Gyártás – fenntartható termékek tervezése

A környezet iránti elsőrendű elkötelezettségünk arra sarkall bennünket hogy kevesebb erőforrás felhasználásával több értéket teremtsünk. Termékeinket a környezet védelmének figyelembe vételével alakítjuk ki, tehát már a gyártási folyamat elejétől fogva keressük a méretcsökkentési lehetőségeket, és igyekszünk újrahasznosított és megújuló anyagok felhasználásával csökkenteni az új nyersanyagok mennyiségét. Ezekkel és más intézkedésekkel is segítjük a klímaváltozás elleni küzdelmet.

Az imageRUNNER ADVANCE termékcsalád például újrahasznosított műanyagokat és bioműanyagokat is tartalmaz, és több számológépünk Canon termékekből származó újrahasznosított műanyagból készül.

A Canon évente világszerte az árbevétel több mint 8%-át fordítja kutatás-fejlesztésre. A fejlett technológia segítségével prototípus gyártása nélkül is képesek vagyunk új fejlesztéseket értékelni és beépíteni termékeinkbe. Kidolgoztunk egy módszert, amellyel a tervezés fázisában meg tudunk határozni CO2 csökkentési célokat a termék egész életciklusára vonatkozóan, beleértve a gyártási és használati időszakot is. Az imageRUNNER ADVANCE sorozatunk esetében ez jelentős energia-megtakarítást jelent a használat során. Bizonyos termékekre vonatkozóan már elkezdtük közzétenni az életciklus különböző szakaszaira jellemző karbonlábnyomot http://www.cfp-japan.jp/english/list/.

Európai uniós önkéntes környezetvédelmi megállapodás

Veszélyes anyagok csökkentése

Megújuló anyagok kifejlesztése

Kisebb termékek, könnyebb csomagolás

Európai gyártás

Európai uniós önkéntes környezetvédelmi megállapodás

2011 júniusában a Canon aláírt egy önkéntes megállapodást a képalkotó berendezések környezetvédelmi teljesítményének javításáról. Ez az önszabályozó kezdeményezés a képalkotó berendezéseket gyártó vállalatoktól indult ki, és 2013 januárjában az Európai Bizottság kötelező érvényű rendeletté nyilvánította. Az önkéntes megállapodásban a 16 aláíró fél vállalta, hogy az általa értékesített képalkotó nyomtatómodelleknek legalább 90%-a megfelel a TEC (jellemző átlagos energiafogyasztás) és OM (működési mód) szerinti minimális hatékonysági követelményeknek. Az intézkedés a nyomtatási és másolási tevékenység karbonlábnyomának csökkentését tűzi ki célul az Európai Unióban. A megállapodás foglalkozik a tinta-, toner- és papírhasználattal, valamint az újrahasznosításukkal is.

Az önkéntes megállapodás konkrét kötelezettségvállalásokat tartalmaz az energia- (Energy Star®) és papírtakarékosságra (alapértelmezett kétoldalas nyomtatás lehetősége) és a lejárt élettartamú fogyasztási termékek kezelésével kapcsolatos tájékoztatásra vonatkozóan Az önkéntes megállapodás értelmében a gyártók a felelős nyomtatási papírhasználattal kapcsolatban is részletes útmutatást adnak a felhasználóknak.

További információk az európai uniós önkéntes megállapodásról.

  Tetejére

Veszélyes anyagok csökkentése

Termékeinket úgy tervezzük, hogy megfeleljenek a megfelelő jogszabályok által támasztott követelményeknek, illetve túlteljesítsék azokat, a veszélyes anyagok pedig jóval a Veszélyes anyagok használatának korlátozásáról szóló (RoHS) irányelv és a REACH-rendelet által meghatározott határértékek alatt legyenek. Néhány esetben a jogszabályi követelményeket túlteljesítve teljesen kiküszöböljük a veszélyes anyagok használatát. A Canon orvosi termékek például már 2005 óta megfelelnek az RoHS követelményeknek, annak ellenére, hogy az RoHS-rendelet csak 2014-től kezdve vonatkozik az orvosi berendezésekre. További információk orvosi berendezéseinkről.

Egy zöld beszerzési programot is működtetünk, amelynek célja, hogy ellenőrizzük és nyomon kövessük a beszállítóinktól vásárolt termékekben található anyagokat. További információk a zöld beszerzési programunkról.

  Tetejére

Megújuló anyagok kifejlesztése

Becslésünk szerint ez az új műanyag a gyártásból eredő CO2 kibocsátásunkat 20%-kal képes csökkenteni a hagyományos műanyaghoz képest. Az imagePRESS C7010VP és az imagePRESS C6010 digitális működésű nyomtatók bioműanyag részeket is tartalmaznak.

  Tetejére

Kisebb termékek, könnyebb csomagolás

Picture_updated_orange banner_2013A termékek méretének és súlyának csökkentése változatlan működési képességek mellett, és a készülékház megerősítése csökkenti az erőforrás-szükségletet, és kevesebb és könnyebb csomagolást tesz lehetővé. Ahol lehet, kevesebb csomagolást alkalmazunk. Szállításkor mindkét intézkedés növeli a rakományok hatékonyságát és csökkenti a CO2 kibocsátást. További információk arról, hogyan fejlesztjük logisztikánkat.

A 2008-as MP540 termékhez képest például a 2013-ban forgalomba hozott PIXMA MG5500 sorozat pl. 22%-kal könnyebb, 4%-kal kisebb és 12%-kal kevesebb csomagolóanyagot igényel.

Néhány tintasugaras patronunk csomagolásának súlyát körülbelül 50%-kal sikerült csökkenteni, és többnyire kartonpapíros csomagolást alkalmazunk, amelyet ügyfeleink könnyen újrahasznosíthatnak. Amikor a tintasugaras patronok buborékfóliás csomagolást kapnak, a buborékfólia legalább 70%-ban újrahasznosított műanyagból készül.

További információk újrahasznosítási tevékenységeinkről.

  Tetejére

Európai gyártás

Korábban az európai gyártás két dologra fókuszált: lézer tonerkazetta újrahasznosítási program a Canon Bretagne-ban és gyárilag újjáépített új termékek gyártása a Canon giesseni gyárában. Az EMEA-régióban értékesített termékek gyártása Ázsiában, Kanadában, Hollandiában és Németországban történik. A globális gyártási tevékenységek, ideértve az Océ és az Optopol által végzett gyártási tevékenységeket is, közvetlenül a Canon Inc. alá tartoznak.

A vállalat a közelmúltban a következő vállalatokat vásárolta fel Európában: DelftDI, NT-ware, Milestone és I.R.I.S. Group, melyek mind szoftverek és megoldások gyártásával foglalkoznak. Ezen felvásárlások segítségével képesek leszünk változatosabbá tenni és megerősíteni az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásainkat, így a jövőben növekedést érhetünk el. A Milestone felvásárlásával például jelentősen növelni tudjuk a hálózati videómegfigyelő rendszerekhez alkalmazott szoftverek képességeit.

  Tetejére

spacer
					image
Környezetvédelem
Használat
Újrahasznosítás
Műveletek
ISO 14001
Szójegyzék
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Díjak
Fenntarthatósági jelentések