beste regards michiel aalbers

A te fényképeid, a mi kedvenceink: A város újraalkotása

A legutóbb bemutatott fotográfusunktól és művészünktől, Timm Schneidertől merített inspirációk alapján arra hívtunk, hogy örökítsd meg városod furcsa oldalát, és oszd meg az újra felfedezett városról készített fényképeidet Fotótárunkban. Mi ezt a három fotót választottuk ki, és megkértük készítőiket, hogy meséljenek a mögöttük rejlő történetről.

Michiel Aalbers: Üdvözlettel

„A nagy holland városban, Nijmegenben autóztam, amikor a szemem sarkából megláttam ezt a street art alkotást. Amikor visszajöttem, hogy lefotózzam a Canon EOS 5D Mark II gépemmel, esett az eső, ami gyönyörű fényhatást adott a földön heverő leveleknek. Az egér egy német rajzfilmfigura, és ebben a városi környezetben igazán jól mutat. Tényleg szeretek olyan dolgokat fotózni a város utcáin, amelyek mellett az ember egyszerűen csak elmegy. Több ezer ember valószínűleg észre sem vette még ezt a gyönyörű alkotást, amely valójában épp az orruk előtt van, a zsúfolt város szívében.”

Angela Bauman: Beste Freunde

„Ezt a két elektromos berendezést egyik nap, a városból hazafelé menet találtam. Olyan volt, mintha rám nevetnének, ezért muszáj volt megállni és lefotózni őket. Néhány nappal később újra meg szerettem volna látogatni őket, hogy egy másik fotót készítsek – de már eltűntek. Azt hiszem, ilyen a városi művészet múló természete. Igazán elégedett vagyok, hogy sikerült őket megörökítenem, mielőtt eltűntek volna.”

Beatrice Sutter: Gőzpunk pingvin

„A fotót kedvenc városomban, Hamburgban készítettem a Szent Mihály templom tornyán. Egy vicces arcnak tűnő valamit láttam, és ez mosolyra késztetett. A legtöbb ember csak átnézett rajta, és Hamburg látképében gyönyörködött. Én azonban szerettem volna szemtől szembe kerülni vele, rámosolyogni és köszönni neki! Azt hiszem, inkább hasonlít egy „gőzpunk pingvinre”! Úgy gondolom, hogy ha a legtöbb városban nyitott szemmel jársz, meg fogsz lepődni, mennyi rejtett arcot fedezhetsz fel a hétköznapi tárgyakban. Az egész csak annyi, hogy a dolgokat más szemmel nézed.”

Vegyél részt e havi feladatunkban

Havonta új fotós feladatot szabunk. Az e havi itt található. Fogd – bármilyen – fényképezőgépedet, és engedd szabadjára a kreativitásodat. Azután töltsd fel, hogy mindenki láthassa. Ha ihletre van szükséged, nézd meg a Fotótárban található képeket.

Fotótár megtekintése