Canon iW kezelőkonzol

Könnyítse meg az eszközpark kezelését és növelje a maximális szintre az iroda hatékonyságot

Canon iW kezelőkonzol

Az eszközpark-kezelés kihívásai
Egy nagy eszközpark kezelése gyorsan jelentős problémákat okozhat a létesítmények vagy informatikai részlegek számára. Az olyan ügyek javításának vagy megelőzésének elmulasztása, mint az alacsony tonerszint vagy a kifogyott papír, az egész iroda számára termeléskiesést okozhat. Továbbá egy nagy eszközpark esetén az eszközök, alkalmazások, készülékszoftverek vagy címlisták beállításainak manuális frissítése több napi munkát jelenthet.

Hatékony központosított vezérlés
A Canon iW kezelőkonzolja egy jól bővíthető, teljes körű böngészőalapú segédprogram, amely központosított vezérlési pontot biztosít informatikai és létesítménykezelő részlegek számára a Canon többfunkciós és egyéb nyomtatóinak hatékony kezeléséhez és felügyeletéhez. Az aktív könyvtár funkció integrálása, a rendszergazdai jogosultságok kezelése és a biztonságos SSL kapcsolat biztosítja az eszközpark biztonságos és központosított irányítását.

Hatékony funkciók
Az iW kezelőkonzol csökkenti a rendszergazdák és a létesítménykezelő részlegek terheit. A funkciók között említhetjük a fogyóeszköz-követést, az eszközbeállítások és egyéb erőforrások elosztását, az eszközök mérőóráinak összesített mérőállás-leolvasását és a nyomtató-illesztőprogramok frissítését. Az iW kezelőkonzol a szolgáltatója számára is lehetővé teszi, hogy olyan fejlett szolgáltatásokat kínáljon, mint például a leolvasott mérési adatok gyűjtése, az eszközök frissítése és a tonerrendelés, így tovább csökkentve a munkaterhet.

Egyszerűsítse a feladatokat

Csökkentse a rendszergazdák terhelését az automatikus feladatkezelővel
Az olyan feladatok elvégzését, mint a meglévő eszközök frissítése, a leolvasott mérőállások lekérdezése vagy az új eszközök felfedezése, a rendszergazdák előre beállíthatják és akár éjszakára vagy hétvégére is beütemezhetik, így elkerülve a munkafolyamatok megakasztását.

Az eszközök és feladatok logikus csoportosítása
Az eszközök csoportosítása funkció lehetővé teszi az eszközök logikus csoportokba rendezését és a feladatok csoportonkénti kiadását és ütemezését az egyszerű kezelhetőség érdekében. A feladatok csoportosíthatók és sorban beütemezhetők, így az egész eszközparkra vonatkozóan egyszerre több feladat is elvégezhető.

Eszközfelügyelet

Javítsa hatékonyságát a fogyóeszközök és az eszközfelügyelet révén
Azonnali e-mail üzenet értesít a készülékek hibáiról és a fogyóeszközök mennyiségéről, így proaktívan és hatékonyan kezelheti a teljes eszközparkot, és csökkentheti az állásidőt. Az e-mailben érkező értesítések és figyelmeztetések szűrhetők és megoszthatók a többi rendszergazdával, így minden információ a megfelelő személyhez jut el. Ha tehát például nemsokára kifogy a toner, a rendszer azonnal értesíti a készletek feltöltéséért felelős személyt.

A teljes géppark felmérése egyetlen pillantással
Az eszközök állapota egy listában látható, amelyet akár csoportosítani is lehet, így egy pillantással felmérhető a teljes géppark állapota. Ezenkívül az eszköz-feltérképezés funkció segítségével térképen is meghatározható a készülékek helye – ami különösen a több emeleten vagy épületben működő, nagyobb vállalatok esetén hasznos.

Hatékony költségfelügyelet a mérési adatok begyűjtése és összesítése által
Az összesített számlálóleolvasási jelentésekkel könnyedén felmérhető a teljes vállalat eszközhasználata, így felügyelhetők a költségek, és szükség esetén lehetővé válik az erőforrások átcsoportosítása. A Számlálóleolvasási beépülő modul segítségével leolvasható a Canon és berendezések számlálóinak állása. De akár más gyártók szabványos nyomtató MIB kompatibilis készülékeinek számlálói is leolvashatók.

Egyszerű konfigurációkezelés informatikai részlegek számára

Időmegtakarítás csoportos konfigurálással
Az Eszközkonfigurálás-kezelő beépülő modul és a Beállításprofil-kezelő beépülő modul lehetővé teszik, hogy a rendszergazdák elvégezzék a beállítási adatok mentését, helyreállítását vagy kiosztását. A rendszergazdáknak lehetőségük van készülékenként egyéni beállítások kiválasztására, illetve arra, hogy egyszerre másolják át és alkalmazzák azokat a teljes eszközpark esetében.

Erőforrás- és névjegyzék-kezelés
A Névjegyzékkezelő beépülő modul lehetővé teszi a névjegyzékek és az egyérintéses gombok központi kezelését. A rendszergazdák lekérhetik egy adott készülék névjegyzékét, és megoszthatják azt a többi készülékkel. A névjegyzékek létrehozása és módosítása szintén alkalmazható a teljes gépparkra. Az Erőforrás-kezelő beépülő modul segítségével megoszthatók a PCL/PS betűtípusok, a színprofilok és a makrók a készülékek között, ami a saját betűtípust vagy logót használó vállalatok számára ideális.

Igazoló iratok kezelése
A Bizonyítványkezelési beépülő modul lehetővé teszi a rendszergazdák számára az egyidejű, automatikus jelszó- és tanúsítványkezelést több készüléken.

Nyomtatóillesztőprogram-kezelés
A nyomtatóillesztőprogram-kezelő beépülő modul segítségével a rendszergazda központilag telepítheti vagy eltávolíthatja, illetve frissítheti a munkaállomásokon használt nyomtatók illesztőprogramját.

Hatékony szolgáltatás

Rendszer- és alkalmazáskezelő
Az eszközalkalmazás-kezelő beépülő modul lehetővé teszi a MEAP alkalmazások és az iR beállítások csoportos megosztását párhuzamosan több eszköz között, így azok teljes eszközparkon egyszerűen és gyorsan frissíthetők és alkalmazhatók.

Gyors készülékszoftver-frissítés
A készülékszoftver-frissítő beépülő modul* lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók párhuzamosan több eszköz frissítését beütemezzék és lefolytassák - ami ideális megoldás az új verziók telepítéséhez és a gyors javítások elvégzéséhez. Ez a megoldás nem igényel internetkapcsolatot, így helyi alternatívája lehet a Canon internetes tartalomszállító rendszerének.

Gyorsabb javítások és hasznos távoli szolgáltatások
A Canon eMaintenance távdiagnosztikai rendszerével integrálható RDS beépülő modul* lehetővé teszi a szolgáltató fejlett szolgáltatásainak igénybevételét.
    1) Soha nem fogy ki a toner – a fogyóeszközöket nyomon követhetők és proaktív módon feltölthetők.
    2) Az automatikus számlálóleolvasás biztosítja, hogy pontosak legyenek a számlák, és ne kelljen többé manuálisan benyújtani őket.
    3) A távdiagnosztikának köszönhetően azonnal elvégezhető minden javítás, akár távoli eléréssel is.
*Csak szolgáltatók számára elérhető.