WEEE-irányelv – a Canon és a WEEE-irányelv

A hulladék elektromos és elektronikai berendezésekről szóló (WEEE) európai uniós irányelv („Irányelv”) minden EU tagállamban be lett építve a nemzeti jogszabályokba. Az EGT országaiban – Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben - is alkalmazzák. Célja a hulladék elektronikai cikkek környezeti hatásának csökkentése.

Elektronikai termékeket gyártó vállalatként a Canon minden olyan EU tagállamban, ahol országos értékesítési irodával rendelkezik, biztosítja a hulladék elektromos és elektronikai berendezések begyűjtését és kezelését, az Irányelv követelményeinek megfelelően.

A használt Canon berendezést ügyfeleink visszavihetik a kijelölt gyűjtőhelyre vagy hasonló új termék vásárlása esetén az üzletben is becserélhetik.

Tájékoztatás ügyfeleknek – EU és EGT
Az alábbi szimbólum azt jelzi, hogy a terméket a háztartási hulladéktól külön kell gyűjteni az Irányelvnek és az adott ország jogszabályainak megfelelően.

WEE_Symbol

A terméket egy kijelölt hulladék-gyűjtőhelyen vagy a hulladék elektromos és elektronikai berendezések újrahasznosítására jóváhagyott gyűjtőhelyen kell leadni. Az ilyen jellegű hulladékok nem megfelelő kezelés esetén a bennük található veszélyes anyagok miatt ártalmasak lehetnek a környezetre és az emberek egészségére. Továbbá, a termékből származó hulladék megfelelő kezelésével hozzájárulhat a természetes erőforrások hatékonyabb hasznosításához.

További információ
A berendezésekből származó újrahasznosítható hulladékok elhelyezésére vonatkozó további tudnivalókért forduljon a helyi önkormányzathoz, a köztisztasági hivatalhoz, a háztartási hulladékszállító vállalathoz, illetve a hivatalos WEEE-képviselethez.

A Canon tonerkazetta-újrahasznosítási programja
A Canon saját WEEE-kompatibilis tonerkazetta újrahasznosítási programot is működtet. További információkért tekintse meg a kazetta újrahasznosítási weboldalunkat.

Hulladékkezelő és újrahasznosító létesítményeknek szóló tájékoztatás
Az Irányelvnek megfelelően a Canon a hulladékkezelő és újrahasznosító létesítmények számára elérhetővé tett a különböző elektromos és elektronikai berendezéseiben található alkatrészek és anyagok, köztük a veszélyes anyagok, kezelésével és újrahasznosításával kapcsolatos tájékoztatást.

spacer
					image
Business
REACH-rendelet
A hulladék elemekről és akkumulátorokról szóló irányelv
ISO 9001
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Díjak
Fenntarthatósági jelentések