hero header

A te fényképeid, a mi kedvenceink: Egyedi téli nézőpontok

Franco Moro – – történetéből merített inspirációk alapján arra hívtunk, hogy oszd meg velünk egyedi téli nézőpontodat. Rengeteg nagyszerű fényképet kaptunk, de kiválasztottuk a három kedvencünket, és megkértük készítőiket, meséljék el a fotók mögött rejlő történetet.

Stefan Demerwall: Fruset Vatten

„Egyik nap, ebéd után a svédországi Hammarö városának Lilängshamnen kikötőjében sétáltam. Bámészkodás közben vettem észre, hogy a nád árnyéka, a nappal a háttérben, gyönyörű mintát festett a jégre, ezért úgy döntöttem, hogy megörökítem. A kép a napból érkező, valamint a jégről és a hóról visszaverődő erős fény miatt először alulexponált lett. Ezért a föld felé fordítottam a fényképezőgépet, és hagytam az expozíciómérőt beállni úgy, hogy a nap nincs a képben. Ezután rögzítettem az expozíciót, visszafordítottam a fényképezőgépet, és elkészítettem a felvételt.”

Ján Villím: Határok

„A barátaimat ábrázoló fénykép Szlovákiában, Kassán, a Cassovia Seals klubnál készült. Mindannyian megszállottjai a téli úszásnak! Filozófiájuk a határok feszegetésén, a korlátok legyőzésén alapszik. Az első ilyen korlát az elme: be kell menniük a jéghideg vízbe, amely az elme győzelme az anyag felett. A második korlát a fizikai korlát: nem tudsz túl hosszú ideig ilyen hideg vízben tartózkodni! Ezt a képet azután csináltam, miután kijöttem a vízből és néztem az embereket, akik mindkét korlátot legyőzték – azt, amelyik az ember fejében van és a természet korlátját is. Hálás voltam a fényképezőgép képstabilizátorának, mert a kezem remegett a hidegtől.”

Agnieszka Jasinska: Dziadek Mroz

„Mindig öröm friss hóra ébredni. Úgy döntöttem, hogy teszek egy sétát a fényképezőgépemmel a lakhelyemhez közeli erdőben, hogy kiszabadulhassak a városból, és élvezhessem a természet szépségeit. De útközben megakadt a tekintetem egy öregemberen, amint lázasan havat lapátol, ezért úgy döntöttem, hogy lefotózom. Szeretem egymás mellett megmutatni a havas tájat és egy keményen dolgozó alakot.”

Vegyél részt e havi kihívásunkban

Mindhárom fénykép a mindennapi élet egy-egy pillanatát mutatja be, a fotós egyedi szemszögéből megörökítve. Szeretnénk megnézni, te hogy látod a világot. Miért nem veszel részt e havi fotós kihívásunkban? A hónap témáját találod. Ragadd meg a fényképezőgéped, mindegy milyen, kezdj el kattogtatni, és töltsd fel kedvenc fényképeidet, hogy mindenki megnézhesse azokat!