Tegye biztonságossá nyomtatóját

Az Ön vállalatánál mennyire biztonságos a nyomtatási környezet? A Canon „A dolgok internete (IoT) biztonsági jelentésben” 4 módszert ismertet irodája megóvására.

JELENTÉS LETÖLTÉSE

Business colleagues with coffee and laptop at meeting table

A biztonság kérdése még soha nem szerepelt ilyen kiemelkedő helyen a vállalatok működésében. A komoly kibertámadások növekvő száma és az egyre alaposabb szabályozási háttér miatt az informatikai igazgatótól a vezérigazgatóig mindenki arra a kérdésre keresi a választ, hogy megtesz-e minden tőle telhetőt szervezete információinak védelméért.

A szervezetek próbálnak egyensúlyt teremteni IT infrastruktúrájuk védelme és a vállalkozásukat hatékonyabbá tevő új technológiák bevezetése között.

Bár hatékonyabbá tehetik a szervezet biztonsági funkcióit, a nyomtatók e környezet egy gyakran elfeledett elemei.

Biztonságos nyomtatás szervezeti környezetben

Bár az informatikai vezető megkérdőjelezheti az összekapcsolt, intelligens vagy felhőalapú technológiák használatát az üzemidőre jelentett kockázatukra hivatkozva, az alaptechnológiák, például a nyomtatók valójában az egész szervezet biztonságának javításához hozzájárulhatnak.

Napjainkban, mikor a címlapok oly sok (rosszindulatú vagy véletlen elkövetett) adatsértésről számolnak be, a szervezetek minden fajtája, mérettől függetlenül, egyre több intézkedést hoz az épületekbe történő jogosulatlan belépés ellen és a hálózathoz való hozzáférés korlátozása érdekében. A biztonságnak van viszont egy olyan tényezője, melyet gyakran elfelednek: a hálózathoz csatlakoztatott nyomtatók.

A biztonságos nyomtatás elvétve szerepel az informatikai igazgató vagy a fő informatikabiztonsági felügyelő napirendjén a főbb elintéznivalói között. Ennek meglepőbbnek kellene lennie, mint amilyen valójában. Végül is a nyomtató által feldolgozott adatok hatalmas értéket képviselnek.

Interior designers with swatches working at laptop

Az üzlet legfontosabb dokumentumait kinyomtatják

Az üzleti szempontból kritikus jelentőségű információk és dokumentumok többségét kinyomtatják, így létfontosságú, hogy a szervezetek gondoskodjanak a lehető legbiztonságosabb nyomtatási rendszer alkalmazásáról. Ennek ellenére a Quocirca felmérése szerint az európai vállalatok 70%-ánál legalább egy nyomtatással kapcsolatos adatsértés történt 2017-ben, és érdekes módon ezen vállalkozások csak 15%-a vélekedik úgy, hogy biztonságos a nyomtatási infrastruktúrája. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy hol a probléma forrása, a döntéshozók pedig egyre inkább felismerik ezen eszközök védelmének fontosságát.

Architect holding blueprint

Miért érdemes elgondolkodni azon, hogy a szervezet biztonságosan nyomtasson?

Az emberek jellemzően azt gondolják, hogy a nyomtató csak egy újabb berendezése az irodának, egy bizonyos feladat elvégzésére szolgáló egyszerű eszköz. A legtöbben nem ismerik fel azt, hogy ezekből az eszközökből a nyomtatás ellenőrzését és biztonságát tekintve akár előnyt is lehet kovácsolni. Napjaink irodai szintű eszközei már sokkal összetettebbek: beépített operációs rendszerekkel rendelkeznek, és felhőalapú, integrált dokumentumkezelési megoldásokat támogatnak. Ha ezeket a szolgáltatásokat kiszerveznék egy védelmi ügyekben megfelelő szakértelemmel rendelkező megoldásszállítóhoz, akkor ezek a funkciók egyenesen növelhetik a vállalat egyik legfőbb outputjának, a nyomtatásnak a biztonságát.

A Managed Print Services (MPS) szolgáltatók integrált munkafolyamat-megoldásokat nyújtanak, melyek hálózati nyomtatási infrastruktúrával való alkalmazása teljesen átlátható és ellenőrizhető nyomtatási folyamatokat biztosít a szervezeteknek.

A szervezetek a szükséges helyen férnek hozzá az információkhoz:

  • Növeli a produktivitást
  • Automatizálja a munkafolyamatokat
  • Kezeli a tartalombiztonságot

Privát felhőalapú rendszer esetében a vállalatok biztosak lehetnek abban, hogy dokumentumaik soha nem hagyják el a helyi hálózatot, így mindenekelőtt érzékeny adataikat tartják biztonságban. Ez a privát felület a dokumentumokat nemcsak külső fenyegetéstől védi meg, de segítségével a kezelők felügyelhetik a költségeket, és rámutathatnak bármely nem várt költségekre.

Ezekkel a megoldásokkal a Managed Print Solutions a nyomtatókészüléket biztonságos működést biztosító eszközökké teszi. Az efféle megoldásokba való befektetés a következő években valószínűsíthetően növekedni fog, hiszen az európai döntéshozók 80%-a kijelentette, hogy a következő egy-két évben befektetnek a dokumentumbiztonságba. Az információbiztonság világa változások előtt áll – azok a szervezetek fogják élvezni a biztonsággal járó előnyöket, amelyek készek befektetni a technológiai fejlesztésekbe.

Óvja meg irodájának kiberterét

Európában a vállalatok 32%-a esett a kiberbűnözés áldozatául. Tudja meg, hogyan óvhatja meg IoT-csatlakoztatott irodai környezetét az irodai biztonságról szóló legfrissebb jelentésünkből

JELENTÉS LETÖLTÉSE

Male on computer looking at screen

Támogató megoldások

További tájékoztatás

Tudja meg, hogyan segíthetik vállalkozását a Canon információbiztonsági megoldásai.


KAPCSOLAT