depth of field header

Felvételkészítés kis mélységélesség mellett

A tél tele van különleges részletekkel, melyek csak arra várnak, hogy felfedezd őket. Nézd, amint Richard Walch Canon nagykövet elmagyarázza, hogyan tudod különlegessé tenni fényképeid kis mélységélesség használatával.

Ahogy Richard Walch is említi a videóban, a tél kiváló alkalom arra, hogy emlékezetes részleteket örökíts meg fényképeiden a mélységélességgel való kísérletezés mellett. Íme pár további ötlet, amelyet kipróbálhatsz.

A fényképezőgép rekeszértékének beállításával vezérelheted a mélységélességet, és ezáltal a természet minden apró részletét megörökítheted – legyen szó fagyott bogyókról jeges fákkal a háttérben, egy barátod leheletéről a hidegben vagy a jégmintákról az ablakon. Ezek mind nagyszerű módok a téli pillanatok megelevenítéséhez.

Ha nem vagy a város közelében, a természetes tájak megörökítéséhez is kiváló. Vadássz az élet jeleire a szabadban – a zord körülmények között találhatsz megfagyott pókhálókat, jégcsapokat vagy akár nyomokat a friss hóban.

A mélységélességgel való kísérletezéssel még hangsúlyosabb fotókat készíthetsz. Örömmel megnéznénk, mit alkottál. Készíts és ossz meg téli témájú közeli képeket, vagy használj nagy mélységélességet lenyűgöző táj- vagy városképekhez. Ezután oszd meg a , hogy mások is gyönyörködhessenek benne.