4K vs HD page

4K videó vagy Full HD?
Ismerd meg a lehetőségeidet

Ismerd meg a 4K és a Full HD videók közötti különbségeket, és találd meg a neked megfelelő készüléket.

Válassz tudatosan

Képfelbontás, adattárolás, szerkesztés és lejátszás – minden, amit a 4K és Full HD videókról tudnod kell.

Képfelbontás

A 4K videó, vagy más néven 4K UHD az 1080p Full HD videókhoz képest négyszer nagyobb, 3840×2160 pixeles felbontást biztosít. Ez azt jelenti, hogy a 4K felbontás a Full HD videókhoz képest még lenyűgözőbb, nagyobb részletgazdagságú és szinte tapintható felvételeket eredményez.

Image resolution

Adatrögzítés és streamelés

A 4K videók több adatot tartalmaznak, ezért ugyanannyi rögzítési időhöz nagyobb méretű és gyorsabb memóriakártyákra lesz szükséged, és a streameléshez is gyorsabb internetkapcsolatot tanácsos használnod. A Full HD felbontás kisebb méretű videókat eredményez, ami gyorsabb feltöltést és az online tartalmak egyszerűbb streamelését teszi lehetővé.

Data capture and streaming

Tárolás és szerkesztés

A 4K felbontásban rögzített videókhoz nagyobb merevlemezre lehet szükség, és a problémamentes szerkesztés érdekében nagyobb teljesítményű számítógép használata javasolt.

Storage and editing

Kreativitás

A 4K felbontás teljes mértékű kreatív szabadságot biztosít azáltal, hogy a felvételt akár 200%-ig nagyítva és megvágva is Full HD felbontású videókat készíthetsz – ezáltal ideális választás a filmeket és kreatív videókat készítő amatőr videósoknak.

Creativity

Sokoldalúság

A Canon 4K felbontásban rögzítő fényképezőgépeivel Full HD felbontású felvételek is készíthetők – vagyis mindig kiválaszthatod az adott kreatív projektnek leginkább megfelelő felbontást.

Versatility

Megjelenítés

4K videóidat bámulatos részletgazdagsággal jelenítheted meg 4K felbontású tv-készülékeken. Akkor is érdemes 4K felbontású rögzítőeszközt választanod, ha még nincs 4K tv-készüléked, hiszen így felkészült lehetsz arra, hogy a 4K felbontás fantasztikus részletgazdagságát élvezd, amint 4K felbontású tv-készülékre váltasz.

Blocks Playback

További segítségre van szükséged?

Tudj meg többet a LEGRIA HF-G sorozatú videokamerákról, és hasonlítsd össze a különböző multifunkciós és cserélhető objektíves videorögzítési lehetőségeket.