Üzleti megoldások

A projektköltségek minimalizálása

A projektköltségek minimalizálása_Plakát

Nagy látószög

A nagy látószögnek köszönhetően a nagyobb területek kevesebb kamerával is megfigyelhetőek. Az optimálisan elrendezett aszférikus objektívelemek nemcsak több fényt juttatnak a kamera érzékelőjéhez, hogy fényesebb, jól értelmezhető képek készüljenek, hanem a jól ismert halszemhatást is csökkentik.

„A Canon egyik kifejezett célja, hogy a lehető legnagyobb látószöget biztosító kamerákat állítsuk elő, minimalizálva ezzel az egyes projektekhez vagy telepítésekhez szükséges kamerák számát. Így nemcsak a telepítési költségek csökkennek, hanem a szükséges sávszélesség és tárterület is.”

Távoli PTRZ beállítás a Canon rögzített dómkamerákkal

A kamera felszerelését és hálózathoz való csatlakoztatását követően a kamera látószögbeállító funkciójának segítségével elektronikusan változtatható a kamera helyzete és látószöge. Az intuitív módon vezérelhető pásztázással, döntéssel, nagyítással és fókusszal egyetlen személy távolról felelhet a kamera teljes irányításáért, időt és pénzt is megtakarítva ezzel.

„A PTRZ a Canon rögzített dómkameráinak egyedi funkciója. Ezzel a lehetőséggel a projektek telepítési fázisában idő és pénz takarítható meg.”

Beépített elemzési funkciók

A jelenet intelligens elemzésével a kezelők könnyebben azonosíthatják a figyelmet igénylő helyzeteket. Akár 15 terület is elemezhető mozgó, elhagyott és elmozdított tárgy érzékelése, kamerát érő külső beavatkozás érzékelése, elhaladó objektumok érzékelése és behatolás érzékelése szempontok alapján. A hivatkozott események révén a videó által aktivált riasztások logikailag összekapcsolhatók, így feltételekhez kötött riasztás állítható be. A hangerő- és a sikoltásérzékelő további rugalmasságot biztosítanak, továbbá riasztáskor a kamerák hozzákezdhetnek a rögzítéshez, távoli szerverre tölthetnek fel képeket, és akár e-mailes értesítést is küldhetnek.

„Minden Canon kamera beépített elemzési funkciókkal rendelkezik. Ez nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, bármekkora méretű és komplexitású projektekről is legyen szó.”

Behatolásérzékelés

Elhagyott tárgy érzékelése

Mozgásérzékelés

Elmozdított tárgy érzékelése

Külső beavatkozás érzékelése

Elhaladó objektumok érzékelése

Fokozott biztonság

A videóadatok hálózati biztonsága létfontosságú a magas biztonsági szintű alkalmazási területeken. A fejlett IEEE 802.1X és IPSec biztonsági protokollok az adatátvitel titkosítását és az egyes csomagok védelmét is lehetővé teszik, megőrizve ezzel a rögzített videóanyag bizalmas jellegét.

Automatikus követés

A hagyományos megoldásokkal szemben a Canon automatikus nyomon követési funkciója hatékonyan kombinálja az intelligens mozgótárgy-észlelést a PTZ-vezérléssel, és a képernyő közepén tartja a követett tárgyakat. Az automatikus zoom pedig állandó méreten hagyja a tárgyat, függetlenül annak mozgási irányától. Az időkorlát és az észlelési pozícióra való visszatérés gyakorlatilag beavatkozás nélküli célpontbemérést és -követést tesz lehetővé.

Nagy sebesség, kezelhető precizitás

A Canon csúcsminőségű PTZ-mechanizmusai a legújabb innovációkkal büszkélkedhetnek a motorkialakítás terén, és ezáltal az eddigi legjobban reagáló, legpontosabb PTZ-kamerákat biztosítják. A finomléptékű motorok, a 450⁰/másodperces sebességgel történő 360⁰-os folyamatos elforgatás és az automatikus átfordulás lehetővé teszi, hogy a kezelők könnyedén követhessék a célpontot és a kibontakozó helyzeteket.

Sávszélesség-kezelés (ADSR)

A Canon Területspecifikus adatméret-csökkentő technológiája hatékony eszköze a sávszélesség-kezelésnek. A kezelők akár nyolc különálló, legjobb minőséget igénylő területet is meghatározhatnak, az ADSR (Területspecifikus adatméret-csökkentés) pedig magas szintű tömörítést alkalmaz a további, kevésbé lényeges területetekre. Ezzel a rugalmas megközelítéssel úgy tartható kézben a sávszélesség-használat, hogy a legfontosabb részletek rákerüljenek a felvételre.

SD-kártyás rögzítés (ONVIF Profile G)

További rugalmasságot ad minden megfigyelési megoldáshoz az, hogy a kamera tárolójára mentett felvételek kereshetők és lehívhatók.

Az ONVIF Profile G szabványnak való megfelelőség pedig egységesíti a kommunikációt, hozzáférést biztosítva kompatibilis VMS megoldásainknak és hatékonyabb kezelhetőséget adva a funkcióhoz.

Környezeti hatások elleni védelem (4X típusú NEMA 250)

A NEMA 4X-megfelelőségű, kültéri használatra kész kamerák kitűnő környezeti védelmet élveznek tengerparti és korrozív anyagokat kibocsátó területeken is.

A robusztus, tartós kamerák a széles üzemi hőmérséklet-tartomány révén (-50 ⁰C – +55 ⁰C) megbízhatóan indíthatóak akár -30 ⁰C-os környezetben is.

Időjárásállóság (IP66)

A természet viszontagságaitól, legyen az por vagy víz, az IP66-hitelesített, kültéri használatra kész kamerák nyújtanak nagyfokú védelmet. Akár hirtelen zivatar érkezik, akár nagynyomású vízzel tisztítják a környezetet, a kamera tökéletesen védve lesz.

Vandálbiztos védelem (IK10)

Az EN 62262 európai szabványnak megfelelő és hiteles IK10-minősítésű kamerák nagyfokú védelmet nyújtanak a külső behatások ellen. A polikarbonát dómfedlapok, a visszahúzható optika és az erős külső borítás mind azt jelentik, hogy a kamera a külső támadások ellenállására készült.