A Wi-Fi funkcióval rendelkező kompakt digitális fényképezőgépek kompatibilitásával kapcsolatos információk

A Wi-Fi¹ technológiával rendelkező kompakt digitális Canon fényképezőgépek segítségével kapcsolódhat más eszközökhöz, így fényképeket és videókat oszthat meg az interneten keresztül. Ezen az oldalon megtalálhatók a különböző kapcsolódási típusokhoz szükséges követelmények, továbbá a Wi-Fi funkcióval kapcsolatos fontos információk.

Wi-Fi kompatibilitási táblázat

Funkció Közvetlen kapcsolat használata
(pl. kültéri csatlakoztatáskor)
Wi-Fi hozzáférési pont használata
(pl. otthoni Wi-Fi hálózathoz történő csatlakozáskor)
Képek küldése másik Canon
Wi-Fi fényképezőgépre
Minden Canon Wi-Fi modellen
Nem áll rendelkezésre

Csatlakoztass és ossz meg képeket okostelefonnal vagy táblagéppel, adj meg GPS-helyzetet vagy készíts felvétekeket mobilkészülékkel távolról az ingyenes Canon CameraWindow alkalmazás segítségével. A kompatibilitással kapcsolatos információkért kattintson az alábbi hivatkozásokra.Elérhető:


Apple iOS mobilkészülékek


Android mobilkészülékek*

Elérhető:


Apple iOS mobilkészülékek


Android mobilkészülékek

Megosztás online szolgáltatásokon keresztül:
Facebook™
Twitter™ 

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
E-mail
CiG online album

(Az online megosztáshoz image.canon elérés szükséges)

Amennyiben a fényképezőgép Wi-Fi megosztást vagy a mobil hozzáférési pontokat támogató mobilkészülékhez csatlakozik

(A mobil készülékeknek mobil adathálózati hozzáférésre van szükségük. A szolgáltató külön díjat számolhat fel.)

Minden Canon Wi-Fi modellen

Képek mentése a következőre: 

irista
image.canon,
Flickr,
Google Drive,
számítógép

(A biztonsági mentéshez image.canon elérés szükséges)

Amennyiben a fényképezőgép** Wi-Fi megosztást vagy a mobil hozzáférési pontokat támogató mobilkészülékhez csatlakozik

(A mobil készülékeknek mobil adathálózati hozzáférésre van szükségük. A szolgáltató külön díjat számolhat fel.)

Elérhető**

Csatlakozás Wi-Fi számítógéphez Nem áll rendelkezésre

Elérhető

Fotónyomtatás közvetlenül a PictBridge szolgáltatással kompatibilis nyomtatóval vezeték nélküli hálózaton keresztül Elérhető*


Elérhető*

*IXUS 510 HS és IXUS 240 HS készülékek esetén nem érhető el.
**PowerShot S110, IXUS 510 HS és IXUS 240 HS készülékek esetén nem érhető el.

Kiegészítő információk

Csatlakozási lehetőségek

A közvetlen Wi-Fi kapcsolat során a fényképezőgép hozzáférési pontként működik, amelyhez csatlakozhat a céleszköz. Ezáltal a fényképezőgép akkor is csatlakozhat a másik Wi-Fi készülékhez, ha nem áll rendelkezésre külső Wi-Fi hozzáférési pont.

Ha nem közvetlen Wi-Fi kapcsolatot használ, a fényképezőgépnek Wi-Fi elérési ponthoz (pl. otthoni vezeték nélküli hálózati internetmegosztó) kell csatlakoznia ahhoz, hogy kommunikálni tudjon más Wi-Fi készülékkel.

Annak ellenére, hogy ezek a fényképezőgépek támogatják a Wi-Fi hozzáférési pontokon keresztüli csatlakoztatást, nem használhatók olyan vezeték nélküli hálózatokon keresztül, amelyek esetében a hitelesítéshez internetböngésző használata szükséges (például a nyilvános vezeték nélküli hozzáférési pontok).

A vezeték nélküli adatkapcsolat (pl. Wi-Fi) bizonyos országokban vagy régiókban korlátozott lehet. A Wi-Fi funkció használata során be kell tartani a használati hely, illetve ország jogszabályait és előírásait, beleértve az elektronikus eszközök használatára vonatkozó korlátozásokat is.

Maximum 50 kép küldhető egyszerre. Ha nincs szükség teljes felbontású átvitelre, automatikus képátméretezésre is van mód. Videofájlok átvitelére is van lehetőség, ha azok hossza nem haladja meg a 2 percet.

Okostelefonok és táblagépek

Ezekről a fényképezőgépekről kétféleképpen oszthatók meg képek okostelefonokkal vagy táblaszámítógépekkel:
A) Válassza ki a megosztani kívánt képeket a fényképezőgép képernyőjének segítségével, és másolja át őket az okostelefon fotógalériájába, vagy
B) A Canon CameraWindow alkalmazás segítségével böngéssze át a fényképezőgép tartalmát okostelefonján, és válassza ki azokat a képeket, amelyeket el szeretne menteni az okostelefon Fotógalériájába, vagy amelyeket fel szeretne tölteni az internetre (csak androidos készülékek esetén).

A fényképezőgép és az okostelefon csatlakoztatásához telepíteni kell a Canon CameraWindow alkalmazást. Az alkalmazás letölthető és a kompatibilis készülékek listája megtekinthető a következő honlapon:

NFC-kompatibilis androidos okostelefonon (4.0 vagy újabb verziójú operációs rendszerrel) aktiválja az NFC-t és érintse az okostelefont a fényképezőgép N jelzéséhez (NFC). Ezzel elindítja az okostelefonon a Google Play alkalmazást. Amikor megjelenik a CameraWindow
letöltési oldala, töltse le és telepítse az alkalmazást. A telepítést követően az NFC-vel elindítható az alkalmazás.

GPS mobilon keresztül

A GPS mobilon keresztül funkcióval rendelkező kompakt Canon fényképezőgépekkel készült fotók elláthatók helyadatokkal. A funkció használatához GPS modullal rendelkező okostelefonra vagy táblagépre és a Canon CameraWindow alkalmazásra van szükség. Az okostelefonnal/táblagéppel fényképezés közben a helyadatok is rögzíthetők. A felvételkészítés befejezése után a Wi-Fi kapcsolat segítségével az okostelefonnal rögzített helyadatokat szinkronizálhatja a fényképezőgép által készített képekkel.

Távoli fényképezés okostelefonról

Fényképezőgépedet vezeték nélkül akár 5 méteres távolságból is irányíthatod okostelefonról, így te is rajta lehetsz a barátaidról vagy a családodról készített csoportképeken, de a természetképek készítéséhez is ideális megoldás. Egyszerűen csatlakoztasd a fényképezőgépet okostelefonodhoz Wi-Fi segítségével, majd állítsd be a záridőt, a zoomot, a vakut és az időzítőt a megfelelő alkalmazás élőképes megjelenítés funkciójával.

Feltöltés az internetre a fényképezőgépről

Mobilkészülékhez való csatlakozáskor:
Bizonyos mobilkészülékek, köztük az okostelefonok, támogatják a Wi-Fi megosztást vagy a mobil hozzáférési pontok használatát. Ezáltal lehetővé válik a mobil adathálózati kapcsolat megosztása más eszközökkel, így Wi-Fi funkcióval rendelkező Canon fényképezőgépekkel is. Internetmegosztás esetén a fényképezőgép azonnali megosztást lehetővé tevő funkciója úgy működik, mintha a fényképezőgép egy normál Wi-Fi internet-hozzáférési ponthoz csatlakozna (lásd alább). A kapcsolat megosztása esetén a szolgáltató külön díjat számolhat fel.

Wi-Fi hozzáférési ponthoz való csatlakozáskor:
Ha a fényképezőgépről szeretne képeket feltölteni valamely internetes szolgáltatásba, akkor ahhoz Wi-Fi hozzáférési pont és image.canon szükséges. A képek a image.canon online albumba lesznek elmentve, és egy hivatkozás jelenik meg minden új albumhoz a Facebook vagy Twitter fiókjában, illetve az e-mail üzenetben.
A Facebookon való megosztáskor választani lehet, hogy a kép hol legyen elmentve: csak a Facebookon, csak a image.canon oldalán vagy mindkettőn.
Ha a feltöltési hely a YouTube, az elküldött videó közvetlenül az Ön YouTube fiókjába lesz feltöltve és elmentve.
A képeket irista, Flickr és Google Drive fiókjába is elküldheti.

image.canon

A image.canon a fényképek és videók online megosztására szolgál. Max. 10 GB-os személyes tárhelyet kínál, így tökéletes nagyszámú fénykép tárolására akár teljes felbontásban is. Az egyszerű kezelőfelület segítségével a felhasználók kereshetnek a fényképek között, kombinált fotó- és videoalbumokat hozhatnak létre, amelyekhez a barátok megjegyzéseket fűzhetnek, továbbá megoszthatják albumaikat e-mailben vagy a közösségi oldalakon. A Wi-Fi kapcsolattal rendelkező Canon fényképezőgépek a image.canon segítségével közvetlenül hozzáférnek a különböző internetes szolgáltatásokhoz, például közösségi oldalakhoz és e-mail fiókokhoz.

Mentés az Interneten keresztül vagy számítógépre (Képszinkronizálás / Küldés kiszolgálón keresztül)

A képek Képszinkronizálás vagy Küldés kiszolgálón keresztül funkcióval való mentéséhez image.canon fiók szükséges. A kiválasztott képeket elmentheti az interneten keresztül (irista, a image.canon, a Flickr és a Google Drive segítségével), valamint megadott számítógépre is.

Csatlakozás számítógéphez

A fényképezőgép vezeték nélkül csatlakoztatható számítógéphez, ha mindkettő ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik (pl. otthoni Wi-Fi útválasztó). Csatlakoztatás előtt a CameraWindow DC számítógépes szoftvert telepíteni kell a számítógépre.

Nyomtatás a fényképezőgépről

A fényképek vezeték nélkül kinyomtathatók a fényképezőgépről a PictBridge szolgáltatással kompatibilis nyomtatón (pl. egyes Canon SELPHY és PIXMA nyomtatók) vezetéké nélküli hálózaton keresztül.


- A Wi-Fi márkanév arra utal, hogy a vezeték nélküli hálózati eszközök tanúsítottan képesek a kölcsönös együttműködésre.
- Ide vonatkozó vezeték nélküli hálózatra vonatkozó szabványok: IEEE802.11 b, g, és n (csak a 2,4 GHz-es sáv). Infrastruktúra mód (WPS-kompatibilis), Ad hoc mód. Biztonság: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
- Az itt található információk nem vonatkoznak a 2005-ben forgalomba hozott Canon Digital IXUS vezeték nélküli fényképezőgépekre.
A FLICKR márkajelzés a Yahoo! Inc Inc. bejegyzett védjegye.