kezelése vagy a fekete-fehér fotózás.

5. Nézz új szemmel a világra

A következő éved tele lesz inspiráló pillanatokkal, ezért gondoskodj róla, hogy készen állsz megörökíteni mindet. Gondolkodj el azon is, hogy mit csinálnál máshogy 2016-ban. A nézőpontod megváltoztatásával a világ hirtelen tele lesz új és érdekes dolgokkal. Fotózz a különböző napszakokban, és örökítsd meg a fény változását. A kihívásokkal tovább bővítheted fotós eszköztáradat, és a legjobbat hozhatod ki fotóidból a 2016-os évben.

Bertie Willemsen: Winterswijk bij de tijd

Oszd meg legjobb 2016-os fotóidat

Az év múlásával tartsd szem előtt fotós célkitűzéseidet. Minél többet fotózol, annál többet tanulsz. Ne feledd meglátogatni a Fotótárat, ahol megoszthatod képeidet másokkal, valamint megtekintheted és kedvelheted más Canon rajongók képeit.

Fotótár megtekintése