low light

Téli fotókészítés kedvezőtlen fényviszonyok mellett

Richard Walch, Canon nagykövet megosztja velünk, hogyan kaphatjuk lencsevégre egy téli táj vagy egy ködös alkonyat varázslatos élményét. Ismerd meg, hogyan készíthetsz lenyűgöző, drámai hatású képeket kedvezőtlen fényviszonyok vagy egyre sötétedő megvilágítás mellett is, nagyobb rekesznyílás és magasabb ISO-értékek alkalmazásával.

Ahogy videónkban látni fogod, a rövid és sötét téli napok nem kell, hogy akadályt jelentsenek a gyönyörű képek készítése során. Egy, a napnyugta fényeiben fürdőző kopár táj, vagy egy varázslatosan ragyogó téli hajnal színeiben úszó város drámai és festői fényképen kelhetnek életre. Azonban a kedvezőtlen fényviszonyok melletti fényképezés csak akkor működhet, ha nincs ellenedre a fényképezőgépeddel való aktív kísérletezés.

Inspirációra van szükséged? Lépj ki a téli estébe, ahol az utcai lámpák kiemelnek egy-egy félhomályba vesző, munkából hazafelé sétáló embert. Keresd az olyan jeleneteket, ahol a legtöbbet hozhatod ki a korlátozott fényviszonyokból – például egy gyertyafénynél éneklő kórus vagy egy éjszakai égboltot ragyogó színekkel megbontó tűzijáték tökéletes lehet.

Kapd el a város fényeit. Tegyél éjszakai sétát egy vidéki tájon, ahol a telihold megvilágítja a fagyos fákat vagy a jeget egy gyönyörű tavon.

Ha elkészültél a téli fényviszonyok mellett rögzített fényképeiddel, oszd meg az eredményt másokkal a Fotótárban.