Pénzügyi vezetői útmutatás
a digitális átalakuláshoz

Alakítsa át részlegeit nyereségközpontokká az üzleti folyamatok optimalizálásával!

ÚTMUTATÓ LETÖLTÉSE

A digitális
átalakulás felé vezető út: útmutató a sikerhez

A pénzügyi dolgozók 80%-a nem képes lépést tartani a digitalizálási célokkal. Tudja meg, hogyan tervezheti meg reálisan az átalakulást!

Tájékoztató letöltése

Winding mountain road lit up brightly

Útmutató a pénzügyi részleg digitális átalakulásához

A pénzügyi részleg hagyományosan a manuális folyamatokra támaszkodik. Egy friss felmérésben a pénzügyi szakemberek valójában 80%-a vallotta be, hogy nehezen tudnak lépést tartani a vállalkozás digitális célkitűzéseivel, 66%-uk szerint pedig jobban támaszkodnak a papírra, mint a más üzleti munkakörben dolgozók.


A költségvetéssel folytatott állandó harc és a pénzügyi részleg rossz híre mint költséghely sok pénzügyi vezetőre helyezi a hatékonyság elérésére, a vállalkozás teljesítményének növelésére és a kockázatok számviteli mérlegek csökkentésével történő kiegyensúlyozására való törekvés terhét.


A modern pénzügyi vezetők ezeket a kihívásokat a leghatékonyabban és a legmagabiztosabban a digitális technológiák segítségével küzdhetik le. Milyen jövő vár a pénzügyre a digitális átalakulás során? A digitális eszközök révén pedig hogyan érhetik el a pénzügyi vezetők, hogy a pénzügyi munkakör a nyereség üzleti teljesítményt megalapozó központjává alakuljon?

A pénzügy átalakításának kerete

Számos technológia áll rendelkezésre azok számára, akik a pénzügy mai működési módjának átalakításáért felelnek. A megoldások bevezetésére vonatkozó digitális iránytűvel a pénzügyi részlegek elindulhatnak a digitális fejlődés útján.


Az automatizált számlakezeléstől a digitálisan korszerűsített, a „beszerzéstől a fizetésig” típusú (P2P) megoldásokig a kulcs olyan átfogó stratégia kidolgozása, amely biztosítja, hogy ezek az eszközök rövid távon a lehető legnagyobb hatást gyakorolják a vállalkozásokra, hosszú távon pedig segítséget nyújtsanak az átalakulás útján elérni kívánt fejlődésükhöz.

Folyamatautomatizálás

Az előretekintő pénzügyi vezetők megvizsgálják majd, milyen automatizált és digitális technológiák segítségével érhető el megtakarítás és korszerűsíthetők holisztikusan a folyamatok az egész vállalkozásban, hogy ezáltal több terük és lehetőségük legyen a növekedésre. Egy automatizált, átfogó, P2P megoldás bevezetése a kötelezettségek teljesítéséért felelős munkakörben például azonnal segít csökkenteni a hatékonytalan és elavult munkamenetekre pazarolt időt, pénzt és adminisztrációt, hiszen ezek gátolják a növekedési potenciált és a jövedelmezőséget.

Mi a pénzügyi vezető következő feladata?

A technológiák bármilyen kombinációjáról legyen is szó, a vállalkozások nem várhatnak változást egyik napról a másikra. A pénzügy számára az elkövetkező digitális átalakulás fokozatos lesz, és eleinte nem terjed majd ki az egész részlegre. Lehetséges, hogy néhány háttérirodai munkát rövid távon továbbra is érdemes lesz hagyományos költségvetési megközelítéssel kezelni, míg a szervezetben szélesebb körben elterjed majd a sürgetőbb digitális megoldások alkalmazása és integrálása.

A vállalkozás átalakítása

Világos, hogy a pénzügyi vezetők a vállalatok digitális átalakulásában kulcsszerepet játszanak. A korábbi eljárásokba mélyen beleivódott folyamatok, például a költségvetés-tervezés, az erőforrás-kezelés, a beszállítók kifizetése, valamint a számlafeldolgozás automatizálásával és digitalizálásával mind meghatározható a digitális vezetés és fejlődés iránya.


Ezzel a megközelítéssel a pénzügy a szervezet számára állandó értékeket teremthet, ami közvetett előnynek számít. A korszerű és hatékony belső pénzügyi folyamatok bevezetése a pénzügy átalakulását elősegítő, átlátható keretrendszerrel hosszú távon is hozzájárulhat a vállalkozás növekedéséhez.


Ezeket az előnyöket bármelyik pénzügyi vezető láthatja. A digitális pénzügy bevezetésével a költségek csökkentése, a hatékonyabb működés, a szabályoknak való jobb megfelelés, valamint az eredményesebb kommunikáció a beszállítókkal és a hitelezőkkel mind elérhető célokká válnak. Ezek az előnyök nem csupán a pénzügyi tevékenység működési teljesítményre vannak pozitív hatással, hanem a vállalkozások folyamatban lévő és hosszú távú növekedési terveihez is ténylegesen hozzájárulnak.

Olvassa el a Canon útmutatóját, és tudja meg, hogyan érhet el sikereket a digitális átalakulással!

Támogató megoldások

További tájékoztatás

Fedezze fel, hogyan vághat neki a digitális átalakulás felé vezető útnak!

KAPCSOLAT