Eureco-hero1.jpg

Az Eureco-Pharma BV learatja a jutalmakat, miután házon belül bevezette a digitális szórólap nyomtatást

Az Eureco-Pharma BV a gyógyszerek párhuzamos importjának és az újracsomagolási munkálatok szakértője, évi 40 millió eurós forgalommal. A betegeknek szóló holland nyelvű prospektusaikat a tavalyi évig egy külső cégen keresztül nyomtatták ki. Ez a hozzáállás súlyos következményekkel járt, hiszen az átfutási idő például általában négy hét volt, a rugalmasság hiányáról nem is beszélve. A vállalat ráadásul azt is felismerte, hogy a prospektusok nyomtatásának kiszervezése nagymértékű pazarláshoz vezetett.

A prospektusok házon belüli nyomtatásának bevezetésével az átfutási idő négy hétről mindössze 24 órára csökkent. Az igény szerinti prospektusnyomtatás olyan mértékű rugalmasságot eredményezett, hogy a vállalatnak sikerült visszafognia a pazarlást, és évente több ezer eurót tud megtakarítani. A Horizon hajtogató és vágógépnek köszönhetően a hajtogatási és vágási folyamatokat is automatizálni tudták, így a munkaerő költségeit is redukálhatták.

Eureco-image1
Eureco-image2

„A tavalyi évig gondolkodás nélkül elfogadtam a prospektusok nyomtatásának kiszervezését, és nem is kutattam más lehetőségek után. Miután azonban beszéltem a Canon egyik emberével, elkezdtem megismerni a potenciális előnyöket.”

Jan de Kreij, vezérigazgató és tulajdonos