Mi az a Mopria?


A Mopria™-tanúsítvánnyal rendelkező mobileszközök automatikusan felismerik a Mopria-támogatással rendelkező nyomtatókat a Wi-Fi hálózaton, és lehetővé teszik a felhasználók számár az e-mailek és dokumentumok nyomtatását mobileszközeikről. A nyomtatáshoz csak a Print (Nyomtatás) lehetőséget kell megérinteni a menüből, és a képernyőn látható észlelt nyomtatót kell választani.

A Mopria Print Service beépülő modult a Google Play áruházból letöltve engedélyezhető a nyomtatási funkció bármely Android rendszerű telefonon és táblagépen (használatához legalább Android 4.4 szükséges).  A telepítés után csak csatlakoztassa az eszközt a nyomtatóval egyező hálózathoz, és már nyomtathat is bármilyen Mopria-támogatással rendelkező nyomtatóra bármilyen további alkalmazás vagy beállítás nélkül.

A Mopria Alliance alapítójaként a Canon elkötelezett a Mopria-támogatással rendelkező termékek, illetve a lehető legkényelmesebb nyomtatási megoldások fejlesztése iránt.

Következő lépések

Mi szükséges a Mopria használatához?

1.    4.4-es vagy újabb Android operációs rendszert futtató okostelefon vagy táblagép
Lehetséges, hogy Android rendszerű okostelefonja vagy táblagépe frissíthető az Android KitKat (4.4) rendszerre.  Készüléke frissítéséhez ellenőrizze annak beállításait.

2.    Mopria-támogatással rendelkező nyomtató

Kompatibilis i-SENSYs nyomtatók: