CIKK

Eső vagy napsütés: Hogyan gyarapíthatja vállalkozását vízálló nyomathordozókkal?

Vízhatlan kültéri grafikák laminálás nélkül? A megfelelő papírral ez is lehetséges!

water image

Nincs szükség laminálásra

Tudta-e, hogy egy tintasugaras nyomtatóval laminálás nélkül is kiváló minőségű kültéri reklámanyagokat nyomtathat?

Korábban a nyomatok vízállóságát csak laminálással lehetett biztosítani. Tehát meg kellett várni, amíg a nyomatok megszáradtak, ami nemcsak az egész gyártási folyamatot lassította, hanem további kiadásokkal is járt. Ez pedig nem éppen ideális.

A megfelelő papírt, például vízálló nyomathordozóinkat kiválasztva azonban gyönyörű, fényképminőségű vízálló nyomatokat állíthat elő, amelyek kültéren akár hat hónapot is túlélnek – laminálás nélkül. Az imagePROGRAF nyomtatók sorozatával párosítva ráadásul nyerő kombinációt kaphat!

A speciális tervezésű papír segítségével a kinyomtatott anyagok azonnal ellenállnak a víznek. Tintafelfogó rétege vízben kevéssé oldódó kötőanyagból áll, ami megkönnyíti, felgyorsítja és költséghatékonyabbá teszi a tartós nyomatok készítését.

Amikor a kreatív ötletek életre kelnek

Ha már rendelkezik imagePROGRAF nyomtatóval, ezekkel a vízálló nyomathordozókkal életre keltheti ötleteit vásárlói számára, ami az Ön vállalkozása gyarapodásához is hozzájárulhat. Négy termék közül választhat, például matt polipropilén, öntapadó és banner vinil anyagot, így igazán nem lehet panasza a választékra.

Bizonyára voltak már vásárlói a vendéglátás, a szabadidős tevékenységek és a kiskereskedelem területéről. Mostantól tökéletes megoldásokat kínálhat nekik rövid távon használható kültéri grafikáikhoz, amelyekkel vállalkozásukat reklámozhatják. Amikor egy kiskereskedővel plakátokról beszélget, érdemes kültéri keretes táblát is javasolni nekik, amellyel becsalogathatják az arra járókat. Ugyanígy az oszlopok köré vont öntapadó vinillel is fel lehet hívni a figyelmet egy-egy bolti promócióra. Mivel a nyomtatás kevesebb időt igényel, a kéréseiket is gyorsabban teljesítheti.

Az ötletek pedig nem csak kintre szólnak. A vízálló nyomathordozókkal sokféle beltéri és kültéri alkalmazási területen lehet próbálkozni – táblákkal, bannerekkel, plakátokkal, öntapadó grafikákkal, pop-up poszterekkel stb.

imagePROGRAF PRO-2000

Grafikák minden évszakra –
akár jég alatt is

Gondoljon a párás környezetnek kitett nyomatokra. A vízálló nyomathordozók ideális megoldást biztosítanak a fürdőszobákban vagy rendszeresen tisztított helyiségekben, például öltözőkben kihelyezett grafikák számára.

Egyik vásárlónk a vízállóságot még magasabb szintre emelte azzal, hogy nyomtatott reklámanyagait egy jégkorong-stadion jégrétege alatt helyezte el. A képek fél évig a jég alatt rekedtek, állapotuk mégis sértetlen maradt, és most is szinte ugyanolyan frissek, mint a nyomtatásuk napján voltak.

A vízálló nyomathordozók előnye, hogy a nyomatok jobban ellenállnak a víznek. Ezek a nyomathordozók egyben fényállók is, tehát kültéri alkalmazásuk során az erős UV-sugárzás sem rontja a fényképek minőségét.

Az ezekkel a nyomathordozókkal rövid- és középtávra készített kültéri nyomatok kihívást jelentő időjárási körülmények között is jól ellenállnak: a meleg színek, a szürke árnyalatok és a mély feketék színminősége egyszerre akár hat hónapig is megmarad, ami a tintasugaras módszerrel fényes papírra nyomtatott anyagokhoz képest jelentősen jobb.

Elemental water image

Lehetőségek tárháza

A vízálló anyagok készítését korábban kiszervező nyomdai részlegek mostantól ugyanezt házon belül is elvégezhetik, hiszen a vízálló nyomathordozók nyomtatása most minden eddiginél egyszerűbb.

Elegendő ellenőrizni, hogy a felület, amelyen a nyomathordozókat használni kívánja, készen áll és alkalmas-e: vízálló nyomathordozóink öntapadó hátoldala egyszerű felhelyezést és eltávolítást tesz lehetővé, megfelelő mértékű átlátszatlanságuknak köszönhetően pedig a hordozók a meglévő reklámokon is gyorsan alkalmazhatók.

A vízálló nyomathordozókkal rengeteg a növekedési lehetőség. Tegyen hát ki vízpróbának új alkalmazási területeket, és bontsa le a gátakat a további üzleti lehetőségek előtt!

Az alábbi hivatkozásra kattintva többet is megtudhat a különböző típusú vízálló papírokról.

További információ a Canon nyomathordozókról és fogyóeszközökről

További megoldások

Beszéljen szakértőinkkel, és találja meg az Önnek megfelelőt!

Lépjen velünk kapcsolatba!