Újrahasznosítás – Hozzájárulás a körkörös gazdasághoz

Tisztában vagyunk vele, hogy a véges természeti erőforrások megőrzése, illetve a klímaváltozás csökkentése érdekében milyen feladataink vannak, így minden anyagot, alkatrészt és komponenst megpróbálunk ismételten felhasználni és újrahasznosítani. Számos olyan programon dolgozunk, melyek lehetővé teszik számunkra az erőforrások ismételt felhasználását és újrahasznosítását, így a környezeti hatás csökkentését, ezáltal pedig fenntartható termékeket tudunk kínálni vásárlóinknak.

Környezetvédelmi szakkifejezéseinket megtalálja a szójegyzékünkben.

A Canon által aláírt, a képalkotó berendezések környezetvédelmi teljesítményének javítását célzó Európai uniós önkéntes megállapodás konkrét kötelezettségvállalásokat tartalmaz a lejárt élettartamú fogyasztási termékek kezelésével kapcsolatos tájékoztatásra vonatkozóan.

Számos területen teszünk lépéseket a termékek és az anyagok újrahasznosítására és felújítására.

Hulladék anyagok

Tonertartályok

Tintasugaras kazetták

Tonerkazetták újrahasznosítása

Gyárilag újjáépített új modellek

Felújítás

Élettartam vége

Hulladék anyagok

Az erőforrások kímélése érdekében a termékeinkből származó és a folyamataink során keletkező hulladék anyagokat újra felhasználjuk új termékeinkhez. Többek között a visszahozott készülékekből származó műanyagot is újrahasznosítjuk, és felhasználjuk olyan új termékekhez, mint az imageRUNNER ADVANCE és a számológépeink burkolata. Tintasugaras patronjaink buborékfóliás csomagolása mára legalább 70%-ban újrahasznosított műanyagból készül.

  Tetejére

Tonertartályok

Nincs egész Európára kiterjedő programunk a tonertartályok visszavételére vagy újrahasznosítására. Az adott országban működő tonertartály újrahasznosítási szolgálattal kapcsolatos információért lépjen kapcsolatba az országos Canon irodával. Vagy forduljon a helyi önkormányzathoz vagy a köztisztasági hivatalhoz a támogatott hulladékkezelési módszerek tekintetében. A legtöbb esetben a tonertartályok az egyéb műanyagokkal együtt újrahasznosíthatóak, mivel nem tartalmaznak veszélyes anyagokat, és a helyi újrahasznosításnak kisebb a környezeti hatása.

  Tetejére

Tintasugaras kazetták

Tintasugaras kazetta visszagyűjtési programunk európai szinten 15 országban működik. Ismerje meg ogyan hasznosíthatja újra a kiürült festékkazettákat.

  Tetejére

Tonerkazetták újrahasznosítása

tcrp25th_logo_c

Elsőként a Canon vezette be 1990-ben a lézer tonerkazetták újrahasznosítását célzó programját. Évente körülbelül 20 000 tonna tonerkazettát gyűjtünk be nemzetközi szinten, melynek köszönhetően 30 000 tonna széndioxid-kibocsátást és 15 000 tonna új nyersanyag felhasználását tudjuk elkerülni. Tudjon meg többet az elmúlt 25 évben az újrahasznosítás terén elért eredményeinkről.

A WEE-kompatibilis program Európa 18 országában működik. Ügyfeleink ingyen visszahozhatják hozzánk elhasznált kazettáikat. A kazettákat egy zárt láncú folyamatban 100%-ban újra felhasználjuk vagy újrahasznosítjuk, új kazettákat gyártva belőlük. Ez lehetővé teszi a tonerkazetták anyagának folyamatos újbóli felhasználását a műanyag minőségének romlása nélkül. További információk a lézer tonerkazetták újrahasznosításáról.

A tonerkazetták zárt láncú újrahasznosítása

  Tetejére

Gyárilag újjáépített új modellek

FPNM (korábban „újragyártott”) berendezésnek nevezzük az eredeti modell olyan új kiadását, mely új- és már meglévő alkatrészekből készül. Az eredeti készüléket begyűjtjük a piacról, elküldjük egy Canon-gyárba, ahol egészen a vázig szétszereljük. A szétszerelt alkatrészeket alaposan kitisztítjuk, és teljes körű ellenőrzésnek vetjük alá, az újjáépített gépeknek pedig ugyanazon a minőségellenőrzési folyamaton kell átesniük, mint az újaknak. Garantáljuk, hogy ezek a berendezések ugyanolyan minőséggel és teljesítménnyel rendelkeznek, mint az eredetiek.

Súlyukat tekintve az alkatrészeknek akár 93%-át újrahasználjuk, ezáltal értékes erőforrásokat takarítva meg és minimálisra csökkentve a környezeti hatást. A régi adatokat töröljük, a szoftvert frissítjük, a gép új sorozatszámot kap és a számlálót is visszaállítjuk nullára. Ezeket a készülékeket egész Európában, a Közel-Keleten és Afrikában értékesítjük.

Tekintse meg FPNM brosúránkat.

Tekintse meg FPNM videónkat.

Tekintse meg a Canon Gyárilag újjáépített új modellekre vonatkozó definícióját.

Az Océ Premia osztályba tartozó készülékek – ideértve a kereskedelmi célú és széles formátumú nyomtatókat is – hasonló folyamaton esnek át, mely minimalizálja a pazarlást és lehetővé teszi az alkatrészek újrafelhasználását – így biztosít új életet ezeknek a gépeknek.

  Tetejére

Felújítás

A felújított gépek kevésbé szigorú folyamaton esnek át, mint a Gyárilag újjáépített új modellek. Ezt a tevékenységet az egyes országokban működő országos értékesítési szervezeteink végzik. Ilyenkor az elhasználódott részek kicserélésével vagy megtisztításával felfrissítik a készülékeket, hogy újra eladhatóvá váljanak az adott országban. Lásd a felújítás Canon által alkalmazott meghatározását.

  Tetejére

Élettartam vége

Az Európai Unióban (EU) a gyártók kötelesek lehetővé tenni az általuk piacra vitt termékek felelős kezelését azután, hogy a termékek hasznos élettartama az ügyfélnél véget ért. Ez a „kiterjesztett gyártói felelősség” három európai irányelven keresztül valósul meg, amelyek célja a hulladékképződés elkerülése és a termékekben esetlegesen megtalálható veszélyes anyagok környezeti hatásának megelőzése. Tudjon meg többet az elektromos és elektronikus berendezésekből származó hulladékról; az elemekről és akkumulátorokról; és a csomagolásról szóló irányelvekről

Az uniós irányelveken felül a Canon 2011 óta aláírója a képalkotási készülékek környezetvédelmi teljesítményének javítása céljából életre hívott Önkéntes megállapodásnak. Ezt az Európai Bizottság 2013-ban kötelező érvényű rendelettel egyenlő erejűnek nyilvánította, és tartalmazza a kötelezettséget, mely szerint információt kell biztosítani a fogyasztóknak a lejárt élettartamú termékekkel kapcsolatos lehetőségeikről.

  Tetejére

spacer
					image
Környezetvédelem
Gyártás
Használat
Műveletek
ISO 14001
Szójegyzék
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Díjak