skijoring header

Síjöring: A színfalak mögött

© Richard Walch képei. Canon nagykövet

Fedezd fel, milyen nehézségeket kellett Marcus operatőrnek és csapatának leküzdenie, amikor síjöring történetünket készítették. Tekintsd meg, hogyan örökítette meg egy drón és egy sor Canon fényképezőgép ezeket a gyorsan mozgó jeleneteket a hóval borított Patagónia extrém körülményei között.

Egy Canon C300 Mark II készüléket rögzítettek egy drónra, hogy megörökítsék Franco és lova, Paulito utolsó, fantasztikus jelenetét, ahogy folytatják útjukat az ismeretlenbe.

Operatőrünk fényképezéshez készülődik, pont mielőtt megérkezne a hó. Az időjárási viszonyok rendkívül változékonyak voltak, a fénykép elkészítése után öt perccel a látótávolság már csak 1,5 méter volt.


Csapatunk motoros szán segítségével került közel az eseményekhez. A motor 64 km/h-s maximális sebességre volt képes, de így is nehéz feladat volt lépést tartani az eseményekkel. A másik ló, egy havas lovaspóló-bajnok biztosította, hogy az ismerős versenykörülmények között Franco Moro lova, Paulito kényelmesen érezze magát. Mindkét ló különleges kialakítású téli patkót viselt, hogy könnyebben vágtázhassanak a hóban.