Tevékenységek – Tevékenységeink fenntarthatóságának javítása

A Kyosei japán vállalati filozófiánkkal összhangban törekszünk tevékenységeink környezeti hatásának csökkentésére. Környezetvédelmi chartánk felvázolja a fenntartható növekedés és a gazdasági sikeresség közötti egyensúly eléréséhez, a felelős erőforrás-használathoz és környezeti hatásunk csökkentéséhez szükséges fő lépéseket.

Kezdeményezéseinken, vállalati politikáinkon és eljárásainkon keresztül teszünk azért, hogy csökkentsük a hatásokat és segítsünk megelőzni a klímaváltozást. Környezetirányítási stratégiánk tartalmaz intézkedéseket a szénkezelésre,

Picture_banner_footprint

az erőforrás-használat korlátozására, a kibocsátásokra, a hulladékokra és a szennyező anyagokra és az újrahasznosításra vonatkozóan. Telephelyeinken a biológiai sokféleség és az élőhelyek állapotának javításának lehetőségét is megvizsgáljuk.

A lenti táblázat az EMEA-régió céljait és az eddig elért eredményeket tartalmazza:

Terület Cél Tervszám* 2013. ÉVI EREDMÉNY
A Canon EMEA karbonlábnyoma A forgalomra vetítve évente 1,5%-kal történő csökkentése (2010-hez képest) 2020-ra -15%* -7% 2010-hez képest
Erőforrás-hatékonyság A hulladék-újrahasznosítás növelése minden EMEA irodában 2014-re 52%* 50%
A hulladék-újrahasznosítás növelése a Canon raktárakban, beleértve a kiszervezett raktárakat is 2014-re 85%* 83%
Fenntartható termékeladások A tanúsított és újrapapír-fajták eladásának növelése 2014-re a papírforgalom 75%-át adja* A papírforgalom 86%-a
Széndioxid-kibocsátás tekintetében nagyobb szállítási hatékonyság A 2012-es nettó árbevételhez képest történő csökkentése -2% 2013 Nem teljesült

* A Canon és az Océ konszolidált, összesített 2010-es teljesítménye alapján mérve

Európai környezetvédelmi charta

ISO 14001

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése

Energiahatékonyság

Erőforrások kímélése

Az ügyfelek és az alkalmazottak biztonsága

Fenntarthatósági jelentések

Klímaváltozás enyhítése

ISO 14001

2007 óta a Canon rendelkezik a szigorú ISO 14001 környezetirányítási szabvány szerinti globális tanúsítvánnyal, és minden telephelyén törekszik a folyamatos fejlesztésre. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten és Afrikában összesen 25 ország körülbelül 200 telephelye rendelkezik tanúsítással.

  Tetejére

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése

 • Logisztika: CO2-kibocsátásunk csökkentése érdekében folyamatosan változtatunk disztribúciós módszereinken egyre inkább a vasúti és a tengeri szállítást helyezve előtérbe. Termékeink méretének és a csomagolás csökkentésével rakományaink hatékonyabbá váltak. Központi elhelyezkedésű raktárakkal rendelkezünk Európában. Európára egyetlen (virtuális) raktárként tekintve egészen a kiszállítás pillanatáig folyamatosan nyomon tudjuk követni az egyes országok raktárainak készletszintjét. Így termékeink rögtön oda kerülnek, ahol szükség van rájuk, és el tudjuk kerülni a raktárak közötti mozgatást.
 • eKarbantartás: Sok multifunkciós készülékünknél lehetőség van a távoli javításra és hibaelhárításra. Ezáltal mérnökeink látogatása során nem keletkezik CO2, ügyfeleink pedig gyorsabban hozzájutnak a javítási szolgáltatáshoz.
 • Irodai tér: Az Océ integrációs programja keretében 2011 óta 36 000 m² irodai területet sikerült felszabadítanunk – ez több, mint 1000 tonnányi CO2-kibocsátásnak felel meg
 • Vállalati autók: A Canon Europe céges autókra vonatkozó jelenlegi (2014) irányelve a maximális CO2-kibocsátást 120 g/km-ben határozza meg, és ez az elmúlt években folyamatosan csökkent. Egyedül Oroszországban maradt meg a 130 g/km érték, mivel itt kevés olyan autó van forgalomban, amely megfelel a 120 g/km-es szabványnak. Néhány országban tippeket adunk és tanfolyamokat is tartunk a vállalati gépjárművek használóinak, a biztonságosabb vezetés és hatékonyabb üzemanyag-felhasználás ösztönzésére.
 • Üzleti utak: Folyamatosan nyomon követjük az éves üzleti utazási statisztikákat, és arra buzdítjuk munkatársainkat, hogy, ahol lehet, inkább a video- és telekonferencia eszközeit alkalmazzák.

  Tetejére

Energiahatékonyság

 • Épületek: Felújítási politikánk megkívánja épületeink környezetvédelmi szempontú javításait, amennyiben szerkezetileg kivitelezhetők. Ilyen javítás lehet például a PV napelemek vagy automata világítási és hőcserélő rendszerek alkalmazása.
 • Informatikai hatékonyság: A szerverek lecserélésével és virtualizálásával 2009 óta közel megfeleztük az adatközpontok áramellátásához és hűtéséhez felhasznált energiamennyiséget (4,4 millió kWh-ról 2,8 millió kWh-ra).
 • Megújuló energia: Lehetőség szerint, ha a helyi költségek és készletek engedik, megújuló energiát vásárolunk. Jelenleg 11 európai irodánk energiaszükségletének 70-100%-át megújuló energiából fedezi.

  Tetejére

Erőforrások kímélése

 • Picture_banner_waste recPapír: Felelős papírbeszerzési politikát követünk és felügyeleti lánccal rendelkezünk a teljes papírforgalmazási hálózatunk számára. Mind az EMEA-régió központja, mind a nyolc európai értékesítési központ rendelkezik FSC® vagy PEFC tanúsítvánnyal. 2013-ban a felvásárolt papír 75%-a rendelkezett FSC vagy PEFC tanúsítvánnyal.
 • Víz: Minden területen csökkentjük vízfelhasználásunkat, amibe beletartozik a vécék lehúzásához szükséges víz mennyiségének csökkentése és, amennyiben lehetőség van rá, az esővíz és a szürke víz használata is.
 • Rendezvények: A rendezvényekre vonatkozó útmutatónk a kiállítási standokon használandó anyagoktól kezdve a hulladéklerakást megelőző és az újrahasznosítást lehetővé tevő szelektív gyűjtésig számos területen ad tanácsot a rendezvényszervezők és a beszállítók részére. Rendezvényszervezőinkkel együttműködve figyelemmel kísérjük a törvényi megfelelést és néhány nagyobb rendezvényünket auditáljuk is. Amikor lehetséges, a rendezvények standjain használt anyagokat újra felhasználjuk a rákövető eseményeken.
 • Irodai hulladék: Irodáinkban, ahol lehetséges, újrahasznosítás céljából szelektíven gyűjtjük a szemetet, ezzel elkerülve a hulladéklerakókban történő tárolást.

  Tetejére

Az ügyfelek és az alkalmazottak biztonsága

A veszélyes vegyi anyagokkal dolgozó munkatársak számára kötelező vegybiztonsági képzést nyújtunk. A képzés biztosítja a vegyi anyagok helyes kezelését és használatát, biztonságos környezetet teremtve alkalmazottainknak és ügyfeleinknek. Zöld beszerzési programunk segít biztosítani, hogy az általunk vásárolt termékek esetében beszállítóink betartsák a vonatkozó veszélyes vegyi anyagokról szóló szabályokat.

  Tetejére

Fenntarthatósági jelentések

A Canon Europe minden évben készít fenntarthatósági jelentést. A Canon Europe és a Canon Inc. legfrissebb fenntarthatósági jelentései itt megtalálhatóak.

  Tetejére

Klímaváltozás enyhítése

Minden alkalmazottunk kap környezettudatossági oktatást a betanulási időszakban, illetve online képzés formájában, amely segíti őket abban, hogy megértsék, milyen fontos számunkra környezeti hatásaink csökkentése, és hogyan kapcsolódik ez a téma saját szerepkörükhöz.

Sok nemzeti Canon iroda és alkalmazott szponzorációval, adományozással és önkéntes munkával aktívan támogat különböző környezetvédelmi projekteket és szervezeteket saját közösségén belül.

Canon UK irodája jó példa arra, hogyan lehet a biodiverzitás és az élőhelyek helyreállítását és az üzleti tevékenységet párhuzamosan folytatni. Az iroda rendezett és természetes zöld területein változatos élővilág él, például méhkasokat is találhatunk. Spanyolországban, Valenciában a Canon támogatja a Canon Felelős Erdőt (Bosque Responsable Canon), ahol munkatársaink részt vesznek az őshonos fák ültetésében és a növényzet megmetszésében. További információk regionális és helyi projektjeinkről.

  Tetejére

spacer
					image
Környezetvédelem
Gyártás
Újrahasznosítás
Használat
ISO 14001
Szójegyzék
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Díjak
Fenntarthatósági jelentések