Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM összehasonlítva...

… okostelefonokkal, kompakt fényképezőgépekkel és távcsövekkel.
CANON POWERSHOT ZOOM

A PowerShot ZOOM a Canon vadonatúj stílusú fényképezőgépe, amelynek kis méretű vázában egy hatékony, hosszú objektív található, és amely új módszereket kínál ahhoz, hogy sokkal közelebb hozd kedvenc témáidat, valamint több részletet örökíts meg, mint számos okostelefon.

A PowerShot ZOOM egy 100 mm-es, 400 mm-es és 800 mm¹-es fokozatos zoomot épített be egy számítógépes egérnél nem nagyobb vázba, ezzel pedig egyedülálló fotózási élményt biztosít. Tenyérnyi méretével kényelmesebben elfér a kezedben, mint egy okostelefon, emellett pedig részletekben gazdag fotókat, valamint Full HD videókat képes készíteni az igen távoli témákról. A kiváló Wi-Fi- és Bluetooth-csatlakoztathatóságnak, az USB-C töltésnek, az erőteljes képstabilizációnak és a lenyűgöző 10 kép/mp-es folyamatos felvételkészítésnek köszönhetően tökéletes választás családi összejövetelek, sportesemények és a kerti vadvilág megörökítéséhez, mindezt problémamentes, teljesen automata működéssel.

PowerShot ZOOM-mal készült fotók

PowerShot ZOOM-mal készült fotók

PowerShot ZOOM-mal készült fotók

Valódi hosszú objektívhez méltó teljesítmény egy kicsi, zsebméretű vázban

A PowerShot ZOOM olyan, akár egy tenyérnyi méretű teleszkóp, amely két optikai fókusztávolságból – 100 mm vagy 400 mm – álló, fokozatos zoom használatával készít fotókat és Full HD videókat, 2-szeres digitális konverterrel, amellyel 800 mm-re is emelhető a fókusztávolság. A zoomok között egyetlen mozdulattal tudsz váltani valós időben, így a távoli tárgyakat közelebbről láthatod anélkül, hogy bármikor is le kellene venned a szemed az elképesztően tiszta képet biztosító keresőről, amely jobban használható világos nappali fényben, hiszen nincsenek tükröződések a képernyőn, mint a telefonok esetében.

A telefont tehát nyugodtan hagyd a zsebedben, amikor legközelebb egy távoli pillanatot szeretnél megörökíteni. Az okostelefonokról, habár azok nagyszerű eredményeket produkálnak közeli felvételeknél, gyakran le kell mondanunk, ha nagy távolságból készítenénk fotókat. Néhány okostelefont nagy távolságú zoommal hirdetnek, de vékony kialakításuk miatt inkább alternatív technológiák, mint a digitális zoom, a hibrid zoom és a hajtogatott optikai kialakítás kombinációját használják távoli fotók és videók készítéséhez. Ez azt jelenti, hogy a képstabilizáció ez esetben korlátozott, és legtöbbször nem tudja hozni azt a képminőséget, amelyre egy eredeti Canon objektívvel rendelkező speciális fényképezőgép képes.

A PowerShot Zoom egy kézzel is kényelmesen használható. Nem kell eldöntened, hogy melyik felvételkészítő alkalmazást használd okostelefonodon, és nem kell két ujjadat használni a zoomoláshoz és mindezzel kockáztatni, hogy lemaradsz a pillanatról: a PowerShot ZOOM az összes hasonló nyűgtől megszabadít, hiszen egy szempillantás alatt megörökít minden pillanatot.

Egy okostelefonhoz hasonlóan a PowerShot ZOOM-ot is tarthatod a zsebedben, hiszen könnyű és kis méretű, így nem jelent plusz terhet, mint egy normál fényképezőgép. Amikor pedig előveszed, a rajta lévő csuklószíjjal rögzítheted csuklódon, így kényelmesen kézben tarthatod. Ha pedig készen állsz a megosztásra, egyszerűen csatlakozz a Canon Connect alkalmazás segítségével.

CANON POWERSHOT ZOOM

A Canon Camera Connect alkalmazás segítségével a fotók letölthetők egy azzal kompatibilis okostelefonra, ezzel nagyobb rugalmasságot biztosítva a közösségi médián történő megosztáshoz.

Egy kompakt zoom kisebb, könnyebb és egyszerűbb alternatívája

Az utazáshoz való fényképezőgépek igazán meggyőző teleobjektív-hatótávolsággal rendelkeznek, és vitathatatlanul kiváló képminőséggel szolgálnak, nagy méretük és súlyuk miatt azonban nem mindig praktikusak – és a legtöbbjük nem fér el a zsebünkben. Amikor a szabadban sétálsz, és nem szeretnél plusz felszerelést cipelni magaddal, vagy pedig egy gyönyörű apróságra van szükséged, amely ugyanakkor közelebb is visz a pillanathoz, a PowerShot ZOOM tökéletes választás, hiszen gyors, és az azonnali zoomolásnak köszönhetően könnyedén megörökíthető vele bármilyen távoli téma, illetve részlet. Mivel nincsenek bonyolult menük, és a gombelrendezés is igen egyszerű, mindössze annyi a dolgod, hogy bekapcsold a gépet, beállítsd a felvételt, és fotózz.

CANON POWERSHOT ZOOM

A PowerShot ZOOM igazi erőssége a gyorsaság. Teljesen automata működésének köszönhetően azonnal fényképezhetsz anélkül, hogy ki kellene választanod a legjobb beállításokat. A fényképezőgép nagy teljesítményű DIGIC 8 processzora mindent megold helyetted, hagyja, hogy élvezd a pillanatot, és elképesztően részletes képeket, valamint Full HD videókat készíts 12MP-es CMOS-érzékelője segítségével. 10 kép/másodperces folyamatos felvételkészítési módjával pedig csodálatosan örökíthetsz meg állatokat vagy játszó gyerekeket – akár a parkban, akár otthon – anélkül, hogy megzavarnád őket.

Ugyanolyan hatékony, mint a távcsövek, viszont jóval sokoldalúbb

Talán már meg is fordult a fejedben, hogy beszerezd a Canon egyik kiváló képstabilizátoros távcsövét, a PowerShot ZOOM viszont szinte ugyanolyan teleobjektív-hatótávolságot kínál fényképezési és Full HD videorögzítési lehetőséggel, egyéb nagyszerű funkciói pedig elengedhetetlen eszközzé teszik a szabadtéri munkához. Csatlakoztathatod például telefonodhoz, hogy helyadatokkal lásd el szabadtéren készített képeidet, illetve meg is oszthatod az élő nézetet, hogy mások is lássák azt, amit te, így megélheted a pillanatot, és igazán részletes képeket készíthetsz. Ráadásul meg is oszthatod a helyszínen szerzett emlékeidet. Tökéletes iskolai sportnapokhoz, alkalmi természetfotókhoz, valamint elröppenő madarak és a kerti vadvilág megörökítéséhez. A fényképezőgép gyorsaságot és világos felvételeket, három különböző, azonnal átállítható nagyítási fokozatot, valamint rendkívül gyors üzemképességet biztosít, így szó szerint csak annyit kell tenned, hogy kézbe veszed és használod, amikor eljön a megfelelő pillanat.

PowerShot ZOOM
A képek megosztásához a Canon PowerShot ZOOM fényképezőgépet a mobiltelefonjához csatlakoztató férfi

Végkövetkeztetés

Ahogy azt már megtudhattad, a PowerShot ZOOM jobb minőséget képes biztosítani távolról, mint a legtöbb okostelefon, és meg is örökíti az átélt pillanatot, nem úgy, mint a távcsövek. Csatlakoztatható a telefonodhoz, egészen új és izgalmas módokon visz közelebb a témádhoz, valamint lehetővé teszi, hogy egyszerre éld át és örökítsd meg a pillanatot. Egyszerűen használható funkcióival és azonnali üzemképességével ez a tökéletes zsebteleszkóp, amely mindig ott van a kezed ügyében.

Előnyök összegzése

• A nagyszerű optikai nagyítást2 kínáló 3 lépéses zoommal akár több száz méterről is rögzítheted a fontos pillanatokat.
• Felvételkészítés Full HD-ben vagy 12 megapixeles állóképek készítése nagyszerű eredményekkel a 4 tengelyes optikai képstabilizátornak köszönhetően, és a szem kisebb mértékű fáradása a 2,36 megapixeles keresőt használó Powered IS révén.
• Örökítsd meg a vadvilágot dinamikus felvételeken a 10 kép/mp-es sorozatfelvétellel, például a madarak szárnycsapásait repülés közben.
• Kis méretének, az USB-C töltésnek3 és a bőséges üzemidőnek köszönhetően ideális arra, hogy a zsebedben vagy a csuklódon tartva rögzítsd a családi pillanatokat vagy a vadvilág eseményeit, amelyekről nem akarsz lemaradni.
• A teljesen automata vezérlés révén a fényképezőgép lenyűgöző egyszerűséggel terjeszti ki a látókört. A világos keresőn keresztül mindent tisztán láthatsz, az egyszerű menüben pedig könnyedén módosíthatod az alapbeállításokat.
• Oszd meg az élő nézetet a fényképezőgépről, és mentsd el az emlékeket a Canon Camera Connect alkalmazással. Csatlakozz a Wi-Fi-hez, és lásd el képeidet helyadatokkal a Bluetooth®4 okostelefon-csatlakozáson keresztül.

Kapcsolódó termékek

  1. A feltüntetett fókusztávolságok 35 mm-es formátumban vannak megadva.
  2. A nagyítás 1,2-szeres/4,8-szeres/9,6-szeres a 100/400/800 mm-es értékek esetében, a feltüntetett fókusztávolságok 35 mm-es formátumban vannak megadva, és a 800 mm a 400 mm-es optikai fókusztávolság 2-szeres digitális zoomja
  3. A fényképezőgéphez nincs mellékelve töltő. Minimális töltési követelmények: USB PD-képes áramforrás, amely legalább 5 V, 1,5 A áramot biztosít C típusú USB-kimenettel, és a mellékelt C típusú USB-kábel-C típusú kábel segítségével. Mozgó- vagy állóképek készítésekor a fényképezőgép úgy kap tápellátást, hogy a belső akkumulátor közben nem töltődik. Canon PD-E1 esetén a töltési idő kb. 1 óra 50 perc.
  4. Kapható kis fogyasztású Bluetooth® technológiával. A Bluetooth® márkanév és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, amelyeket a Canon Europe Ltd. licenc alapján használ. Minden más terméknév és kereskedelmi név azok tulajdonosainak védjegye. A Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance bejegyzett védjegye.
    A Bluetooth® márkanév és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, amelyeket a Canon Inc. licenc alapján használ. Minden más terméknév és kereskedelmi név azok tulajdonosainak védjegye.