Hamis akkumulátorok

Hamisított lítium-ion akkumulátorokra és töltőkre vonatkozó figyelmeztetések

A figyelmeztetés a következő Canon termékcsoportokra vonatkozik:

  • Digitális kompakt fényképezőgépek
  • Digitális tükörreflexes (SLR) fényképezőgépek
  • Digitális videokamerák

Nemrégiben megerősítették a hírt, hogy hamis lítium-ion akkumulátorok és töltők kerültek forgalomba digitális kompakt fényképezőgépekhez, digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez és digitális videokamerákhoz, amelyekhez elsősorban internetes aukciós weboldalakon lehet hozzájutni.

A legtöbb hamisítvány nem rendelkezik a szabványos biztonsági funkciókkal. Ennek eredményeként használat vagy töltés közben számos problémát okozhatnak:

  • A termék meghibásodása
  • Szokatlan mértékű hőhatás kialakulása 
  • Lékelés-, szivárgás-, robbanás- vagy tűzveszély 
  • Égési sérülést, vakságot stb. okozó súlyos személyi sérülés

A biztonság érdekében a Canon arra kéri vásárlóit, hogy legyenek körültekintőek, és ne használjanak, ne vásároljanak hamisítványokat.

A Canon nem vállal felelősséget a nem eredeti Canon (esetenként hamisított) akkumulátorok és töltők használatából eredő meghibásodásért és balesetekért.

Köszönjük, hogy Ön is ragaszkodik az eredeti Canon termékekhez!

Példa hamisított termékre
(eredeti termék: BP-511 akkumulátor)Honnan tudhatja, hogy a termék eredeti-e?

Az említett jelzéseken kívül a Canon eredeti akkumulátorcsomagjainak csomagolásán található egyedi hologram segítségével is könnyen megállapíthatja, hogy eredeti-e az adott akkumulátorcsomag. A hologramban vízszintes csíkok közt a 'Canon' feliratnak kell látszódnia.

A csíkok között spirál alakban futó sort láthat, rajta a 'Genuine' (eredeti) szóval. Továbbá pedig a hologram színe aranylóból zöldes árnyalatúvá vált, ha elölnézetből oldalnézet irányba fordítja. Ha ez az átmenet nem történik meg, akkor a hologram hamis. Mindig ellenőrizze a hamis hologramokat.

A hamisított akkumulátorokkal kapcsolatos bővebb információkért tekintse meg a  Camera & Imaging Products Association (CIPA) "A hamisított akkumulátorcsomagokról" (Notice Concerning Counterfeit Battery Packs) című leírását az alábbi címen: http://www.cipa.jp/battery/index_e.html