A „kifogyott” könyvek ideje lejárt

Andy Cork, a Printondemand-worldwide vezérigazgatója úgy véli, hogy a kifogyott nyomtatású könyvek már a múlté. „Nem szabadna raktárról kifogyott könyvnek lennie a mai világban – mondja. – Ha a kiadók innovatív digitális könyvnyomdákkal működnek együtt, bármilyen könyvet kinyomtathatnak bárhol a világon, ahelyett, hogy az kifogyna.”

A Printondemand-worldwide számára a digitális nyomtatás révén lehetővé tett igény szerinti nyomtatás nagyon sikeres üzleti modellnek bizonyult. A legtöbb könyvből, amit nyomtatnak, csak egyetlen példány kell, de a rendelés kiterjedhet akár 1 500 példányra is, amely a kiadó számár teljes megoldást kínál a raktár újratöltéstől az első nyomatok készítéséig.

POD-image1

„A hatékonyság bizony kulcsfontosságú, de a megbízhatóság szintén létfontosságú. Rendelkezhetünk ezzel a szép nagy eszközzel, de ha az idő 10%-kában nem működik, akkor az probléma. Ez a probléma nem fordult elő a Canonnal. Még ha az egyig gép el is romlik, ez soha nem tart sokáig, mert a szervizes fickók két órán belül jönnek és már mennek is.”

Andy Cork, a Printondemand-worldwide vezérigazgatója