Üzleti megoldások

A Canon az egészségügyben

Partneri együttműködés

A változások követése

Olvassa el a "Healthcare Vision"-t az európai szakmai információkról és véleményekről

A egészségügy színvonalának növelése

A Canon segítségével teljesítheti az iparág legújabb követelményeit

Az egészségügyi szakértőkre az ellátás minőségének javítására vonatkozó igényekből fakadó folyamatos nyomás nehezedik, ezeket a kihívásokat pedig egyre nehezebb teljesíteni.

Akárcsak világszerte a vállaltoknak, az egészségügyi intézményeknek is szembe kell nézniük a szűkülő költségvetéssel. Az IT-részlegeknek minden eddiginél több rendszert kell üzemeltetniük és integrálniuk. Mindeközben hatalmas mennyiségű adatot kell biztonságosan tárolni a páciensek adatainak védelmére vonatkozó egyre szigorúbb előírásoknak megfelelően.

A szakmában a megoldást a főleg az Európai Bizottság által népszerűsített e-egészségügyben látják. A terület vezető szereplőjeként a Canon az egészségügyi intézmények számára mérettől függetlenül olyan biztonságos megoldásokat kínál, amelyekkel javíthatók a munkafolyamatok és átalakítható a betegellátás.

A kihívások teljesítése minden szinten

A Canonnál hiszünk abban, hogy a technika nagy szerepet játszik a magasabb színvonalú betegellátásban. Ezért is dolgozunk több mint 70 éve szoros együttműködésben az egészségügyi intézményekkel és fejlesztünk olyan innovatív technikai megoldásokat, amelyekkel az egészségügyi szakértők megfelelhetnek a legújabb kihívásoknak is – többek között:

 • Választ adunk az egészségügy folyamatosan változó problémáira
 • Folyamatosan javítjuk a páciensek adatainak kezelésére szolgáló munka- és egyéb folyamatokat
 • A törvényi előírásoknak és adatvédelmi elvárásoknak megfelelő termékeket kínálunk

Olvasson tovább, és tudja meg, hogyan segíthet a Canon.

Következő lépések

Esettanulmányok

Ismerje meg, mi a véleményük ezeknek a vállalatoknak a Canonnal kötött partnerségről.

A változások követése

Egy nemrégiben készített felmérés szerint* az európai egészségügyi szakértők 50%-a gondolja úgy, hogy az államvezetés felelős az állampolgárok egészségének megőrzéséért. 58%-uk azonban azt is gondolja, hogy a törvényhozóknak arra kellene ösztönözniük a polgárokat, hogy vállaljanak nagyobb felelősséget saját egészségükért.

A változó felelősség és az egészségüggyel szemben felmerülő folyamatosan változó politikai, pénzügyi és szociális igények világában a terület dolgozóinak a szükséges támogatást kell élvezniük ahhoz, hogy továbbra is magas szinten láthassák el a betegeket.

Tekintse meg, hogy az élenjáró egészségügyi berendezésektől a páciensek adatainak kezelésére szolgáló adminisztrációs eszközökig hogyan segítheti szervezetét a legújabb információk és technológia használata az egészségügyi szolgáltatások biztosításának folyamatosan változó kihívásai közepette.

A hatékonyság növelése

A technikai fejlődés iránt már korábban is elkötelezett Európai Bizottság akár évi 100 millió eurót is befektethet az elektronikus folyamatok és kommunikáció kutatásába. A cél az e-egészségügy és a páciensadatok digitalizálásának széleskörű elterjesztése 2020-ra.

Egyes ügyfeleink már most élvezik az innovatív digitális munkafolyamat-megoldások megvalósításának előnyeit, amelyekkel a mindennapi tevékenységek hatékonysága nő, javulnak a háttérirodai folyamatok, az egészségügyi szakértők pedig magas színvonalú munkát tudnak végezni.

  A megfelelőséggel és adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségek teljesítése

  A páciensek adatainak kezelésére és megosztására szigorú szabályok vonatkoznak, így az egészségügyi intézményeknek ezeket a szabályozási igényeket kielégítő biztonságos megoldásokra van szükségük.

  A Canonnál éves forgalmunk 8%-át fordítjuk kutatásra és fejlesztésre, többek között olyan új technológiák kifejlesztésére, amelyek megfelelnek például a DICOM és a HL7 egészségügyi szabványok előírásainak.

  A kutatások szerint az európai egészségügyi szakértők 60%-a a mobiltechnológiák közeljövőbeli széleskörű elterjedésére számít*. Többek között ezért is fektet jelentős összegeket a Canon olyan szolgáltatások és megoldások fejlesztésébe, amelyek nemcsak ma, hanem a jövőben is segítik majd az egészségügyi szakértők munkáját.

  *Az Economist Intelligence Unittal együttműködésben írt Healthcare Vision 2012. júniusi kiadása alapján