Használat – Erőforrások kímélése és pénztakarékosság

Termékeinkkel, szolgáltatásainkkal és megoldásainkkal ügyfeleink erőforrásokat és pénzt takarítanak meg, továbbá csökkentik környezeti hatásukat. Az újításoknak és javításoknak köszönhetően termékeink kevesebb energiát és papírt használnak, amennyiben az ügyfelek használják a rendelkezésre álló funkciókat. Így kímélik az erőforrásokat és elkerülik a szén-dioxid kibocsátást - ez a multifunkciós készülékektől az irodai számológépekig mindenhol érvényesül.

A Canon által aláírt, a képalkotó berendezések környezetvédelmi teljesítményének javítását célzó Európai uniós önkéntes megállapodás határozott vállalásokat tartalmaz az energiatakarékosságra és a papírral való takarékos bánásmódra vonatkozóan.

Energiatakarékosság

Erőforrások kímélése

Szén-dioxid kibocsátás csökkentése

Időtakarékos

Energiatakarékosság

A Canon termékek túlnyomó többsége megfelel az Energy Star® követelményeinek. Ez azt jelenti, hogy a rájuk jellemző energiafogyasztás (TEC) alapján a leghatékonyabb készülékek közé tartoznak. Termékeink a Buyers Laboratory LLC (BLI) számos „Outstanding Achievement” díját elnyerték, ideértve például az „A4 MFP Line of the Year” díjat (2014. tél), továbbá számos egyék különálló díjat. További információkért kattintson ide.

Több Canon termék a Németországban működő önkéntes Blue Angel (Der Blaue Engel) minősítés címkéjét is viseli. Ez a standard készülékkonfigurációkra vonatkozik. Az adott ország Canon irodájától kérhet tanácsot konkrét igényeivel kapcsolatban.

A Canon on-demand fixing technológiájával (amely a tonert a papírhoz rögzíti) szintén energiát takaríthat meg. Az imageRUNNER ADVANCE sorozatunk egy speciális fixáló hártyát és kerámia hőelemet használ, ami által lecsökken a bemelegedési idő alvó üzemmód után, gyors első nyomatok készíthetők, és drasztikusan csökken az energiafelhasználás - bizonyos modellek esetében akár 80%-kal kisebb lehet az energiafelhasználás, mint a hagyományos görgős rögzítési módszernél.

A PIXMA modellek 100%-ban rendelkeznek Energy Star® minősítéssel, és alvómódban az energiafelhasználási értékeik a legalacsonyabbak közé tartoznak.

Számológépeink között vannak kizárólag napelemmel működő modellek, míg más típusoknál az automatikus kikapcsolási funkció biztosítja az elem élettartamának védelmét.

  Tetejére

Erőforrások kímélése

Picture_orange banner_UseTermékeink, szolgáltatásaink és megoldásaink segítségével ügyfeleink sokféleképpen takarékoskodhatnak az erőforrásokkal. A Managed Print Service szolgáltatással a nyomtatás során ügyfeleink számos megtakarítási lehetőséget azonosíthatnak, a Canon Business Services pedig a nyomtatás- és dokumentumkezelési szolgáltatásokon túl az információkezelést és a média- és digitális folyamatokat is segíti több csatorna figyelembe vételével.

Papír: Különböző termékfunkcióink és szoftvermegoldásaink segítenek ügyfeleinknek az erőforrásokat kímélve kezelni nyomtatási igényeiket.

  • Akár 50%-os papír megtakarítást is elérhetünk azzal, ha a kétoldalas nyomtatást állítjuk be alapértelmezettként. A Canon által aláírt európai uniós önkéntes megállapodás (EUVA) szerint 2012. január 1-től minden kétoldalas nyomtatási funkcióval ellátott készüléken a kétoldalas nyomtatás lesz az alapbeállítás.
  • Még több papír takarítható meg, ha a papír mindkét oldalára két vagy több oldalt nyomtatunk (2 az 1-ben, 4 az 1-ben, N oldal/lap). A EUVA megállapodás alapján az N oldal/lap nyomtatási beállítás standard funkcióként fog szerepelni.
  • A tintával is takarékoskodhatunk, ha a fekete-fehér nyomtatást alkalmazzuk alapértelmezett beállításként.
  • A biztonságos nyomtatás (amely során a dokumentum gazdáját azonosítja a nyomtató) megakadályozza, hogy gazdátlan nyomatok gyűljenek össze a nyomtatónál, köztük akár bizalmas dokumentumok is, és javítja az információbiztonságot.
  • A dokumentumok digitális megosztásával - a nyomtatás kihagyásával - még több papír megtakarítható. További információk a Canon dokumentumkezelési megoldásairól.
  • Bizonyos Canon PIXMA készülékek egy olyan ökobeállítással rendelkeznek, amely tájékoztatja a felhasználókat, hogy mennyi papírt, energiát és szén-dioxidot (CO2) takarítanak meg, amikor a megfelelő kimeneti beállításokat használják.

Felelős papírbeszerzési politikát követünk, valamint felügyeleti lánccal rendelkezünk a teljes papírforgalmazási hálózatunk számára. 2013-ban a papírforgalmunk 86%-a tanúsított és újrahasznosított papírból származott, bizonyos országok pedig szénsemleges papírt kínálnak vásárlóiknak. Papírbeszállítóink teljesen megfelelnek az EU fára és fatermékekre vonatkozó rendeletének.

Tinta: A PIXMA modellekben különálló tintapatronok vannak, így minden patron külön kicserélhető és kevesebb tinta vész kárba. A PIXMA és bizonyos nagyformátumú nyomtatóink (LFP) is vizes bázisú tintákat használnak. Mivel ezek nem tartalmaznak oldószereket, környezeti hatásuk alacsony mértékű. Az LFP tintatartályok egy kiegészítő tartállyal is rendelkeznek, amely biztosítja a tintapatron teljes kiürülését cseréjük előtt, és a színek minősége szempontjából kevésbé kritikus nyomatokat gazdaságos üzemmódban is el lehet készíteni, ami az elhasznált tinta mennyiségét tekintve átlagosan 20%-os megtakarítást jelent.

További információk PIXMA modelljeinkről és nagyformátumú nyomtatóinkról.

Toner: Lézer tonerkazettáink teljes mértékben újrahasznosíthatók, és az erőforrások folyamatosan újra felhasználhatók a maximális hatékonyság érdekében. Tudjon meg többet a 18 európai országban működő, WEEE-kompatibilis lézer tonerkazetta újrahasznosítási programunkról, illetve a használt tonerkazetták újrahasznosításának módjáról. Ezen felül egy Európai tintasugaras patrongyűjtő programot is működtetünk 15 országban.

Gyárilag újjáépített új modellek (FPNM): Ismerje meg, hogy a Canon hogyan készíti a Gyárilag újjáépített új modelleket, melyekkel gyakorlatilag újjáéleszti a multifunkciós nyomtatókat. 

Tekintse meg FPNM brosúránkat.

Tekintse meg FPNM videónkat.

További információk a Canon lejárt élettartamú termékekkel kapcsolatos kötelezettségeiről.
Tekintse meg a Canon Gyárilag újjáépített új modellekre vonatkozó definícióját.

  Tetejére

Szén-dioxid kibocsátás csökkentése

Hatékonyabb nyomtatással, kevesebb energiafelhasználással és a nyomtatási opciók testre szabásával mind csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás. Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Svájcban a Canon még messzebbre ment azzal, hogy az új imageRUNNER ADVANCE készüléket vásárló vagy bérlő ügyfeleknek szénsemleges nyomtatást kínál. Az ajánlatban a Canon a nyomtatási és karbantartási folyamatokból származó összes szén-dioxid kibocsátás ellensúlyozását ígéri. További információk a Canon Ausztria által kínált szénsemleges nyomtatásról.

  Tetejére

Időtakarékos

Telepítés után e-karbantartási szolgálatunk segítségével lehetőség nyílik a távoli karbantartásra, így ügyfeleink gyorsabban kapnak segítséget a javítási munkákhoz. Ezzel a szervizmunkatársak látogatása nyomán termelődő CO2 kibocsátás is elkerülhető.

  Tetejére

spacer
					image
Környezetvédelem
Gyártás
Újrahasznosítás
Műveletek
ISO 14001
Szójegyzék
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Díjak
Fenntarthatósági jelentések