Útmutató a lapolvasó-technológiához

A Canon imageFORMULA dokumentumolvasói a legkorszerűbb lapolvasási technológiákra épülnek – ráadásul, akárcsak elődeik, igen megbízhatóak, és kitűnő képminőséget nyújtanak. A legtöbb Canon imageFORMULA dokumentumolvasó az alábbi funkciókat tartalmazza:

A lapolvasó-technológia magyarázata:


Háromdimenziós színjavítás
A háromdimenziós színjavítás a páratlan színvisszaadás és -pontosság érdekében hűen reprodukálja a dokumentum színinformációit. A végeredmény: kiváló színminőség és fejlett olvashatóság az OCR beolvasási alkalmazásokhoz.


ADF
Automatikus dokumentumadagoló a dokumentumkötegek gyors beolvasásához felhasználói beavatkozás nélkül.


Automatikus méretfelismerés és kiegyenesítés
Túl sok idő megy el a dokumentumok méret szerinti szortírozására? Az automatikus méretfelismerő funkció megállapítja a beolvasott dokumentumok méretét, és gondoskodik arról, hogy valamennyi dokumentumról megfelelő méretű kép készüljön. A kiegyenesítő funkció automatikusan kiegyenesíti a ferdén beolvasott dokumentumok képét.


Automatikus színérzékelést
Ez a funkció elemzi a dokumentumok színösszetételét, így ha a beolvasott kötegben vegyesen találhatók színes és fekete-fehér dokumentumok, képes megállapítani, hogy mely képeket kell színes, és melyeket kell fekete-fehér formátumban elmenteni. Többé nem kell szétválogatni a fekete-fehér és a színes dokumentumokat, és a végeredményként kapott fájlok mérete is lényegesen kisebb lesz.


Automatikus színkiejtés
A dokumentum képeiből kivonható a vörös, zöld illetve kék szín az OCR alkalmazással történő jobb olvashatósághoz, amellett a fájltárolási méret is csökkenthető.


CIS
A CIS-érzékelők optikai érzékelők, amelyek a dokumentumolvasóban rögzítik a dokumentum képét. A technológia egyebek mellett élesebbé teszi a képeket, és csökkenti azok torzítását, így a szöveg olvashatóbb, a karakterfelismerés pedig lényegesen pontosabb lesz.


Színjavítás
A háromdimenziós színjavítási funkció – a készülékbe épített színkonvertáló chipnek köszönhetően, amely egy lépésben képes meghatározni a pontos RGB koordinátákat – rendkívüli pontossággal képes visszaadni a dokumentumok színadatait.


Napi terhelhetőség
A terhelhetőség a lapolvasó gyártó által javasolt maximális használati napi szintje. A készülék hosszú élettartamának biztosítása végett olyan lapolvasót válasszon, amelynek napi terhelhetősége túllépi jelenlegi igényeit. Vegye figyelembe a hónap adott részein előforduló csúcsidőszakokat.


Kétoldalas
Egy műveletben beolvassa a dokumentum mindkét oldalát.


Kettősbehúzás-feloldás
Ez a funkció akkor nagyon hasznos, ha a készülék kettősbehúzást észlel, vagy különleges dokumentumról, például borítékról van szó. Ha a beolvasás során a készülék kettős behúzást érzékel, leállítja a dokumentumadagolást, a kétszer behúzott dokumentumot pedig kiadja a papírkirakó tálcára.

Ezután világítani kezd a DFR gomb. Megjelenik a [Gyors helyreállító rendszer] képernyő, amelyen meg kell adnia, hogy folytatni kívánja-e a beolvasást. Ha megnyomja a DFR gombot, a készülék elmenti a megjelenített képet, és beolvassa a dokumentum többi részét.


Nyomtatott oldallal felfelé történő adagolás
Ha ezt a funkciót választja, a DR-C125 a dokumentumokat a köteg tetejéről, a képeket viszont alulról kezdi beolvasni. Az automatikus 180゜-os elforgatásnak köszönhetően a képek megfelelő sorrendben és tájolással lesznek elmentve.


Teljesen automatikus mód
A teljesen automatikus mód a Canon által kifejlesztett egyedi algoritmus alapján valamennyi digitalizált képhez megtalálja az optimális beállításokat. A funkció az alábbi beállításokat alkalmazza: automatikus színfelismerés, papírméret-érzékelés és felbontásbeállítás, üres oldal kihagyása, kiegyenesítés és szövegtájolás.


J alakú papírút
A DR-C125 J alakú papírúttal rendelkezik, így a dokumentumok beolvasása és kiadása függőlegesen történik – ennek köszönhetően a készülék rendkívül helytakarékos.
Picture_J-Path

Előzetes beolvasás
A beolvasás befejezése előtt a dokumentumot előzetesen is megtekintheti, így elkerülheti a hibás beolvasásokat, és azt, hogy ugyanazt a dokumentumot kétszer olvassa be.


Resolution
A képfelbontás a kép részletességét jellemzi. A kifejezés egyaránt alkalmazható digitális képekre, film- és más típusú képekre. A nagyobb felbontás részletesebb képet, és egyben nagyobb tárolási méretet jelent. A dokumentumolvasó beolvasási sebessége valószínűleg lecsökken, ha növelik a felbontás értékét.


Megismételt papírszétválasztás
Kettős behúzás esetén a megismételt papírszétválasztás funkció visszaküldi a dokumentumot a dokumentumadagolóba, és újratölti azt. Így a lapolvasó még a kettős beolvasást is képes önállóan kezelni, és folytatni a beolvasást.


Egyoldalas
Olyan beolvasásra utal, amely csak a dokumentum egyik oldalát rögzíti.


Üres oldal kihagyása
Ez a funkció olyan kötegek beolvasásakor hasznos, amelyben vegyesen vannak egyoldalas és kétoldalas dokumentumok. A funkció automatikusan törli az üres oldalakat, így a végeredményül kapott fájl mérete kisebb lesz.


Szövegjavítás
Ezeken a lapolvasókon kétféle szövegjavításra szolgáló beolvasási mód is rendelkezésre áll. Ily módon a nehezen digitalizálható elemeket tartalmazó dokumentumokról is tisztább, könnyebben olvasható fekete-fehér képeket készíthet. A használni kívánt módot a dokumentum típusa alapján kell beállítani.


Szövegtájolás felismerése
Különböző tájolású dokumentumok kötegelt beolvasásához nyújt segítséget: felismeri minden dokumentum tájolását, és ennek megfelelően elforgatja a beolvasott képeket.


Vékony papír mód
Ebben az üzemmódban a vékony papírra nyomtatott dokumentumok kímélése és a károsodás elkerülése érdekében a papíradagolás lassabban történik (a DR-M160 készüléken áll rendelkezésre).


Ultrahangos kettősbehúzás-felismerés
Az ultrahangos érzékelők érzékelik az átfedésben lévő oldalak közti hézagot, és megakadályozzák, hogy több oldal kerüljön egyszerre beolvasásra. Így a készülék a dokumentum minden oldalát beolvassa.
Picture_ultrasonic

U alakú / egyenes papírpálya
A nagyobb hatékonyság és a sokféle dokumentum (pl. műanyag kártyák, vastag dokumentumok) rugalmas beolvasása érdekében egyes modellek a normál U alakú papírpálya mellett egyenes papírvezetési lehetőséget is kínálnak.
Picture_U-Turn

spacer
					image