Szójegyzék

Szénsemleges

Zárt láncú (anyag) újrahasznosítás

Kétoldalas

Gyárilag újjáépített új modellek

Újrahasznosítás

Felújítás

Újrafelhasználás

2 az 1-ben (2 oldal/lap), 4 az 1-ben (4 oldal/lap), N oldal/lap

Szénsemleges

„A szénsemleges azt jelenti, hogy a szervezet egy átlátható folyamat segítségével kiszámítja a kibocsátását, csökkenti a kibocsátását és ellensúlyozza a maradvány kibocsátását, melynek eredményeképpen a nettó szénvegyület-kibocsátás nullával lesz egyenlő.”*
*Az Egyesült Királyság Energetikai és Klímaváltozási Minisztériumának meghatározása, 2009. október

  Tetejére

Zárt láncú (anyag) újrahasznosítás

Az élettartamuk végét elért termékeket a Canon begyűjtési rendszerén keresztül begyűjtjük, és az anyagokat valamelyik Canon gyárban mechanikus újrafeldolgozással kivonjuk új Canon termékek/alkatrészek alapanyagaként történő felhasználás céljából (az anyagokat nem kizárólag ugyanazon termék gyártásához használjuk fel). Ezeket a termékeket a következő felhasználási fázis végével újra begyűjtjük és ugyanígy kezeljük.

  Tetejére

Kétoldalas

A papír mindkét oldalára történő nyomtatás, azaz kétoldalas nyomtatás.

  Tetejére

Gyárilag újjáépített új modellek

FPNM berendezésnek nevezzük az eredeti modell olyan új kiadását, mely új- és már meglévő alkatrészekből készül. Az eredeti készüléket begyűjtjük a piacról, elküldjük egy Canon-gyárba, ahol egészen a vázig szétszereljük. A szétszerelt alkatrészeket alaposan kitisztítjuk, és teljes körű ellenőrzésnek vetjük alá, az újjáépített gépeknek pedig ugyanazon a minőségellenőrzési folyamaton kell átesniük, mint az újaknak. Garantáljuk, hogy ezek a berendezések ugyanolyan minőséggel és teljesítménnyel rendelkeznek, mint az eredetiek.

  Tetejére

Újrahasznosítás

Minden olyan művelet, amely során a hulladék anyagokat az anyagszerkezet megváltoztatása nélkül újra feldolgozzák, így az eredeti vagy más célt szolgáló termékeket és anyagokat állítva elő belőlük. Ez magában foglalja a szerves újrafeldolgozást, nem tartalmazza azonban az energiahasznosítást és az olyan anyaggá való újrafeldolgozást, amelyet üzemanyagként vagy feltöltési műveletek során hasznosítanának.

  Tetejére

Felújítás

A termék visszakerül a Canon gyárba vagy a helyi Canon telephelyre felújítás céljából, ahol egyszerűbb műveleteket végeznek rajta (pl. kicserélnek bizonyos alkatrészeket a megelőző karbantartás jegyében), hogy a termék újra eladható / bérbe adható állapotba kerüljön.

  Tetejére

Újrafelhasználás

Olyan művelet, amely során a termék vagy alkatrész nem kerül kidobásra, hanem újra felhasználják ugyanarra a célra, mint amire eredetileg szánták.

  Tetejére

2 az 1-ben (2 oldal/lap), 4 az 1-ben (4 oldal/lap), N oldal/lap

2 az 1-ben (2 oldal/lap): A nyomathordozó (pl. A4-es papírlap) egyik oldalára két oldalt nyomtatunk.
4 az 1-ben (4 oldal/lap): A nyomathordozó egyik oldalára négy oldalt nyomtatunk.
N oldal/lap: A nyomathordozó egyik oldalára több oldalt nyomtatunk.

  Tetejére

spacer
					image
Környezetvédelem
Gyártás
Használat
Újrahasznosítás
Műveletek
ISO 14001
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Díjak
Fenntarthatósági jelentések