A Canon is támogatja a balatoni életmentést a Magyar Vöröskereszt segítségével

Budapest, július 07. – A Canon 2010 óta minden évben, így idén is támogatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, melyet a Magyar Vöröskereszt ebben az évben már a 10. alkalommal indított el.

A Canon európai központja pályázatán keresztül több közép-és kelet-európai Vöröskeresztet is támogat, melyből a magyar tagozat 20 000 eurót használhat fel a balatoni szolgálat megszervezésére. Ez az összeg a Balatoni Elsősegély Szolgálat kiadásainak egyharmadát fedezi, így hatalmas segítséget jelent az önkéntesek költségeinek – így utazásuk, szállásuk, étkeztetésük – fedezésében. A támogatásból hat strandon valósulhat meg a szolgálat két hónapon keresztül, amire azért is szükség van, mert a képzett önkéntes elsősegélynyújtók egy szezon alatt 3500-4000 esetben sietnek a strandolók segítségére, amelyből közel 40 eset olyan súlyos, hogy már mentőkre is szükség van.

Alig pár nappal az indulás után a balatonmáriafürdői csapat egy sikeres újraélesztésen is túl van, így a szolgálat 10 éves fennállása óta ez az ötödik eset, hogy konkrétan életet mentenek.

spacer
					image
Sajtóközlemények
Vállalati hírek
Vállalati képalkotással kapcsolatos hírek
Fogyasztói képalkotással kapcsolatos hírek
Canon Inc. hírei
Információ
Galéria
RSS-csatornák
Vállalati hírek
Vállalati képalkotással kapcsolatos hírek
Fogyasztói képalkotással kapcsolatos hírek