Shooting from the skies with on the roofs

Fényképezés a magasból az On the Roofs társaságában

A csapat szemszögéből

Ismerkedjen meg az On the Roofs-szal: ez egy városi mászókból álló csapat. Vadim és Vitalij két oroszországi jó barát, akik annak szentelték életüket, hogy megmásszák a világ legmagasabb épületeit és lefényképezzék a látottakat. Lélegzetelállító képeik világszerte a címlapok rendszeres szereplői; a csapat folyamatosan új felfedezendő helyek után kutat.

Meghívtuk Vadimot és Vitalijt Dubajba, és megkértük őket, hogy vegyenek részt „Come and See” (Jöjj és lásd) című rövidfilmsorozatunkban. A páros megmászta a világ legmagasabb szállodáját, a JW Marriott Marquis Dubait. A fotózás után művészetükről faggattuk a két barátot, illetve megkérdeztük tőlük, hogy mi motiválja őket.

Miért kezdtetek el mászni?

„Azért mászunk fel épületekre, mert új szemszögből szeretnénk megmutatni a világot. Szerettünk volna valami érdekesebbet csinálni, mint egyszerűn a földről fényképezni az embereket – ezért kezdtünk el épületekre mászni.

Az elején még saját magunk szórakoztatására csináltuk. Ma azonban már sokkal inkább a művészetről szól a dolog – azért mászunk, hogy fantasztikus fényképeket és videókat készíthessünk.”

Miért szeretnétek ilyen képeket készíteni?

„Izgalmas dolog olyan helyeket bemutatni, ahol azelőtt mondjuk csak tíz ember járt. Azt szeretnénk, ha mások is átéreznék és láthatnánk, amit mi érzünk és látunk.

Az emberek általában félnek a magasban, mi azonban szeretnénk megmutatni, hogy a magasság gyönyörű is lehet. Ha nem akarnánk megosztani a képeinket az emberekkel, nem lennénk itt.”

A képek kiválasztása

„A képek közötti válogatáskor szokatlan perspektívákat keresünk, olyanokat, amik szerintünk elnyerik az emberek tetszését. Először is olyan fotókat keresünk, amin az egyikünk a mélység szélén áll, a háttérben pedig kibontakozik a rémisztő magasból látható táj. Különös figyelmet fordítunk a gyönyörű látképekre is. Végezetül szeretjük azokat a fotókat, amelyeken megkapó a fény játéka – például, amikor a nappal átfordul estébe.”