Üzleti megoldások

Mi az a Mopria?

Mopria mobilnyomtatásA Mopria™-tanúsítvánnyal rendelkező mobileszközök automatikusan felismerik a Mopria-támogatással rendelkező nyomtatókat a Wi-Fi hálózaton, és lehetővé teszik a felhasználók számár az e-mailek és dokumentumok nyomtatását mobileszközeikről. A nyomtatáshoz csak a Print (Nyomtatás) lehetőséget kell megérinteni a menüből, és a képernyőn látható észlelt nyomtatót kell választani.

A Mopria Print Service beépülő modult a Google Play áruházból letöltve engedélyezhető a nyomtatási funkció bármely Android rendszerű telefonon és táblagépen (használatához legalább Android 4.4 szükséges).  A telepítés után csak csatlakoztassa az eszközt a nyomtatóval egyező hálózathoz, és már nyomtathat is bármilyen Mopria-támogatással rendelkező nyomtatóra bármilyen további alkalmazás vagy beállítás nélkül.

A Mopria Alliance alapítójaként a Canon elkötelezett a Mopria-támogatással rendelkező termékek, illetve a lehető legkényelmesebb nyomtatási megoldások fejlesztése iránt.

Mi szükséges a Mopria használatához?

1.    4.4-es vagy újabb Android operációs rendszert futtató okostelefon vagy táblagép
Lehetséges, hogy Android rendszerű okostelefonja vagy táblagépe frissíthető az Android KitKat (4.4) rendszerre.  Készüléke frissítéséhez ellenőrizze annak beállításait.

2.    Mopria-támogatással rendelkező nyomtató

Kompatibilis i-SENSYs nyomtatók:

3.    Vezeték nélküli hálózat
A mobileszköznek és a nyomtatónak ugyanarra a hálózatra kell csatlakoznia.  A nyomtató csatlakozhat a hálózathoz vezeték nélkül, illetve Ethernet-kábellel is.

4.    Az Android KitKat rendszer nyomtatását támogató alkalmazások
Számos natív Android-alkalmazás, például a Chrome, a Gmail, a Galéria, a Drive és a Quickoffice már rendelkezik Print (Nyomtatás) menüponttal. A Mopria beépülő modul telepítése után nyomtatója megjelenik a Print (Nyomtatás) menü beállításaiban.  Ha a Print (Nyomtatás) gomb nem jelenik meg egy alkalmazásban, akkor az alkalmazás még nem támogatja az Android KitKat (4.4) vagy a Mopria Print Service szolgáltatást.

Megjegyzés:  A Mopria Print Service nem támogatott nyilvános vezeték nélküli hálózatokon (például nyilvános Wi-Fi hotspotokon), Bluetooth-kapcsolaton, illetve 3G vagy 4G mobiladat-kapcsolaton keresztül.
Lehetséges, hogy a Mopria-tanúsítvánnyal rendelkező mobilokról történő nyomtatáshoz frissítenie kell a nyomtató készülékszoftverét.