4K videók – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

4K 60p videókészítés

Nyűgözd le a közönségedet a lebilincselő képfelbontással.

eos-1d-x

Dupla pixeles CMOS AF

A Dual Pixel CMOS AF rendszer egy érzékelőalapú, fázisérzékelő autofókusz (AF) technológia, amelyet egyenletes, nagy teljesítményű fókuszkövetéshez terveztek videofelvétel közben, valamint a gyors autofókuszáláshoz állóképek készítésekor Élőkép felvételi módban. A Canon által kifejlesztett technológia ideális a professzionális „pull-focus” hatás elérésére: a téma folyamatosan közelít a néző felé, miközben éles fókuszban marad, a háttér pedig elmosódott – ez az EOS videók egyik fő jellegzetessége.

A fókuszálás sebessége az EOS 7D Mark II típusra jellemző öt lépésről a duplájára, vagyis tízre nőtt az EOS-1D X MARK II esetébem, ami gyorsabb, gördülékenyebb fókuszátvitelt tesz lehetővé. Most már az érzékelési terület kb. 80 százalékát fedi le, és az összes EF-objektívvel működik, mindenfajta felvételkészítési körülmények között és a filmfelvételnél szóba jövő összes különféle minőségben és méretben.

Elképesztő EOS 4K 60p videók

A Canon nagy múltú DSLR-videói az EOS-1D X Mark II típusnál érik el a tetőpontot, lehetővé téve a film- és dokumentumfilm-készítőknek, hogy történeteiket elképesztő 4K felbontásban és számos különböző képfrekvencián valósítsák meg. A 4K videók belső rögzítéssel, DCI 4K szabvány szerint, 4096×2160 felbontásban (17:9 képarány), az érzékelő natív felbontásában készülnek a maximális élesség és minőség érdekében.

A 4K videókkal végzett munka rugalmassá tétele érdekében rendkívül széles képfrekvencia-választék áll rendelkezésre – 23,98; 24; 25; 29,97; 50 vagy 59,94 kép/mp. Habár állítólag nehéz fókuszálni 4K felvételnél, a Dual Pixel CMOS AF-fel rendelkező EOS-1D X Mark II ezt könnyen és pontosan valósítja meg. A CFast 2.0™ adathordozó belső rögzítéshez ajánlott, az EOS-1D X Mark II pedig akár 29 perc 59 mp folyamatos 4K videót képes rögzíteni bármilyen kiválasztott képfrekvencián.

eos-1d-x

8,8 MP képkockarögzítés 4K-videókból

A 4K felbontással – akár 60 kép/mp sebességgel – rögzített felvételekből nagy felbontású, 8,8 megapixeles állóképek is kinyerhetők. A felhasználó a felvételt visszanézheti a fényképezőgép hátoldalán, miközben egy különálló képkockát nyer ki. Ez ideális lehet olyan gyorsan mozgó témák esetén, ahol nagyon nagy kép/mp sebességű felvételre van szükség, vagy olyanok számára, akiknek az ügyfél számára mind állóképeket, mind pedig nagy felbontású videót biztosítaniuk kell.

Magas képfrekvenciájú 120p videó

Amellett, hogy 4K videókat is lehet készíteni vele, az EOS-1D X Mark II Full HD minőségben, 120p vagy 100p sebességen is képes a videofelvételre. Miközben sok fényképezőgép, amely magas képfrekvencián készít felvételeket, lezárja a fókuszt, az EOS-1D X Mark II az akár 120p/100p sebességen végzett automatikus fókuszálás érdekében Dual Pixel CMOS AF-fel rendelkezik.

A nagy képfrekvenciájú videó ¼ sebességen, hang nélküli lassított felvételként rögzül, ekkor az időkód minden felvett másodpercre 4 másodpercet számol, a maximális rögzítési idő pedig legfeljebb 7 perc 29 másodperc lehet.

eos-1d-x

HDMI-kimenet

Tiszta, tömörítetlen Full HD videó készíthető 4:2:2 arányban, 8-bit sebességgel kívülről, HDMI-kimeneten keresztül1. Mivel a hang is lehet kimenet a HDMI-csatlakozón keresztül, a hang ellenőrzése és külső eszközre történő felvétele szintén lehetséges.

Másik lehetőségként egy külső monitor is csatlakoztatható a HDMI-csatlakozón keresztül, hogy figyelni lehessen a videó rögzítését a videobeállítási adatok külső monitoron való megjelenítésével vagy anélkül. A megfigyelés megkönnyítése érdekében engedélyezni lehet a fényképezőgép LCD-képernyőjén és a külső monitoron történő egyidejű megjelenítést HDMI-csatlakozón keresztül.

1Nem támogatott a 4K HDMI-kimenet.

Fejhallgató-port és vonalbemenet

Sztereó hangfelvétel készítésekor külső mikrofon csatlakoztatható a mikrofoncsatlakozóhoz, míg a fejhallgató-csatlakozó lehetővé teszi, hogy rögzítés közben ellenőrizni lehessen a hangszinteket.

Azáltal, hogy képfrekvenciák, rögzítési formátumok és videokészítési kiegészítők széles skáláját támogatja, az EOS-1D X Mark II professzionális videokészítési teljesítményt nyújt, messze meghaladva e téren az EOS-1D X képességeit.

eos-1d-x
eos-1d-x

Videofelvétel készítése távvezérléssel

A WFT-E8 Wi-Fi-adóval egy okoseszköz, például egy telefon vagy táblagép segítségével elindítható, illetve leállítható a filmfelvétel a Canon Camera Connect alkalmazás (iOS és Android rendszereken történő) használatával. Amint a filmfelvétel elindult, tovább fog folytatódni még akkor is, ha a fényképezőgép és az okoseszköz közötti kapcsolat megszakad, például drónnal való felvételkészítés esetén. Most már a WFT-kiszolgáló is kompatibilis a filmkészítéssel, és a Camera Connect alkalmazáshoz képest átfogóbb vezérlést kínál.