Helyi – A közösségi projektek és az önkéntes munka támogatása

A Canon több közösségi partnerrel folytat együttműködéseket. Európa, a Közel-Kelet és Afrika országaiban található irodáink számos olyan projektet támogatnak, amelyek különböző területeken segítenek pozitív változásokat elérni a helyi közösségekben, így például a környezet és a biológiai sokféleség védelme, az oktatás, a társadalmi kohézió vagy az önkéntes munka terén. Ügyfeleink és alkalmazottaink gyakran az irodáink környékén élnek, így tevékenységeink hatással vannak rájuk és környezetükre. Vállalati politikánk része, hogy támogatunk olyan projekteket, amelyek segítik a helyi lakosokat, a környező területeket és élőhelyeket.

Helyi irodáinkat arra buzdítjuk, hogy támogassák a Vöröskereszttel fennálló regionális partnerségeinket, és sokan így is tesznek. Alább látható néhány példa, és további példákat talál a fenntarthatósági jelentésünkben.

  • Vöröskereszt: A Canon Spain, Belgium és Austria alkalmazottjai vért adtak a Vöröskereszt vérbankjai számára, míg a Canon France arra buzdította alkalmazottjait és vásárlóit, hogy adományokkal támogassák a Haiyan tájfun áldozatait.

További információk a Vöröskereszthez fűződő partnerkapcsolatról

Alkalmazottak önkéntes munkája
Helyi lakosként alkalmazottaink tisztában vannak vele, hogy milyen támogatásra van szükség helyi közösségeikben. Saját idejük és energiájuk egy részében önként támogatnak különböző ügyeket és tevékenységeket, a szponzorált futásoktól a szemétszedési akciókig. Egy önkéntességi útmutatóval is rendelkezünk a vezetők és alkalmazottak számára a régióban, amelynek célja, hogy a megfelelő és üzleti szempontból fókuszált részvételt erősítse, valamint hogy támogatásunkat maximálisan biztosítani tudja.

2013-ban alkalmazottaink több, mint 3100 órányi önkéntes munkában vettek részt munkaidőben és a munkaidőn kívül, melyek keretében különféle közösségi projektekben tevékenykedtek.

Helyi közösség támogatása
Irodáink és alkalmazottaink sokféle projekt keretében nyújtanak szponzori támogatást, adományokat és természetbeni támogatást a helyi jótékonysági és civil szervezetekkel együttműködve. A támogatás jellege nagyon eltérő lehet, elképzelhető, hogy a poszterek nyomtatását vállaljuk, de előfordulhat, hogy sporteseményeket is rendezünk. Alábbiakban ismertetjük néhány tevékenységünket; további példákat a fenntarthatósági jelentésünkben találhat.

  • Társadalmi jólét: A Canon Middle East a helyi autizmus tudatossági kampányban nyújtott támogatást
  • Sport: A Canon South Africa lehetővé tette a mozgássérült fiatalok számára, hogy kipróbálhassák a golfot; a magyar, osztrák, svájci és kelet-európai alkalmazottak részt vettek „bringázz a munkába” kampányokban és futó rendezvényeken
  • Oktatás: A Canon Germany posztereket nyomtatott egy, az írástudatlansággal kapcsolatos kiállítás számára; a Canon UK pályaválasztási tanácsadást tartott a középiskolások számára
  • Környezetvédelem: A Canon Eurasia és a Canon Spain erdő-visszatelepítési projektekben nyújtott segítséget
  • Önkéntesség: A dél-afrikai alkalmazottak segítséget nyújtottak egy hátrányos helyzetű gyermekek számára készült központ megjavításában; a holland alkalmazottak kirándulni vitték az idős embereket.

Egyéb kapcsolatok
Mint az egyik jelentős helyi munkáltató, a Canon különböző oktatási intézményekkel, így iskolákkal és egyetemekkel is építi kapcsolatait. Munkatársaink különböző előadásokat tartanak iskolákban, például a munka világáról, a környezetvédelemről és más témákról. Az egyetemekkel folytatott együttműködéseink keretében részt veszünk nyílt napokon, ahol arról beszélünk, milyen a Canonnál dolgozni, versenyeket rendezünk (pl. értékesítési versenyt) és mentorálást is végzünk. Ahol gyakorlati szempontból kivitelezhető, munkahelyi gyakorlatot és gyakornoki lehetőségeket is biztosítunk.

spacer
					image
Társadalom
Regionális
Munkahely
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Díjak
Fenntarthatósági jelentések