CIKK

A kockázatok csökkentése napjaink egyre fejlődő munkahelyein

Az adatbiztonsági kockázatok csökkentése a modern munkahelyeken

Magazin letöltése

A csatlakoztatott iroda védelme

Az irodai biztonságról szóló legfrissebb jelentésünk segítségével megóvhatja IoT-csatlakoztatott irodai környezetét

Útmutató letöltése

Network security engineer

Biztonságban vannak-e az adatok az Ön munkahelyén?

A modern iroda sokak szerint az a környezet, ahol a legtöbb veszély leselkedik a vállalati adatokra. Miért? Mert itt kezeli a legtöbb ember az információkat, sokszor felügyelet és szabályozás nélkül.

Akár a balesetek, akár a rosszindulatú támadások miatt, de kétségtelen, hogy az adatbiztonság komoly kihívást jelent a modern vállalkozások számára. A Canon vállalati megoldásokkal foglalkozó tanácsadói évente több száz beszélgetést folytattak irodavezetőkkel és technológiai szakértőkkel Európa-szerte, ezért tapasztalatból tudják, hogy az adatok a legtöbb munkahelyen nincsenek biztonságban.

Manapság számtalan érzékeny és bizalmas adattal dolgozunk, ami azt jelenti, hogy az adatvédelmi incidensek és az informatikai támadások kockázata minden részlegen jelen van, a pénzügytől a HR-en át az adminisztrációig. A legtöbben azonban úgy gondolunk a munkahelyünkre, mint biztonságos terekre, ahol nyugodtan kezelhetünk érzékeny adatokat. Feltételezzük, hogy a képernyőzár mindig működni fog, hogy mindenki a főnökségtől kapta a nyakában lógó azonosítókártyát, hogy a recepciósok mindig éberen felügyelik a belépést, hogy a folyosókra és a parkolóra irányított térfigyelő kamerák távol tartják a hívatlan látogatókat.

Az árnyékrendszerek kiiktatása

A helyzet az, hogy a legtöbb adatszivárgás abból ered, hogy az emberek egyszerűen kisétálnak az irodából a hónuk alá vett papírköteggel, az ügyfél adatait tartalmazó pendrive-val a zsebükben, hátukon az asztali számítógépen készített táblázatokkal és bizalmas beszámolókkal teletömött laptopot rejtő hátizsákkal. Az IT-részlegeknek általában fogalmuk sincs róla, hogy ezek az adatok egyáltalán léteznek, hiszen az irodában működő „árnyék-infrastruktúra” alkalmazásaival készültek.

Ezeket a dokumentumokat az IT-részleg felügyeleti körén kívül hozták létre, olyan megoldásokkal, amelyek célja, hogy megkerüljék az adatbiztonságot szolgáló folyamatokat. Ezeknek a bevezetése sokszor túlzottan megerőltetőnek tűnhet, mégis létfontosságúak az adatok védelme érdekében. Az újságok címlapjaira általában a nagy léptékű hackertámadások kerülnek fel, de egy elveszett laptop vagy dokumentum ugyanolyan komoly negatív hatást gyakorolhat a szervezet jó hírére és költségvetésére, mint a sokat emlegetett rosszindulatú támadások.

Security team meeting

Irodai biztonság menet közben is

Az adatvédelmi incidensek megelőzéséért folytatott harc azért is különösen fontos, mert a mai munkavállalók egyre mobilisebbek. A kis és nagy méretű vállalkozások számára egyaránt kihívást jelent megtalálni az egyensúlyt a teljesen mobilis munkaerő által kínált hatékonysági előnyök és a bizalmas adatok megóvása között. A biztonsági szakértők is úgy vélik, hogy a modern munkahelyi gyakorlatok megkönnyítik az illetéktelen személyek számára az általuk célba vett helyek elérését.

Az iroda sikeres vezetése mellett nem szabad megfeledkezni az adatbiztonsági szempontokról sem, ami a szakértőknek és a vállalkozásoknak egyaránt folyamatos kihívást jelent. Egyre nagyobb adatmennyiségekkel és egyre több munkafolyamattal dolgozunk, így egyre bonyolultabb kézben tartani az információkat, az incidensek pedig egyre súlyosabb következményekkel járnak, így az információbiztonság fontosabb, mint valaha.

Az Ön irodájában védelmet élveznek a végpontok a modern biztonsági fenyegetésekkel szemben? Végezze el a 6 lépésből álló információbiztonsági „lakmuszpróbát”, és tudja meg, milyen szintű fenyegetettségnek van kitéve!

Tudja meg, hogyan nyújthat támogatást a Canon egy biztonságosabban csatlakoztatott iroda elérésében.

Kapcsolódó megoldások

További tájékoztatás

Irodája védelemre szorul az adatbiztonsági fenyegetésekkel szemben?

KAPCSOLAT